reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Witajcie.. u nas noc taka sobie. Dzs rano moj synus przekonal sie troche do smoka 3-6 wiec sie ciesze, teraz mu bede to podawac. Na sniadanie zjadl kleik ryzowy z owocami I chyba to mu bede podawac bo te wszystkie kaszki tone cukru maja....jak wczoraj sprobowalam pare lyzeczek to sie zaslodzilam. U nas po wczorajszyn kroliku nie bylo kupy wiec dzis nie podam. Odczekam zeby sie nie meczyl. Milego dnia :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej.
Toteczka, zdrówka dla Ewci :* Moja miała katar, jak miała zatkany nos to ja się sama czułam jakbym się dusiła :(
Cześć dziewczyny! Przepraszam, że tak z doskoku. Ja chyba jakaś niezorganizowana jestem, bo nie potrafię ogarniać forum na bieżąco przy moim łobuzie.

Mam to samo, włącznie z drętwieniem. A po nocy spędzonej z małym, gdy leży koło mnie, a ja w jakiejś dziwnej powyginanej pozycji śpię, budzę się jak z krzyża zdjęta, Czasem mam wrażenie, że ten mój kręgosłup strzeli za chwilę, jak kolejny raz podnoszę mojego 10 kg. klocka.

Ja też nie miałam czasu pisać i mnie usunięto, a jestem strasznie ciekawa, co u najstarszej ekipy :) Jak tam dwie pary bliźniaków się mają ;)

Zdrówka dla Ewci, będzie dobrze. Ja pamiętam, jaka byłam przerażona przy pierwszym przeziębieniu Igusi. Nawet pamiętam, że wtedy nam przepisano Cebion, Sansovit i syrop prawoślazowy, a to było prawie 9 lat temu :D

Czy jest tu jeszcze jakaś mamusia, która cycuje i nie zaczęła jeszcze rozszerzania diety? My dopiero zaczynamy z samą marchewką. Aha, i czy dajecie papeczki, czy próbujecie BLW?
Ja zaczęłam podawać dopiero od tygodnia, teraz przerwa kilka dni, bo dziś szczepienie było. Na razie zjadła ziemniaka i buraka, sama blendowałam. Jemy papki, do łapki dostanie cokolwiek jak będzie bardziej stabilna i nauczy się, że to co ma w buzi trzeba połknąć, bo na razie trzyma i nie wie co z tym zrobić ;)

Witajcie.. u nas noc taka sobie. Dzs rano moj synus przekonal sie troche do smoka 3-6 wiec sie ciesze, teraz mu bede to podawac. Na sniadanie zjadl kleik ryzowy z owocami I chyba to mu bede podawac bo te wszystkie kaszki tone cukru maja....jak wczoraj sprobowalam pare lyzeczek to sie zaslodzilam. U nas po wczorajszyn kroliku nie bylo kupy wiec dzis nie podam. Odczekam zeby sie nie meczyl. Milego dnia :)

A jakiej marki masz kleik?

Byłyśmy dziś na szczepieniu, mały płacz po ukłuciu i na razie ok wszystko :) Mierzy 69 cm i waży 8,2 kg. Ma jeść warzywka, później zupki i mięsko.
Lekarka zaleciła też podawać chrupki kukurydziane, ale czytałam, że są bez wartości, czy któraś zna fajny zamiennik?

U Nas noc okropna :( Mikołaj budził się co godzinę, napinał i popiskiwał. Bolał go brzuszek, kupy nadal nie ma. Przez te problemy nie lubie rozszerzania diety! Po moim mleku jest super kupa :( Z samego rana zblendowałam mu suszone śliwki tak jak pisałyście, ale nie podziałały. Może to takie śliwki... kupię jeszcze jakieś lepsze. Zostaje mi tylko ten syrop, o którym piszecie.

Mnie też boli kręgosłup i drętwieją mi w nocy bardzo ręce. Jednego ranka nie mogłam się z bólu podnieść z łóżka, bo poprzedniego dnia dźwigałam Mikołaja w nosidełku.

Toteczka zdrówka dla Ewuni. Już dzisiaj idziecie do lekarza, więc szybko stawicie czoła chorobie i mała będzie zdrowa.

Julka wybierasz się na badania?

Nie pisałam z Iwoną35, dołączyłam później, ale też o niej myśle często.

Moje dziecko dzis wstalo doroslejsze! Zjadl kleik z owocami caly bez marudzenia, nie plakal przy ubieraniu, zmienilam mu butelke do mleka I od razu zalapal, smoka chcial tego wiekszego bez odruchu wymiotnego. Caly dzien ma dobry humor.Jakis dzien dobroci dla mamy?! Niech trwaaaaaaaaaaa!!!!!!!!
Basia ja mam kleik z nestle bo mieszam tez z mlekiem nestle nan I nie chcialam zmieniac firmy

Moje dziecko dzis wstalo doroslejsze! Zjadl kleik z owocami caly bez marudzenia, nie plakal przy ubieraniu, zmienilam mu butelke do mleka I od razu zalapal, smoka chcial tego wiekszego bez odruchu wymiotnego. Caly dzien ma dobry humor.Jakis dzien dobroci dla mamy?! Niech trwaaaaaaaaaaa!!!!!!!!
Basia ja mam kleik z nestle bo mieszam tez z mlekiem nestle nan I nie chcialam zmieniac firmy

Dzięki :) Też mam właśnie nestle tylko kukurydziany, myślę, że podam w najbliższym tygodniu. Zobaczymy czy zasmakuje ;)

reklama

Biedactwo :( Mam nadzieje, ze szybko wydobrzeje.

Z samego rana zblendowałam mu suszone śliwki tak jak pisałyście, ale nie podziałały. Może to takie śliwki... kupię jeszcze jakieś lepsze. Zostaje mi tylko ten syrop, o którym piszecie.

Podawaj dalej te sliwki, czasem troche czasu potrzeba by sie kupa pojawila po nich.

A mnie dzis synek zaskoczyl. Nagle i bez ostrzezenia dzwignal sie i na czworakach pare sekund wytrzymal, dwa razy tak zrobil. :szok: Raz na przewijaku, musze wiec dodatkowo uwarzac teraz.

Do góry