reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Flammie, szukam czegoś dla męża pod choinkę, żebyśmy mieli na wieczory. Przeglądam już miesiąc internet i wpadło mi w oko kilka tytułów, ale ciągle nie jestem przekonana. Już kilka razy prawie zamówiłam, ale mam obawy... :p
Myślałam o kolejce, sherlock i mycroft, tajemnicze domostwo, mr jack lub agenci...

Aczkolwiek jestem otwarta na wszystko :p

Witajcie u mnie stopek w buzi jeszcze nie ma[emoji17].
Ach Ci faceci bez nich źle z nimi jeszcze gorzej[emoji16]

Dziewczyny jak wam idzie wprowadzanie pokarmow? My jemy przecierki z ziemniaka, marchewki, selera i pietruszki. Czasem dodaje małej indyczka, lub piersi z kurki. Zastanawiam sie na wprowadzeniem innych warzyw powoli moze jakis brokuł lub kalafior albo szpinak lub cukinia. Troche się boję i nie ukrywam ze chcialabum miec ten etap za sobą. Zeby mala juz jadła bez stresu.
Pozdrawiam Was poniedzialkowo[emoji1][emoji1][emoji1][emoji1] u nas pochmurnie i brzydko. A ponoć pod koniec tyg. Ma być - 15°C

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Paula No co za ... jak ja nie Lubię takiego zachowania [emoji85] to Ty sie starasz chcesz piękna pamiątkę dla Was, małego i rodziny a on musi skoki pooglądać [emoji33] i jeszcze Ci powie ze bezsensowna sesja ...

Fazerkamm dostałabym chyba zawału chyba jesteś zdrowa jak to Ttlko nerwobóle [emoji15]

Julita dokładnie tak samo bym powiedziała ! Przy facetach tylko czyny sa uratują - żadne słowa [emoji4]

Paula, Toteczka nie przejmujcie sie - moja teściowa jesT jeszcze gorsza - uwierzcie mi na słowo ! [emoji48][emoji48]

Jodełka u nas to samo prZymrozek i piękne słońce [emoji295]️[emoji295]️

WSZYSTKIM WAM DZIEWCZYNY- MIŁEGO DNIA !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Flammie, szukam czegoś dla męża pod choinkę, żebyśmy mieli na wieczory. Przeglądam już miesiąc internet i wpadło mi w oko kilka tytułów, ale ciągle nie jestem przekonana. Już kilka razy prawie zamówiłam, ale mam obawy... :p
Myślałam o kolejce, sherlock i mycroft, tajemnicze domostwo, mr jack lub agenci...

Aczkolwiek jestem otwarta na wszystko :p

Akurat nie gralam w zadna z tych gier, ale poczytalam i Tajemnicze Domostwo wydaje sie interesujace. Mysle, ze nie wazne ktora kupisz bedziecie fajnie czas wieczorem spedzac i pomysl na prezent popieram :)
My z mezem i znajomymi nalogowo gralismy w Horror w Arkham i Splendor (moj maz uwielbia te gre) :p

Dziewczyny jak wam idzie wprowadzanie pokarmow?

Nam idzie powoli, bo po jednym wprowadzam :)

Witamy sie my :)

Wprowadzanie pokarmow idzie nam ok, ale deserki odpuszczam. Tylko obiadki.

Dzis pobieralam malej na nowo mocz na kontrole. Masakra. Godzina czekania na sik.

Pogoda u nas piekna. Słonce.

Fazerka- o kurcze to masz biedna nerwy :( moze malych sie dostosuje jeszcze

Paula- irytujący facet, ale mozesz tlumaczyc "jak Abel krowie" i tak nie dociera.

Ania zaczela budzic sie od 3-4 i sama do siebie gada i idzie spac, tez tak macie???

A u nas brzydko, i wieje okropnie :-/
We środę idziemy po choinkę po chce w tym roku prawdziwa, a potem zostaną same hyki jak rok temu, narazie dam ja na balkon nie będę jeszcze ubierac :-) dzisiaj już od rana zaczynam porządki świąteczne:-)

Jej co za chlopy, oni się nigdy nie ogarnom chyba:-/

U nas wprowadzanie fajnie, narazie kleik ryżowy i kaszka zbożowa, jabłuszko codziennie. Wczoraj była jeszcze zupka marchewkowo-pietruszkowa to już trochę gorzej ale jadła :-) dziś będzie jabłko z bananem:-) do 6miesiaca zostanę przy tym, dopiero potem zacznę z '' ciezszymi''warzywami i owocami:-) i mieskiem, już zamówiłam królika :-) bleee :-)

Waham się nad tymi tabletkami albo wkładka, tyle że ja karmie piersia i się boję trochę, a po przygodzie Iwonki to mi odeszła ochota na cokolwiek :-)

