reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Wczoraj jak Filipa połspiacego odkładałam na drzemke położyłam się koło niego i mówię "kocham cie" a ten uśmiech od ucha do ucha, ja łzy w oczach bo wyglądało jak by zrozumiał co do niego mówię :-) :)
On znowu lubi się przytulać jak jest na rękach, dziś nawet do mojej mamy aż wzruszona była że się tak wtulil.
U nas na noc zasypia tylko przy cycu. Czasem zdarzy się że sam ale to i tak się wtula we mnie.

reklama
A dziewczyny mam ważne pytanie. Może się orientujecie.
Czy jak synek ma tą alergie pokarmowa i teraz jest ona zaostrzona tzn ma wysypke na brzuszku, to mogę go zaszczepić?
Bo już sama nie wiem, z jednej strony jest zdrowy ale z drugiej organizm jakoś pracuje żeby pozbyć się tych alergenów i może to będzie dla niego za dużo.

Maamba, niestety nie znam odpowiedzi na pytanie, ale obstawiam że to nie jest przeciwwskazanie do szczepienia. Najlepiej to lekarz niech oceni i zadecyduje. Aczkolwiek jeżeli masz wątpliwości to może poczekaj, w końcu szczepienia nie trzeba robić w ściśle określonym dniu tylko w jakimś przedziale czasowym, więc możesz odłożyć np o tydzień :) Bo domyślam się, że nie chcesz iść na próżno do lekarza, nikt nie lubi ciągać dziecka po przychodniach.

Skończyłam właśnie kartki dla dziadków uff! Oczywiście na ostatnią chwilę hehe :) Obiecałam że Wam pokażę, wyszło chyba nawet w miarę ;)

Kamejka super. Zdolna jesteś :p wyglądają lepiej niż że sklepu :D
My poszliśmy na łatwiznę i kupiliśmy kartki a w nich jako podpis odbilismy rączkę i nóżke a do tego jakieś słodycze.
Mój brat znowu w empiku zamówił kubki że zdjęciami córek i też bardzo fajny pomysł.
Dobra koniec leżenia, syn się już obudzil. Kurcze znowu się zasiusial.

Hehe lepiej niż ze sklepu to na pewno nie, z bliska nie sa jakieś super idealne :) odbijałam zwykłą farbą plakatową.

Dziś jedziemy do teściów, jutro do mojej babci i potem do mamy. Także cały weekend wypełniony.
Z teściową się ostatnio pokłóciliśmy i się nie odzywamy więc ciekawe jak to będzie heh.

Zobacz załącznik 792396 Dziewczyny muszę się z wami podzielić sytuacją z wczorajszej nocy :D. Poprzednia nocka prawie w całości nie przespana, w dzień marudzenie więc matka padnięta. Wieczorem zasnęłam z małym przy cycusiu. W nocy budzę się, a tu pełna samoobsługa :D, Antek wcina na całego. Dzisiaj leżę z nim na łóżku w sypialni i mi leży na brzuszku, tak w poprzek, nóżki na pościeli, a brzuszek i rączki na moim brzuchu i się pępkiem moim bawi i tak mnie tknęło, czy cyciusia zauważy, wystawiam cyca i czekam. Jak zobaczył to takie zdziwione "Ooo" i rzucił się na niego jak taki szczeniaczek malutki. :) Powiem wam dziewczyny, że ja z dnia na dzień coraz bardziej kocham tą moją kulkę pyzatą. Czasami może ciężko, człowiek niewyspany, zmęczony, wszystko boli od dźwigania, rozdrażniony, bo maruda, ale jak tu nie kochać takiego słodziaka. :)
Oj mam to samo, takie już kumate są te nasze dzieci i coraz bardziej kochane:)

Witajcie, mój synek nie spał całą noc a ja razem z nim
ma zapchany nosek strasznie marudzi dziś od rana działamy tym co możemy jak do poniedziałku nie przejdzie to lekarz:(
ehhh
no i ja też zdycham ale to już pikuś...
córka smarka mąż kaszle no kurde MASAKRA

I jeszcze ksiądz dziś a ja bym cały dzień w piżamie przechodziła:(

Maamba, niestety nie znam odpowiedzi na pytanie, ale obstawiam że to nie jest przeciwwskazanie do szczepienia. Najlepiej to lekarz niech oceni i zadecyduje. Aczkolwiek jeżeli masz wątpliwości to może poczekaj, w końcu szczepienia nie trzeba robić w ściśle określonym dniu tylko w jakimś przedziale czasowym, więc możesz odłożyć np o tydzień :) Bo domyślam się, że nie chcesz iść na próżno do lekarza, nikt nie lubi ciągać dziecka po przychodniach.

Skończyłam właśnie kartki dla dziadków uff! Oczywiście na ostatnią chwilę hehe :) Obiecałam że Wam pokażę, wyszło chyba nawet w miarę ;)

Kamejka, naprawdę świetnie wyszły te kartki i pięknie się odbiły stópka i rączka :)
Muszę też właśnie poodbijać w albumie na pamiątkę.

reklama
Do góry