reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hej, ale biało się zrobiło! Flammie naprawdę super Ci to wyszło, ja też mam maszynę i czasem coś szyję. Co do glutenu to my ostatnio zaczelysmy. , konsultowalam się z lekarką i doradziła aby dodawać do posiłku raz dziennie pół łyżeczki kaszy manny.. U nas nocka standardowo, za trzecim razem wziełam Jadzika do siebie do łóżka..pełzać zaczynają wasze pociechy? U nas jeszcze bez ząbka, ale czekamy :-)

reklama
U nas noc nawet ok. Kurds dziewczyny moje dziecko nie bardzo chce jesc warzywa, je codziennie kaszki I moze za bardzo przyzwyczail sie do slodkiego. Jednak maja slodki smak.
Moje dziecko podczas choroby przyzsyczailo sie do ogladania bajek, bo inaczej nie dalo mu sie inhalacji zrobic...I teraz non stop slepi w tv ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Flammie piękne te ubranko!

Julita dołączam do Ciebie, jeżeli któraś z Was będzie miała czas i ochotę to my też potrzebujemy wkładu do spacerówki :) Chyba przesiądziemy się do niej jak będzie wiosna, bo teraz jest cieplej w gondoli.

Paula_dabro to rzeczywiście cieżko Ci było z małym dzieckiem. Właśnie zerknęłam co to jest baby swimmer, super chyba to zamówię. I to jest dobre dla Naszych maluchów?

Nam też pediatra doradził dodawać malutko kaszy manny.

Wczoraj mój maluch sam trzymał swoją butelkę :) Ale dalej się nie przekręca na brzuch:(

W srode bedziemy u pediatry to podpytam o ten gluten.
W nocy przebudzil sie chyba 3 razy w ciagu 2h, ale potem spal grzecznie do 7:30.
Juz chyba od 2 tygodni nie karmie go poznym wieczorem ani w nocy. Czasem tylko wola jesc jak malo zje przed snem i sie przebudzi po 1-2h.

Moj pelza to tylu i obraca sie.
hope, a moj odwrotnie - przekreca sie, ale nie trzyma butelki. Zobaczysz, ze zacznie sie przekrecac niedlugo, a ty sie nalatasz do niego milion razy co wieczor by go w lozeczku z brzuszka przekrecac :)

Mam tyle roboty, ze nie wiem gdzie zaczac. Maz bym w domu i domowych prac nie tykal, wiec mam praktycznie cale mieszkanie do sprzatniecia.. :p

Hej.
Dziś byłyśmy na długim spacerku, nadrobiłyśmy to, że ostatnio wychodziłyśmy bardzo dawno. Słoneczko, świeży śnieg i lekki wietrzyk. Ale powiem Wam, że Sarcia się denerwowała w tej gondoli, może czas powoli przesiąść się do spacerówki.

Wczoraj też pierwszy raz spróbowała ziemniaka :) Miałam od rodziców ekologiczne, wymieszałam z mlekiem moim, w sumie to takie płynne dość było, ale zjadła bez problemów. Dziś dałam już z odrobiną wody i już mniej smakowało ;)

I teraz co? Przerwa 2 dni i coś nowego? Czy lepiej teraz nie dawać, bo w piątek szczepienie, wiem, że po się nie daje, a przed?
Wcale nie jest łatwe to rozszerzanie diety...

Ja robię tak, że daję kilka dni jedno warzywko. Jak jest ok, to próbujemy drugie. Potem mieszam ze sobą te już poznane warzywka. Póki co próbowała ziemniaka, marchewkę i dynię. Wkrótce brokuł:)
Ja bym nie dawała teraz skoro szczepienie Was czeka. Te parę dni jak opuścicie to nic się nie stanie, a będziesz spokojniejsza :)

kamejka aa ślini się córcia ii pcha wszystko do buzi bo u nas przynajmniej tak było i jest jeden ząbek na dole iii lada dzień wyjdzie obok następny :)

Natalka wkłada raczko do buzi już od jakichś 3 miesięcy hehe :) ślinienia jakiegoś mocnego w sumie nie zauważyłam, muszę może bardziej zwrócić uwagę.

Witam nowe mamy!!

Nie miałam kompletnie czasu na nic.. nadrobiłam was, ale nie pamietam za bardzo co komu odpisać :p

Cały tydzien mąż był z dzieckiem, a ja w pracy. Radził sobie bardzo dobrze. Mały wybawiony i zadbany. Mąż mu jedzenie masłem doprawiał, a synek bez problemu to tolerował :)
Ostatnio mamy ruletke i sa jedne wieczory ok a inne koszmarne. Czesto sie tez wybudza w nocy i placze tak przez sen..
Dzis po tym przepracowanym tygodniu widze jak niesamowicie szybko sie zmienia dziecko. Usmiechy troszke inne, zachowanie, ruchy.. Jest coraz mniej bobasowaty a bardziej chłopięcy. Do tego zaczął uderzac zabawkami albo raczkami o podloge albo o nas :p

Na basen jeszcze sie nie wybieram z podobnych powodow jak wiekszosc z was - za duzo cialka :p Ale pracuje nad tym. Przez ten tydzien raczej nie zrzucilam duzo, bo nie bylo czasu na cwiczenia :( Ale nastepny tydzien juz wracam do cwiczen dwa razy dziennie :)

Dzis synek dostal kurczaka z marchewką. Już nie jest wegeterianinem :)
Cały czas próbujemy go karmić więcej, ale on nie chce jeść więcej. Z resztą mam takie mieszane uczucia, bo nie chcę wyrobić mu nawyku obżarstwa :( Po cichu licze, że może na mięsku nabierze troche masy.