U nas teściowa dzielnie zastępuje siostra męża już nie mam do niej cierpliwości dzisiaj chce przyjsc ok 19zrobic małej zdjęcia świąteczne do kalendarza. Ja się oczywiście wkurzam i mówię że po pracy ok 17niech przyjdzie ale ona wiecznie ma jakieś plany których za nic nie można zmienić, blache bardzo:-) mąż mi wczoraj mówi nie klacz małej popołudniu spać i daj jej robić te zdjęcia o 19 zobaczymy czy chociaż jedno się uda :-p

reklama
Hej. Ale się rozpisałyście ;)
Mamy dziewczynek stosujecie jakąś antykoncepcje? Wogole wszystkie mamy co stosujecie?
Ja stosuję niezawodną - celibat :rofl: A na serio to w ogóle nie uprawiamy seksu teraz albo zmęczeni albo nie ma kiedy. Ale moja ginekolog pytała czy chcę tabletki dla karmiących piersią, więc dziewczyny kp zapytajcie swojego lekarza, jeżeli chcecie taką metodę. Jeżeli coś u nas ruszy to gumek będziemy używać, tyle lat się nimi zabezpieczaliśmy, a hormonów nie chcę.

U nas stopek nie ma jeszcze. Fazerka nie denerwuj sie, co takiego dziec robi?
My sie nie zabezpieczamyb maz ,,ucieka" [emoji12]
Pamietacie jak Wam pisalam, ze mala nie chce zab@rdzo mleka? Wypija 30-60ml i koniec? Moja mama mowi dzis, ze moze butelka nie taka? Uzywamy MAM. Wode pije z babydream i przelalam mleko i nagle przestala sie wyginac i wypila prawie wszystko... To jutro wycieczka do rossmanna i zakup butelki [emoji2]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Widzisz, czasem wystarczy mała zmiana, cuduje się z super butelkami, przypominającymi pierś, antykolkowymi, a tu dziecko preferuje najprostsze ;)

Cześć :)

U nas wsadził dzisiaj stópki do buzi pierwszy raz ale tylko dlatego, że go przewijałam po mega kupie i musiałam mu tak nóżki przytrzymać, patrze a on hop do dziubka stópki.
Dałam mu dzisiaj ten syrop lactulosum i podziałał od razu. Dziewczyny co ile dajecie syrop? raz na dobę czy jak widzicie że problem z kupką?

My się zabezpieczamy gumką, ale jak któraś z Was napisała to dlatego, ze kiepsko z częstotliwością no i ja nie chciałam jeszcze tabletek bo mój gin mówił że jak kp a wtedy tak było to niby są bezpieczne ale jakoś tak się bałam.

Znów mamy z M ciężki okres, za żadne skarby nie możemy się dogadać. Wiecie co on dzisiaj wykonał? no szok. myślałam, że się rozpłaczę. wiem wiem są gorsze problemy na świecie ale jak napisałam, ciężko nam się dogadać i ostatnio wszystko mnie drażni i dobija.
Pojechaliśmy wczoraj na zakupy i kupiliśmy szafkę rtv pod telewizor. Tak się cieszyłam bo tak mieliśmy łyso w salonie i tak sobie pomyślałam, że trochę nam się wnętrze "ociepli" jak wstawimy nowy mebel. Skręcał ją wczoraj do późna i dzisiaj kończył, poszłam na drzemkę z małym rano a ten mnie woła szczęśliwy żebym zobaczyła efekt końcowy. wchodzę i oczom nie wierzę, złożył szafkę i takie listwy wykończeniowe frontowe przykręcił od zewnętrzenej strony. podziurawił szafkę i teraz na tej ramce są dziury ze śrubami. bo on myślał że są zaślepki rozumiecie? :D i mi pokazuje jakieś płaskie kółka plastikowe i mówi że to się przyklei. 10 takich plastikowych łat na drewnianej szafce...wygląda to jak totalny badziew. tak się wkurzyłam bo nie mamy zbytnio kasy a ten jeszcze szafkę zniszczył ani to zakryć ani naprawić no porażka....

teraz też się pokłóciliśmy...już nie mogę ręce mi opadają. czasami się zastanawiam, czy nie powinnam iść do jakiegoś psychologa, chyba sobie nie radzę z tym wszystkim.
Wrzuć może zdjecie tej szafki to coś wspólnie wymyślimy ;)

Za nic nie moge zrozumiec o co chodzi mojemu synkowi wieczorem..:confused2:
W dzien sypia po 1-3h. W nocy potrafi 7-9h ciagiem. Wieczorem jednak
cos w niego wstepuje.. Co takiego specjalnego jest o tej 21-23, ze musi sie z krzykiem obudzic. No i ten apetyt wieczorem. Dzis na kolacja pochlonal 180ml i po 2.5h byl wrzask i zjadl kolejne 180ml, a nie glodze go przeciez. Ot mam zagadke..
Wlasnie usypiam, bo znowu biedaczek nie moze zasnac..
A jak Ci płacze jak się wybudza? Tak żałośnie?

Do góry