reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Mi się udało położyć małą na półgodzinną drzemkę w łóżeczku. Zaparłam się i jak zobaczyłam że jest zmęczona to ją ululałam na rękach i odłożyłam. Standardowo po 5 min była pobudka i płacz. Ale powtórzyłam to kilka razy i w końcu zasnęła
co prawda tylko 30, może40 minut ale to wystarczyło żebym powierzchownie ogarnęła mieszkanie, zjadła drugie śniadanie i naszykowała rzeczy na spacer także byłam zadowolona :p potem jeszcze na spacerze spała z godzinkę i to jest wszystko co dziś spała.

A jak długie macie spacery w te chłodniejsze dni?

Flammie co to za książka ta Twoja mądra?;) jakaś wydana przez szpital czy ogólnie dostępna?

Dziewczyny mające psiaki trzymane w domu - na jaką relację psiaka z dzieckiem pozwalacie? Ja pozwalam podchodzić ale nie wąchać, nie dotykać, nie lizać. Ale psinka strasznie strasznie chce i czasem aż mi ją ciężko odgonić. No bardzo kocha dzidziusia ;) boję się co go będzie jak zacznie raczkować. Tym bardziej że masakrę mam bo od jakiegoś czasu strasznie linieje. Aż tak nam nigdy nie liniała. Odkurzam codziennie a i tak kłęby sierści leżą na podłodze.

reklama
Dziewczyny prosze was o rade bo juz nie wiem co robic. 2 dni ulewal mniej, dzis znowu sporo i jak z węża,nie wiem co robic,meczy sie strasznie przy tym, ja jestem cala w ulanym mleku, on tez, nie mowiac o wózku i wszystkim dookola. Co mam robic? Kombinowac ze zmiana mleka np na nan?-juz mie wiem i jestem totalnie zrezygnowana
Jula nie pamietam wiec mi.przypomnij czy maleństwo od początku tak ulewalo? Gdzies wyczytałam ze ulewanie jest zwiazane ze skaza bialkowa.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kamejka, my mamy psa u rodziców, ale z racji wyjazdów bywa u nas często. Poprzednio mały się nie interesował nią wcale. Dzisiaj przywiezlismy psinkę to w pierwszym momencie się przestraszył, ale potem patrzył co robi itd. Lizać nie pozwalam, ale wąchała stopki w ubranku jak był. To jest golden, więc do dzieci ją ciągnęło zawsze. Kłaków niestety jest z niej dużo, wiec póki będzie to na podłodze leżenie odpada. Najgorzej właśnie, że ona by ciągle tylko lizała... Jak będzie dalej to zobaczymy...

Mi się udało położyć małą na półgodzinną drzemkę w łóżeczku. Zaparłam się i jak zobaczyłam że jest zmęczona to ją ululałam na rękach i odłożyłam. Standardowo po 5 min była pobudka i płacz. Ale powtórzyłam to kilka razy i w końcu zasnęła
co prawda tylko 30, może40 minut ale to wystarczyło żebym powierzchownie ogarnęła mieszkanie, zjadła drugie śniadanie i naszykowała rzeczy na spacer także byłam zadowolona [emoji14] potem jeszcze na spacerze spała z godzinkę i to jest wszystko co dziś spała.

Flammie co to za książka ta Twoja mądra?;) jakaś wydana przez szpital czy ogólnie dostępna?

Dziewczyny mające psiaki trzymane w domu - na jaką relację psiaka z dzieckiem pozwalacie? Ja pozwalam podchodzić ale nie wąchać, nie dotykać, nie lizać. Ale psinka strasznie strasznie chce i czasem aż mi ją ciężko odgonić. No bardzo kocha dzidziusia ;) boję się co go będzie jak zacznie raczkować. Tym bardziej że masakrę mam bo od jakiegoś czasu strasznie linieje. Aż tak nam nigdy nie liniała. Odkurzam codziennie a i tak kłęby sierści leżą na podłodze.
Kochany psiaczek[emoji8] ja dość długie spacery mam z 3 godzinne na pewno.

My tak godzinkę dzisiaj spacerowalysmy :-)

Ja mam znowu kudly kocie wszędzie i nic tylko latam z tą rolka klejąca do ubrań i zgarniam a to z maty, a to z kocyka, a to z kanapy. Taki już urok mieszkania z zwierzakiem :-)

co prawda tylko 30, może40 minut ale to wystarczyło żebym powierzchownie ogarnęła mieszkanie, zjadła drugie śniadanie i naszykowała rzeczy na spacer także byłam zadowolona[emoji14]potem jeszcze na spacerze spała z godzinkę i to jest wszystko co dziś spała.

My mamy bernenczyka taka przyjazna mordka pozwalamy mu polizac od czasu do czasu Pole po rączkach i czesto ja wącha.
1476474522374.jpg

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1476474522374.jpg
    1476474522374.jpg
    41,9 KB · Wyświetleń: 502
Dzien był piękny a wieczorem znowu cyrk robił, bo tylko mama miała go lulać. Jak mąż próbował to krzyk nie z tej ziemi :p A jak tylko go wzięłam na ręce to spokój. Teraz nakarmiłam i próbuje by sam zasnął. Ja nie wiem czy on się kiedyś nauczy sam spać..
Dziś też z zaskoczenia zaczął się turlać jak komandos z brzuszka na plecy. Wcześniej umiał tylko na boczek, a dziś to już normalnie bez wielkiego wysiłku hyc i na plecki. Oczywiście był na macie do ćwiczeń i tylko w body bez rękawków więc miał dobrą przyczepność to było mu dość łatwo się przeturlać, bo się nie ślizgał na niczym. Nie powiem byłam w szoku, bo się nie spodziewałam tego.

kamejka, moja mądra książka jest dostępna u nas w norweskich szpitalach za darmo. Napisana przez lekarzy i połozników zawiera wszystkie informacje odnośnie dziecka - karmienie, rozwór, choroby, pierwsza pomoc.. no wszystko dosłownie. Cały czas mam ją na wierzchu pod ręką :p Szkoda, że w Polsce takich nie dają rodzicom, bo na prawdę bardzo pomocna.

Aga Gunia, mój brat ma takiego :) Bardzo fajne pieski to są.

reklama
Kurcze mała płacze bo nie potrafi oddychać, wysmarowałam aromactiwem, robimy odkurzaczem ale się rzuca i nie wszystko wychodzi. Nie wiem czy jej po nasivin do apteki nie jechać...
Moj Maly jak mial katar pediatra zabronila uzywac odkurzacza i aspiratora. powiedziala ze to jeszcze bardziej poteguje katar, nam kazala zakraplac do noska 2 krople soli fizjologicznej klasc na brzuszku i oklepywac plecki wtedy te glutki same wypadaja. Nam to pomoglo ;) robilismy tak raz czesiej raz rzadziej ale przeszlo..mozna tak co 30min robic. Jesli Ty karmisz piersia to mozna tez zakropic swoje mleczko, podobno pomaga :) ja nastepnym razem sprobuje ;)

Cudny pieseł :) ja uwielbiam zwierzaki. U mojej mamy jest super piesek.
Taki mądry bardzo i slodziutki, ma cechy labradora i jest bardzo podobny tylko mniejszy i widac ze nie rasowy ale bardzo podobny. Kochany psiak ;)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry