reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Dziewczyny nie uwierzycie. Ostatnio u nas byla katorga z karmieniem, nie wazne czy przerwa 3 czy 4 godzinna, widzialam po nim ze glodny a nie chcial jesc, nawet 10 razy go dostawialam do butli i po jakims czasie sie udawalo, musialam cos pokazywac a nawet wlaczac tv, kazde karmienie było tragedia i mordowaniem sie. Dzis karmiac.i walczac z bezsilnosci przelozylam smoka z butelki z woda a tam byla 1, przy butelce z mlekiem mialam 2. Jak sie przyssal to zjadł bez marudzenia. Dziwne bo najpierw ładnie jadl z 2, dopiero od jakis 2 tygodni nie chcial jesc, wracam do 1 i zobacze co to da.swoja droga mleko z piersi leci caly czas taksamo wiec czemu smoki przy butlach trzeba zmieniac?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas nie ma znaczenia czy smoczek 1 czy 2, próbowałam wszystkiego i za cholerę nie załapie smoczka :/ Na początku jak miałam nawał pokarmu i odciągałam to zdarzało się że mąż go tym odciągniętym z butelki karmił i nie było problemu, teraz to ani mleko, ani herbatki, już nawet soczek marchewkowy mu kupiłam, że może słodkie to pociągnie (z łyżeczki to i owszem :D). Zwykłego smoka też nie chce (silikonowe, kauczukowe, 1,2, wszystko było, sklep mogę otworzyć). Wszyscy mi mówią ciesz się, nie będziesz musiała od smoka odzwyczajać, tyle że on juz zaczyna kciuk do buźki wsadzać :(. Co chwilę muszę mu zabierać, a tak się pręży żeby dostać, że coś strasznego.

Jutro kończymy 4 miesiące i od weekendu rozszerzamy dietę :) idzie super. Wprowadziłam dynię bo mam swoją w słoiczkach i dzisiaj dałam mu śliwkę. Bratowa doradziła mi wprowadzić na początku, żeby w razie zaparć być spokojnym, że nic mu nie będzie po niej (kupiłam suszoną w słoiczki z bobovity, troszkę się krzywił bo kwaśne :D). Buźkę otwiera, tyle że nie wiem czy do łyżki czy do paluszków, bo do buzi trafia i jedno i drugie i mamy niezły bałagan.

Rozpisałam się, ale jak się dorwę do komputera to mogę cosik popisać. :D

A to z dzisiejszego spacerku, wszyscy chodzą to my też, śliczna pogoda, żal w domu siedzieć. :)
WP_20161121_006.jpg

Załączniki

• WP_20161121_006.jpg
    WP_20161121_006.jpg
    213,6 KB · Wyświetleń: 459
1479732445-uyweak.jpeg

My sie przygotowaliśmy na zimę a tu prawie jesień [emoji3] nic - piękna pogoda, trzeba korzystać

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jaki piękny zestaw!

Futerko na budzie też kupione czy już było? :)

My w piątek kończymy 4 miesiące, kupię jakiś słoiczek i zobaczymy czy mała będzie chętna :)

Dziewczyny z innej beczki. Od 2 miesięcy nie karmie piersią a od dwóch czy nawet 3 tygodni mam plamienia takie brązowe :( i codziennie bez przerwy.. Czy któraś z was tak ma, miała?

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga jak po wizycie?
Lilly a co to za wózek? Jak w ogóle wasze wozkowe wybory? Ja jestem bardzo zadowolona. Prawdziwa terenówka, dobrze tylko, że nie muszę go po schodach dźwigać

Hej,
My tez konczymy dzisiaj 5 miesiecy. Malyw wazy jakies 8200g i mierzy 68-69cm.
U nas cyrki ze wszystkim...lezec nie spac nie na rekach nie cycek nie. Jak go ubieram to tak placze jakbym mu krzywde robila, to samo jak poczuje ze klade go na lozku w wozku albo na macie. Masakra...jakby mi ktos dziecko podmienil. Nie wiem czy to skok czy zeby. Zeby ida na pewno bo czuje je pod palcem a wg rozpiski powinien dopiero zaczynac skok po 3 tyg sloneczku a mija 3 tyg jak tak bardzo sie zmienil wiec nie wiem czy mu sie skoki nie pkrywaja czy to nie to. Tez dzisiaj spacerowalismy pieknie bylo :)

Ja sie czuje okropnie troche mnie mdli i glowa boli mnie okropnie. Jakas masakra nie wiem co jest...mam nadzieje ze to jeszcze nie ciaza zabezpieczamy sie i ogolnie przytulanki raczej slabo wiec to chyba niemozliwe.

Aga i co tam lekarz powiedzial?

Lilly super wozek i zestaw :) stokke bardzo mi sie podobaja. Teraz maja taki fajny model w kolorze zieleni, super jest ale mega drogi :(

Jak patrze jakie rzeczy dajecie dzieciom to czuje sie zacofana[emoji14]moj probowal marchewki juz 3 dzien. Dwa dni jadl ugotowana przeze mnie i srednia reakcja a dzisiaj dalam mu z gerberka i zjadl calkiem.sporo..ja podawalam po jedzeniu :)

U nas cyrk ze spaniem ciag dalszy...ktos mi podmienil dziecko :(

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry