reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
A mój nie lubi
Spać w spiworku .

U nas też śpiworek jest be, chyba właśnie dlatego, że nie można się rozkopać :D

Siemankoo:-) mój mąż na tacierzyńskim jest i wstał dziś z katarkiem....wiecie co ja mam w domu? MASakraaa!!!!!!!! Męska "grypa" zwana katarkiem. Najgorzej.......

To faktycznie tragedia :D mój też umiera przy katarze, najważniejsze że nosa nie potrafi wysmarkać normalnie i ciągnie mi tym nochalem i działa na nerwy. Teraz też zakatarzony, ale nic nie jęczy bo dwa dni temu go opierdziuliłam jak szedł mi samochód wyciągnąć w krótkich spodenkach, więc wie że jak coś stęknie to mu wygarnę dlaczego chory i że miałam rację.

A co do tacierzyńskiego to też bym chciała żeby wziął, ale mój to straszny pracoholik i pewnie i tak by co chwile zaglądał, czy czasami firma się nie wali bez niego.

Melduje prawa dolna jedynke:-) :) jestem w szoku, bo co jakiś czas starałam się zajrzeć w buzke ale jezorek trochę to uniemozliwial i nic nie widziałam. A dziś się obudzil z drzemki i myślę zajrzę, patrzę a tam coś dziwnego i sobie pomyślałam pewnie kreska się zrobiła, dotykam a tam ząb. Ucieszyłam się i mówię "mamy pierwszego zabka" a syn w ryk.

Gratulacje :) u nas dalej nic, ale od dwóch dni okropna maruda, już zaczęłam za nosidełkiem zaglądać bo wiecznie na rękach i już nie daję rady, usypianie też tylko tak, na dodatek w poziomie już nie ponoszę bo stęka.

Przez 10 lat nie wywoływałam zdjęć. Teraz mam ponad 2000. W końcu je wszystkie przejrzałam, wybrałam do wywołania. Uffff!! Teraz znów będzie roboty z ich wkładaniem do albumów, ale to już o wiele przyjemniejsze :-)

Polecacie jakiegoś fotografa z allegro????

Ja polecam stronę uwolnij kolory. :)

Heeej!

My już po alergologu (kontrolna wizyta).

Ania dobrze się rozwija, skórę ma super itp.
Zalecone zostało mleko bebilon pepti 2, cieszę się bo nam słuzy i z refundacją 10zł za puszkę. Mamy do roku przepisane, ale w 9mies. wprowadziny HA.

Co do glutenu to mam wprowadzic kasze manną i dzis juz dostała z zupką.
Kaszek żadnych nie proponowała mowila ze manna jest ok i innych bezmlecznych nie proponuje.
Pytałam czy chleb mogę dać. Nie zaleca, bo w chlebie jest teraz wszystko rozne ziarna itp.
Reszte mam podawac tak jak do wieku i tyle.
Wszystko na teraz jest super.

aaaa i usłyszałam po raz kolejny, że Ania nie bedzie drobną dziewczynką :) matkooo 2 metry i 100kg jak moj mąż :D będzie mi ziemniaki nosic :D

Heeej!

My już po alergologu (kontrolna wizyta).

Ania dobrze się rozwija, skórę ma super itp.
Zalecone zostało mleko bebilon pepti 2, cieszę się bo nam słuzy i z refundacją 10zł za puszkę. Mamy do roku przepisane, ale w 9mies. wprowadziny HA.

Co do glutenu to mam wprowadzic kasze manną i dzis juz dostała z zupką.
Kaszek żadnych nie proponowała mowila ze manna jest ok i innych bezmlecznych nie proponuje.
Pytałam czy chleb mogę dać. Nie zaleca, bo w chlebie jest teraz wszystko rozne ziarna itp.
Reszte mam podawac tak jak do wieku i tyle.
Wszystko na teraz jest super.

aaaa i usłyszałam po raz kolejny, że Ania nie bedzie drobną dziewczynką :) matkooo 2 metry i 100kg jak moj mąż :D będzie mi ziemniaki nosic :D
Aga podgrzalas zupke i dodalas manne i dalas od razu malej czy to sie jakos gotuje jeszcze?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Osobno w garze :D wlałam wody i wsypałam łyżke kaszy. Przegotowałam z 3-4min i dodałam polowe do zupki :)

Wiecie co ja dzis odwaliłam...
Wyjezdzam od lekarza, parking robią i jest sredni na takim polu. Słupki tylko wstawione metalowe po calej długosci od ulicy.
Cofam i ominęłam słupki i juz kręce i słyszę wielkie buuuum!!!
Miałam juz zawał...
Idę do tyłu sprawdzic czy polowa auta do klepania, wizja mojego męża i nasluchiwanie się o tym gdzie patrze :D a tu słupek! Ten metalowy wgięty az do połowy, patrzę na auto..a tam nic :D byl mroz i nie odbil sie na lakierze tylko na tym zamarznietym..uffff.

Nie pytajcie co przezylam, bo NIGDY w nic nie uderzylam. :D szczescie było ze mną.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny

Alez Wam fajnie ze Wasze dzieciaczki tak pieknie jedzonko zajadaja, moj doslownie nie chce nic! Pediatra mowila zeby codziennie próbować a mi szczerze mowiac brak juz chęci na robienie obiadkow i wszystko w śmieciach laduje :/ juz sama nie wiem czy taki Jego urok, czy to zeby czy kaprys... tak jak wcześniej gruszke tylko wcinal to teraz nawet tej gruszki nie chce.

Agula to zes sie stresu najadla! Dobrze ze sie nic nie stało.

Julka ja tez nie mam czasu... dwojka dzieci to nielada wyczyn dla mnie..

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej.
Moja mała próbowała ziemniaka i buraka - oba swojskie. Ale po pierwsze bardziej jej wpycham to do buzi i popycham łyżką. Nie bardzo ogarnia to jedzenie ;)
Jak rozdrabniacie jedzenie gotowane przez Was? Blenderem?

witajcie:) pewnie niewiele z Was mnie jeszcze pamięta ;) ale tak jakoś mnie coś dziś tkneło aby zobaczyć co u Was :) jak tam Wasze maluszki :)
Pozdrawiam i w załączniku Hania 6 m :)

Załączniki

• h6.JPG
    h6.JPG
    135,5 KB · Wyświetleń: 108
reklama
witajcie:) pewnie niewiele z Was mnie jeszcze pamięta ;) ale tak jakoś mnie coś dziś tkneło aby zobaczyć co u Was :) jak tam Wasze maluszki :)
Pozdrawiam i w załączniku Hania 6 m :)
Jolcia jak fajnie ze sie odezwalas!!!! [emoji173] sliczna malutka :) jak zyjecie? Opowiadaj co tam u Was :) u nas jak widzisz gluten kupy papki katarki ;)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry