reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Odnośnie szczepionek. My też szczepiony 5 w 1. O tym, że się kończą ostrzegła mnie pani szczepiaca w naszej przychodni. Kupiłam trzy od razu. Ta dawka przypominająca za rok czy ileś dla nas będzie w przychodni.
Pani powiedziała, że jak się zaczęło 5w1 szczepić, to można ostatnią 6w1, ale nie można sanepidowskimi już. Nie wiem ile w tym prawdy, że nie można, a ile wpływów koncernów farmaceutycznych, ale nie jestem lekarzem i może faktycznie ma to jakieś uzasadnienie.

Pytałam też dlaczego te szczepionki się kończą, skoro to jest biznes przecież. Pani mi powiedziała, że podobno ciężko wyhodować, którąś bakterię...
Moj młody tez szczpiony 5w1 z tym ze darmowymi z sanepidu bo wcześniak. Kupić na zapas nie możemy a o tym ze wycofują 5w1 mówila mi położna przy pierwszym szczepieniu jeszcze w lipcu/sierpniu . Nie wiem ci w taki przypadku ?!

reklama
Ja szczepilam bezplatnie, czyli Mikołaj miał trzy klucia. Chyba jestem jedną, czy któraś z Was też?
Niektórzy mężczyźni są okropni. Ruda Wydaje mi się, że jakby doszło do sprawy sądowej to bez problemu ograniczylabys prawa rodzicielskie bo nie interesuje się dzieckiem od porodu i zostawił Cię na samym początku ciąży.

Ja szczepilam bezplatnie, czyli Mikołaj miał trzy klucia. Chyba jestem jedną, czy któraś z Was też?
Niektórzy mężczyźni są okropni. Ruda Wydaje mi się, że jakby doszło do sprawy sądowej to bez problemu ograniczylabys prawa rodzicielskie bo nie interesuje się dzieckiem od porodu i zostawił Cię na samym początku ciąży.
Ja też szczepię Jasia darmowymi

No co za .. Nie wypada tutaj używać takich brzydkich słów. Ale w takim razie nie odbieralabym żadnych wezwań z sądu. Wtedy nic Ci nikt nie zrobi bo nie będziesz prawidłowo powiadomiona i nie będą mogli przeprowadzić rozprawy.. I awizo tez bym nie odebrała nigdy. I wyjechałabym za granicę i miałabym go daleko w dupie i swój pozew mógłby wsadzić sobie w buty.. Byłby wyższy. Przemyśl to ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Już za późno. Mam adwokata i myślę, że to wszystko jakoś sie ułoży.

Hej Wszystkim,

Ruda wspolczuje i podziwiam. Ja bym chyba nie dala rady psychicznie, najwazniejsze zebys miala wsparcie w nowym partnerze. Trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie sprawy i oby wszystko szlo tak jak bedziesz chciala i zycze duzo sily :)

Moj bobas we wtorek skonczyl 6 miesiecy. Jestem w szoku ze tak szybko to zlecialo. Teraz jest taki pocieszny i coraz bardziej kumaty :) duzo sie smieje, ogolnie jest raczej pogodny i mam nadzieje ze jeszcze dluuugo mu sie to nie zmieni. U nas noce lepsze ostatnio (tfu tfu) nic wiecej nie napisze, wiecie czemu [emoji3]

No i musze sie pochwalic ze dzisiaj zaczal przekrecac sie na brzuszek [emoji5] rano jeszcze strasznie stekal przy tym i widzialam ze sie denerwuje i meczy a teraz idzie mu duzo lepiej. Serce rosnie jak sie obserwuje jak sie dzidzius rozwija [emoji4]

Caly czas szykuje sie do swiat i juz mi sie odechcialo tego wszystkiego. Powiem Wam ze ja nie lubie tych swiat bardzo...nigdy nie lubilam. Te na pewno beda inne bo jest z nami Synek mamy swoje nowe mieszkanie ale chyba wolalabym zeby bylo juz po. Tak na prawde nie lubie wigilii tego siedzenia przy stole i dzielenia sie oplatkiem...

Buziaki :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć :-)
Ruda trzymam kciuki żeby wszystko ułożyło się po twojej mysli:-)

Paula masz rację, serce rośnie ja codzień maluszek nabiera nowych umiejętności i można na to wszystko patrzec:-) aaa też sobie zrobiłam to drzewo życia, będę miała pamiątkę :-)

Wkurzyłam się bo mi paczka z sukienka dla Zosi zaginęła i mała nic ładnego oprócz świątecznych bodziakow nie ma więc poszłam do F&F i kupiłam jej sukieneczke z reniferkiem piękna świąteczna :-)

Zrobiłam zakupy... Jejku ale ludzi wszędzie, jeszcze dzisiaj pieczenie makowca mnie czeka.

Dziewczyny kochane,
ja wiem, że Święta i przygotowania itd., ale mam nadzieję, ze znajdziecie chwilę i weźmiecie udział w 3 konkursach, które dedykujemy mamusiom z brzuszkiem i mamusiom maluszków. Bardzo mi zależy, bo w razie współpracy będziemy mieć na forum super ekipę ekspertów, tylko oni muszą wiedzieć, że to ma sens. Poproszę o pomoc
1.https://www.babyboom.pl/rodzina/swieta/kalendarz_adwentowy_2016.html#/dzien/20
2.https://www.babyboom.pl/rodzina/swieta/kalendarz_adwentowy_2016.html#/dzien/21
3.https://www.babyboom.pl/rodzina/swieta/kalendarz_adwentowy_2016.html#/dzien/22

Poprzez "wróć do kalendarza" są tez inne dni konkursu i inne nagrody wiec serdecznie zapraszam :*

Życzę powodzenia i
WAM WSZYSTKIM ZDROWYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT ♡

reklama
Nafoczka, te 3 co kupiliśmy to już zużyte :p ta za rok będzie dla nas w przychodni. Pani załatwiła dla wszystkich "swoich" przychodnianych dzieci, żeby miały kontynuację. Podpytaj u siebie jak jest.

Mój syn dzisiaj chyba poczuł magię Świąt. Dał mi pozmywać (w zmywarce co prawda, ale powladac), zrobić obiad, przygotować sałatkę i zrobić pranie. Szok!

Do góry