reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Z gier ja jestem zachwycona activity aczkolwiek to gra dla minimum 4 osob najfajniej gra sie w 6 osob bo trzeba grac w parach. Kupa smiechu tylko ze ta gra to raczej nie typowo planszowa a wlasnie aktywna :) ale jak dla mnie bomba.

Nieeee dziewczyny ja mam chyba najgorszy egzemplarz tesciowej[emoji14]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Giuliaa moja widziała ale dlatego ze sie do niej wprosilismy. Sama była u nas raz jak Lili miała tydzień a nir zaprosiła nas nigdy. Dodam ze mieszka 5 minut samochodem od nas [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witamy sie my :)

Wprowadzanie pokarmow idzie nam ok, ale deserki odpuszczam. Tylko obiadki.

Dzis pobieralam malej na nowo mocz na kontrole. Masakra. Godzina czekania na sik.

Pogoda u nas piekna. Słonce.

Fazerka- o kurcze to masz biedna nerwy :( moze malych sie dostosuje jeszcze

Paula- irytujący facet, ale mozesz tlumaczyc "jak Abel krowie" i tak nie dociera.

Ania zaczela budzic sie od 3-4 i sama do siebie gada i idzie spac, tez tak macie???
No i nas tak jest ok 4 budzi sie na jedzenie a potem nie chcę zasnąć tylko gada do siebie przez co ja mam problem żeby zasnąć

Matko Kochana !!!!! zawał murowany!!!
Mój Szymek ma 2lata i 7 msc:)
Zawał zawał! Dlatego pewnie mnie w klatce piersiowej boli :/
Jej kiedy mój taki byl... anioleczkiem byl w wieku Twojego starszaka.
Starszak nie zmienil zachowania jak sie pojawil nowy czlonek w rodzinie?

Dziewczyny, czy któraś gra bądź grywala w planszowki? potrzebuję rady...
Ja gralam i gram ale tych co wymienilas to nie znam.

Paula No co za ... jak ja nie Lubię takiego zachowania [emoji85] to Ty sie starasz chcesz piękna pamiątkę dla Was, małego i rodziny a on musi skoki pooglądać [emoji33] i jeszcze Ci powie ze bezsensowna sesja ...

Fazerkamm dostałabym chyba zawału chyba jesteś zdrowa jak to Ttlko nerwobóle [emoji15]

Julita dokładnie tak samo bym powiedziała ! Przy facetach tylko czyny sa uratują - żadne słowa [emoji4]

Paula, Toteczka nie przejmujcie sie - moja teściowa jesT jeszcze gorsza - uwierzcie mi na słowo ! [emoji48][emoji48]

Jodełka u nas to samo prZymrozek i piękne słońce [emoji295]️[emoji295]️

WSZYSTKIM WAM DZIEWCZYNY- MIŁEGO DNIA !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cale szczęście tylko nerwobole alr stracha miałam jak kilka dni ten sam bol miałam.

Witamy sie my :)

Wprowadzanie pokarmow idzie nam ok, ale deserki odpuszczam. Tylko obiadki.

Dzis pobieralam malej na nowo mocz na kontrole. Masakra. Godzina czekania na sik.

Pogoda u nas piekna. Słonce.

Fazerka- o kurcze to masz biedna nerwy :( moze malych sie dostosuje jeszcze

Paula- irytujący facet, ale mozesz tlumaczyc "jak Abel krowie" i tak nie dociera.

Ania zaczela budzic sie od 3-4 i sama do siebie gada i idzie spac, tez tak macie???

Musi, nie ma innego wyjscia ;) musimy tylko nowy patent na Niego znaleźć zeby sie naprawił :)

U nas stopek nie ma jeszcze. Fazerka nie denerwuj sie, co takiego dziec robi?
My sie nie zabezpieczamyb maz ,,ucieka" [emoji12]
Pamietacie jak Wam pisalam, ze mala nie chce zab@rdzo mleka? Wypija 30-60ml i koniec? Moja mama mowi dzis, ze moze butelka nie taka? Uzywamy MAM. Wode pije z babydream i przelalam mleko i nagle przestala sie wyginac i wypila prawie wszystko... To jutro wycieczka do rossmanna i zakup butelki [emoji2]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Opisałam wcześniej ale tak po krotka piszac to calkowicie przestał sie słuchać ale to nawet tak ze nie patrzy ze grozi mu niebezpieczenstwo, byle by mi na złość zrobic.