A teraz sie pochwale co uszylam. Nastepnym razem wyjdzie mi lepiej, bo nie jestem do konca zadowolona z tego.

Zobacz załącznik 791641

Flammie, super komplecik uszyłaś. Zazdroszczę umiejętności, ja to do szycia antytalent jestem, jak mam guzik przyszyć albo dziurę zaszyć to się tak nawkurzam zawsze że szok haha :D
Super że mąż ma możliwość zostać sam z dzieckiem. Mało który facet ma taką możliwość. No i Ty się też zresetujesz trochę:) fajny macie ten układ, naprawdę.

Dzisiaj nie obudziłam się na nocne karmienie, wyłączyłam budzik a nie wstałam od razu i zasnęłam. Potem obudziłam się o 5:15, bo czułam że coś nie tak bo zbyt wyspana jestem :p i nie wstałam bo stwierdziłam że o tej godzinie to już się nie opłaca. No i Natalka spała do 6:50 :) pierwsza przespana cała noc, tak myślałam że by przesypiała gdyby nie pobudką na karmienie. Ogólnie mam już zgodę od lekarza na zakończenie nocnych karmień bo ostatnio przybrała dobrze wagowo. Tylko będę to robić stopniowo, tzn coraz później będę ja budzić, żeby mi się piersi przyzwyczaiły. Bo po dzisiejszej nocy to pękały w szwach ;) a nie chcę się nabawić jakiegoś zapalenia czy coś.
A czy któraś z Was która karmi piersią i nie dokarmia mm nie karmi już w nocy? Piersi się przyzwyczaiły?

Heeej!

Ania pospała do 7:10. Oczywiscie o 2:30 i 5 mleko.
Mąż już dzis do pracy poszedł a my ok.11-12 idziemy do piekarni.

Własnie tez chce kasze mann podawac. W srode mam alergologa, ale zaczne od dzis jej dawac. Chce jej tez miesko wprowadzic.

Teraz Ania ma drzemkę :) pewnie 40min, ALE zawsze coś. Ząb juz duzo wyszedł i idą kolejne. Moja pełza wokół siebie i turla się spryciara :D.

Teraz az tak nie marudzi na zęby...smaruje dentinoxem i na noc ibum lub nurofen.

Nie chce mi się nic :( :D

Przeczytałam, ale nie mam sił odpisać. Rozłożylo mnie na maksa. W nocy dreszcze, gorączka, nic nie spałam. Mam zawroty głowy i ogólnie du.a na maksa :( mąż na ntybiotyku w pracy, a ja z młodym. Nawet do przychodni nie da się dodzwonić. Błagam, dobijcie mnie, bo już nie mam sił :(

Flammie piękne te ubranko!

Julita dołączam do Ciebie, jeżeli któraś z Was będzie miała czas i ochotę to my też potrzebujemy wkładu do spacerówki :) Chyba przesiądziemy się do niej jak będzie wiosna, bo teraz jest cieplej w gondoli.

Paula_dabro to rzeczywiście cieżko Ci było z małym dzieckiem. Właśnie zerknęłam co to jest baby swimmer, super chyba to zamówię. I to jest dobre dla Naszych maluchów?

Nam też pediatra doradził dodawać malutko kaszy manny.

Wczoraj mój maluch sam trzymał swoją butelkę :) Ale dalej się nie przekręca na brzuch:(
Nadaje sie jak najbardziej :) sa dwa rozmiary do 12 kg i do 36kg i 36 mscy ja wzielam to wieksze bo na dluzej starczy. Super sie sprawdza wiec polecam :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie.
U nas noc nawet ok. Kurds dziewczyny moje dziecko nie bardzo chce jesc warzywa, je codziennie kaszki I moze za bardzo przyzwyczail sie do slodkiego. Jednak maja slodki smak.
Moje dziecko podczas choroby przyzsyczailo sie do ogladania bajek, bo inaczej nie dalo mu sie inhalacji zrobic...I teraz non stop slepi w tv ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A może miksy warzyw z owocami na początek?

Ale dalej się nie przekręca na brzuch:(
A ma dużo miejsca na macie? Może go zabawki krępują w ruchach? Moja jeszcze przed świętami tylko sporadycznie się przekręcała, a po tak się rozkręciła, że teraz jest na brzuchu non stop prawie i się tak kręci wokół własnej osi. Na plecy też się przekręca, na razie tylko na prawą stronę

Ja robię tak, że daję kilka dni jedno warzywko. Jak jest ok, to próbujemy drugie. Potem mieszam ze sobą te już poznane warzywka. Póki co próbowała ziemniaka, marchewkę i dynię. Wkrótce brokuł:)
Ja bym nie dawała teraz skoro szczepienie Was czeka. Te parę dni jak opuścicie to nic się nie stanie, a będziesz spokojniejsza :)
Dzięki :) Dziś dam jeszcze ziemniaka, bo już rozmroziłam, a jutro może spróbujemy buraka, później przerwa na to szczepienie.

Przeczytałam, ale nie mam sił odpisać. Rozłożylo mnie na maksa. W nocy dreszcze, gorączka, nic nie spałam. Mam zawroty głowy i ogólnie du.a na maksa :( mąż na ntybiotyku w pracy, a ja z młodym. Nawet do przychodni nie da się dodzwonić. Błagam, dobijcie mnie, bo już nie mam sił :(
Zdrówka Kochana :)

U mojej małej najsmaczniejsze są stópki i skarpetki ;) I uwielbia teraz plucie, wycieram ją co chwilę :(

Do góry