reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Wczoraj jakiś błąd był, nie mogłam wejść...

Dzień dobry :)

Mamba
- o widzisz! Musiałabym spróbować w ogóle z butelką i zobaczyć jak sobie radzi, chociażby z piciem na początku :)
Lizzy - no właśnie, aż 70 cm. Waży 5740, to znaczy 19 października na szczepieniu tak było. No niech będzie wysoka, tylko może nie taka jak mamusia, bo 180 cm to troszkę za dużo, jak dla mnie :) Ale najważniejsze, żeby była zdrowa, jak taka wysoka urośnie to rośnie, nic już z tym nie zrobię :D Trójki już mam kupione, kończymy dwójki.
Pauladabro, Flammie - ja też wiecznie na dietach i liczeniu kalorii :/ Coś tam chudnę, nawet się trzymam, ale potem powolutku waga idzie w górę, i tak w kółko :/
Aga - przytulam! Wierzę, że jest Ci przykro, też by mi było...
Kamejko - bardzo mi miło, dziękuję :) Ja piszę z kompa, bo z tel nie lubię. Pamiętam, jak pisałaś o tym guzku, mój mąż też był za tymi darmowymi, ale na pierwsze szczepienie poszedł ze mną i lekarka nas namówiła na te płatne, znaczy bardziej męża. Chłopców szczepiliśmy darmowymi i ją też tak chcieliśmy. Nie wiesz czy guzek po 5w1 by się nie pojawił, także się nie obwiniaj i nie zamartwiaj. Rzeczywiście koszty ogromne, zwłaszcza jeśli się jeszcze szczepi dodatkowo na inne jednostki chorobowe. Zrobilibyśmy tak samo, gdyby w grę wchodziły jeszcze pneumokoki i meningokoki, do czego ze względu na chłopców też nas lekarka namawiała, ale nie zaszczepiliśmy i też mam nadzieję, że to dobra decyzja, ale nie wiem jak będzie w przyszłości, a kasa za nie duża. Główka do góry! Teraz zaszczepicie 5w1 i zobaczycie czy jest ok, oby już było!

Co do kp czy mm, każdy podchodzi do tego indywidualnie. Dla jednego to wielki żal i smutek, dla innego porażka, a jeszcze dla innego - szkoda, ale trudno. Staram się zrozumieć wszystkie podejścia, naprawdę mm też jest ok. Nie wiem, jakby mnie dopadło, że muszę podawać mm, jak by to było, jakbym się czuła. Póki co karmię piersią i jestem szczęśliwa, ale jakby trzeba było dać mm, bo dziecko głodne i płacze to trzeba by było i tyle. No tak myślę na dzień dzisiejszy i cieszę się z każdego kolejnego dnia na kp, ale kiedyś i tak przyjdzie moment, że trzeba będzie podać mm.

Miłego dnia!

reklama
Hej.

Mi się dzisiaj płakać chcę a w sumie powinnam się cieszyć. [emoji22] Dzisiaj kupiliśmy używany ale większy samochód [emoji592] bo poprzedni był malutki [emoji594] ale zanim mogłam się nim przejechać usłyszałam od męża same groźby i nauki bardzo przykre dla mnie co by było gdybym go np zarysowała itp szczerze powiem że już nie chcę mi się nawet do niego wsiadać. Strasznie pokłócilismy sie z tego powodu. Mąż ma chopla na punkcie samochodów zresztą kiedyś juz pisałam na tym wątku o tym. Oczywiście teściowa przyleciała i odrazu sie nim przejechała i beszczelnie zaczęła gadać jak to się nim fajnie jeździ itp. Zagotowało mnie to[emoji48] i odpowiedziałam jej ze nie wiem bo jeszcze nim nie jeździłam. Teraz opijają osiowe a ja siedzę w drugim pokoju i lulam dziecko, które w sumie śpi ale nie mam ochoty do nich nawet wyjść. Muszę sie gdzieś wyżalić [emoji26][emoji30][emoji32]

Niefajnie się zachował :( Mój kocha bardziej swój samochód niż mnie, ale nie ma problemu u nas, bo ja nie mam prawa jazdy. Ale mam szofera ;)

Aga nie przejmuj się, skoro tak obsesyjnie lubi samochody to postaraj się trochę zrozumieć. Mój mąż siedzi w numizmatyce chić tak nie do końca bo wymienia się ciągle monetami z całym Światem a ja też szału dostaję jak wszędzie się to wala a on non stop w komputer wpatrzony i dziennie na pocztę biega. Co do samochodu to też mamy małe autko i do tego 3 drzwiowe, więc ciężko z fotelikiem ale kupując je nie mieliśmy jeszcze Ewy w planach.
Dostałam dziś okres i rzeczywiście obfity jest.
Ooo, a mój zbiera banknoty :) Co prawda teraz mniej się w to angażuje, ale ma naprawdę ciekawą kolekcję.