Witajcie poniedziałkowo :)
U mnie wczoraj pracowita niedziela była :) produkcję pierogów uruchomiliśmy :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

A jak Ci płacze jak się wybudza? Tak żałośnie?

Tak :( Wybudza sie nagle, bez jakiegos wiercenia czy marudzenia i dramatyczny placz od razu. Wczoraj nie moglismy go uspokoic. W akcie desperacji dostal butle i odziwo zjadl cala, choc to byly troche ponad 2h od kolacji. I tak zawsze o tej samej porze wieczorem..

Musze dzis isc kupic ostatnie prezenty.. Nie chce mi sie :(

Dziewczyny co kupujecie lipcowym maluchom pod choinke bo ja nie mam pomyslu :/

My kupilismy szczeniaczka uczniaczka a dzisiaj jeszcze kupilam zyrafe sophie ale zyrafe dostanie szybciej bo biedny meczy sie z tymi zabkami. Tych normalnych gryzkaow nie ogarnia a gryzie kocyk misia wszystko co ma w raczkach. Mam nadzieje ze zyrafka zda egzamin :)

Czesc dziewczyny. Nie mam czasu żeby was nadrobic. My bylismy chwile w galerii. Maly pomimo syropku budzil sir w nocy wiec to nie zeby. Teraz juz nie wiem co :(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
mój się budzi tylko z takim płaczem w dzien ale nie zawsze to jest taki płacz jaby mu sie coś strasznego śniło.
Julita wlasnie chodzi o to ze ich stac. Nawet bardzo stac. Moze powinnam od razu napisac ze to nie sa biedni ludzie nawet przecietni jesli chodzi o finanse a to jedyne co wnuk od nich dostal od poczatku mojej ciazy. To jest taki typ ludzi, nie chodzi o finanse.

Toteczko no burak tez mu powiedzialam ze jest burakiem.

Milego dnia.

U mnie taka pogoda ze tylko sobie w leb strzelic a maly marudny od momentu jak otworzyl oczy.

powiem ci ze ja mam takie relacje z tesciami ze nie zależy mi na tym żeby dawali prezenty moim dziecią i nie muszą ich wielbić, choć staram się utrzymywać w miarę normalne relacje ze względu na dzieci bo dziecko wszystko widzi i czuje, chce żeby czuły się kochane i bezpieczne bo ja byłam znienawidzona przez babcie i mam uraz straszny.

Witajcie u mnie stopek w buzi jeszcze nie ma[emoji17].
Ach Ci faceci bez nich źle z nimi jeszcze gorzej[emoji16]

Dziewczyny jak wam idzie wprowadzanie pokarmow? My jemy przecierki z ziemniaka, marchewki, selera i pietruszki. Czasem dodaje małej indyczka, lub piersi z kurki. Zastanawiam sie na wprowadzeniem innych warzyw powoli moze jakis brokuł lub kalafior albo szpinak lub cukinia. Troche się boję i nie ukrywam ze chcialabum miec ten etap za sobą. Zeby mala juz jadła bez stresu.
Pozdrawiam Was poniedzialkowo[emoji1][emoji1][emoji1][emoji1] u nas pochmurnie i brzydko. A ponoć pod koniec tyg. Ma być - 15°C

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
u nas nadal tylko mleczko, wprowadzać będę od stycznia wiec wtedy będę pewnie podpytywała was na każdym kroku bo juz w sumie zapomniałam jak było z mają

o to fajna pogoda się zapowiada, u mnie dziś już 3 dzień z zrzędu pada pada wieje i jest bardzo pochmurno....
A u nas brzydko, i wieje okropnie :-/
We środę idziemy po choinkę po chce w tym roku prawdziwa, a potem zostaną same hyki jak rok temu, narazie dam ja na balkon nie będę jeszcze ubierac :-) dzisiaj już od rana zaczynam porządki świąteczne:-)