Witajcie, u nas pobudka pierwsza o.4:40a pozniej to juz takie spanie a niespanie. Od dzis bede go przestawiac o 10-15 minut na pore kapania i spania no bo zmiana czasu a o 19 to czasem nie mialabym go nawet z kim wykapac. Maz pojechal rano do fryzjera i wrocil z kwiatami, tak oo bez okazji, ostatnio mieliśmy ciezkie dni i mam nadzieje ze teraz,bedzie lepiej. Milej soboty :)
Ojej, ale miło :) Ja to dostałam ostatnio na walentynki, taki w doniczce i się nazywał Mój Madagaskar ;) mój mąż nazwał go Bestia i tak oto dołączyła do Pietrka i Bobka ;) Nazwy nadane przez mojego męża - chyba nie wątpicie? :) :) :)

Jak któraś używa pampków z lidla to jest promocja teraz :)
Jesteście na trójkach już?
Właśnie zakupione 2 paczki :)
My od miesiąca na trójkach, będziemy chyba powoli przechodzić na czwórki teraz.

Jeżeli chodzi o jedzenie z butelki to moja też się przy jedzeniu wygina, kręci głową, czasem marudzi i płacze. I chyba nie ma na to rozwiązania. Spróbujcie może smoczki z większym przepływem, może za wolno leci i stąd problem. U nas jeszcze nie pora na zmianę smoczka - za dużo leci z większego. A może problemem jest nieodpowiedni kształt smoczka? Moja odrzuciła butelkę, którą lubiła od urodzenia i już z niej nie chce jeść.

U nas też problem z zasypianiem - płacze zanim zaśnie i mi jej szkoda :(

Marudna w ciągu dnia i próbuje zwrócić moją uwagę popłakiwaniem i dźwiękami: mówi agu, ge, gy i mem ;)

Jakie zabawki lubią Wasze dzieci? Zamówiłam kolejne kostki sensoryczne, mam nadzieję, że coś nowego ją zajmie.

BasiaJulia no wlasnie my tez jestesny na smoczkach 1 i zastanawiam sie nad 2, chociaz wydaje mi sie ze poczekam jeszcze do skonczenia 4 miesiaca.
U nas maly lubi kostke i teletubisia (to nie do konca jest teletubis ale ja go tak nazywam) ze swiecaca twarza ktory gra rozne melodie - uwielbia go! Grzechotki narazie srednio go interesuja.

BasiaJulia u nas grzechotki w ruchu, to znaczy ja nimi ruszam i mała się interesuje, jak dam do rączki to trzyma, ale sama narazie nie umie chwycić, tylko uderza w nie i przewraca, popycha.
Kupiłam takie książeczki kontrastowe biało czarne ze zwierzakami i przedmiotami w domu i jej pokazuje, opowiadam, nawet patrzy na to całkiem zainteresowana :-)

Hej dziewczyny!

My od niedawna na czwórkach pieluchach, bo mój ma bardzo puchate nóżki i obciskały go już trójki.

Ja karmię kp i nie wyobrażam sobie inaczej, ale każda mama karmi jak uważa i nikomu nic do tego. Ja byłam karmiona mm, bo w latach 80 tych była moda na mm i wyrosłam, może nie do końca jak bym chciała, ale jednak :-)

Ja polecam gryzak z Rossmanna babydream za ok 10 zł. Fajnie się go trzyma w łapkach i można gryźć z każdej strony inną fakturę :-)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Mamy smoczek 2 już dawno i było dobrze i się popsuło. Moja też lubi książeczki kontrastowe, żabę z pepco do zawieszenia na wózek i zabawki z maty tylko broń Boże nie każcie jej na niej leżeć. A i jeszcze gadającą myszkę minnie.

Jeżeli chodzi o jedzenie z butelki to moja też się przy jedzeniu wygina, kręci głową, czasem marudzi i płacze. I chyba nie ma na to rozwiązania. Spróbujcie może smoczki z większym przepływem, może za wolno leci i stąd problem. U nas jeszcze nie pora na zmianę smoczka - za dużo leci z większego. A może problemem jest nieodpowiedni kształt smoczka? Moja odrzuciła butelkę, którą lubiła od urodzenia i już z niej nie chce jeść.

U nas też problem z zasypianiem - płacze zanim zaśnie i mi jej szkoda :(

Marudna w ciągu dnia i próbuje zwrócić moją uwagę popłakiwaniem i dźwiękami: mówi agu, ge, gy i mem ;)

Jakie zabawki lubią Wasze dzieci? Zamówiłam kolejne kostki sensoryczne, mam nadzieję, że coś nowego ją zajmie.

Czym sa te kostki kontrastowe? U nas karty kontrastowe byly w uzyciu ale juz sie znudzily...

reklama
Dziewczyny, czy ktores z Waszych dzieciaczkow spi samo w pokoju?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
niestety nasz nie ma swojego pokoju i pewnie długo będzie z nami bo Maja ma swój pokój.

Co do smoczków to my mamy juz ten 3-6mc, i w pieluchach 3 jesteśmy już oj chyba ze 2 mc już niedługo będą na nas małe i wejdziemy we 4:)

Do góry