Jej co za chlopy, oni się nigdy nie ogarnom chyba:-/

U nas wprowadzanie fajnie, narazie kleik ryżowy i kaszka zbożowa, jabłuszko codziennie. Wczoraj była jeszcze zupka marchewkowo-pietruszkowa to już trochę gorzej ale jadła :-) dziś będzie jabłko z bananem:-) do 6miesiaca zostanę przy tym, dopiero potem zacznę z '' ciezszymi''warzywami i owocami:-) i mieskiem, już zamówiłam królika :-) bleee :-)

Waham się nad tymi tabletkami albo wkładka, tyle że ja karmie piersia i się boję trochę, a po przygodzie Iwonki to mi odeszła ochota na cokolwiek :-)

U nas teściowa dzielnie zastępuje siostra męża już nie mam do niej cierpliwości dzisiaj chce przyjsc ok 19zrobic małej zdjęcia świąteczne do kalendarza. Ja się oczywiście wkurzam i mówię że po pracy ok 17niech przyjdzie ale ona wiecznie ma jakieś plany których za nic nie można zmienić, blache bardzo:-) mąż mi wczoraj mówi nie klacz małej popołudniu spać i daj jej robić te zdjęcia o 19 zobaczymy czy chociaż jedno się uda :-p
kurcze nie wiem czy ona o 19 to coś z działa jak dziecko jest jakby niebyło już zmęczone. mój jest bardzo marudny jak nie zaśnie o swojej porze...
Hej. Ale się rozpisałyście ;)

Ja stosuję niezawodną - celibat :rofl: A na serio to w ogóle nie uprawiamy seksu teraz albo zmęczeni albo nie ma kiedy. Ale moja ginekolog pytała czy chcę tabletki dla karmiących piersią, więc dziewczyny kp zapytajcie swojego lekarza, jeżeli chcecie taką metodę. Jeżeli coś u nas ruszy to gumek będziemy używać, tyle lat się nimi zabezpieczaliśmy, a hormonów nie chcę.

Widzisz, czasem wystarczy mała zmiana, cuduje się z super butelkami, przypominającymi pierś, antykolkowymi, a tu dziecko preferuje najprostsze ;)

Wrzuć może zdjecie tej szafki to coś wspólnie wymyślimy ;)

A jak Ci płacze jak się wybudza? Tak żałośnie?
no właśnie pokaż nam tą szafkę może coś wspołnie wymyślimy"_
Dziewczyny co kupujecie lipcowym maluchom pod choinke bo ja nie mam pomyslu :/

póki co kupiłam mu zawieszkę do wózka i dokupię coś "grającego świecącego" bo cieszy się na taki widok światełek
wczoraj na sesji to był szał jak zobaczył światełka

reklama
Tak :( Wybudza sie nagle, bez jakiegos wiercenia czy marudzenia i dramatyczny placz od razu. Wczoraj nie moglismy go uspokoic. W akcie desperacji dostal butle i odziwo zjadl cala, choc to byly troche ponad 2h od kolacji. I tak zawsze o tej samej porze wieczorem..

Musze dzis isc kupic ostatnie prezenty.. Nie chce mi sie :(
Miałam tak samo! Budziła się z nagłym, histerycznym płaczem. Czytałam trochę i obstawiam: koszmary - choć niby dzieci mają je od 6 mies. dopiero albo (co chyba jednak nie) tzw. krzyki nocne. Właśnie przy nich dziecko nie reaguje i samo się uspokaja, ale mają tak starsze dzieci. Mojej takie histerie przeszły, ale podobnie jak Twój idzie niby spać 20-21 i do 22 się wybudzi raz albo 2x, tylko teraz ją przytulam i zasypia. I też więcej je na wieczór.

Do góry