reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Witajcie! :D
My do srody w szpitalu. Wypis miał byc jutro, ale zle zostal pobrany posiew moczu i jutro na nowo pobieraja.

Jodełka wspolczuje Ci bardzo :( dasz radę Kochana. Jak coś pisz na priv.

Dziewczyny! Mam kilka pytan:

1. Czy macie tam na dole problemy? Ja mam swiąd i pieczenie tylko wejscia do pochwy. Polozna mowi ze to wina połogu.

2. Czy Wasze maluchy tez tak duzo pierdzą??? Moja nawet przez sen.

Madzia u nas byl tez z tym problem, zmienilismy butelkę i mleko i jest w miare ale i zdarzaja sie gorsze dni wiadomo. My mamy butelke tommy tippy antykolkowa ktora odpowietrza i fakt mocno zasysa, az ciezko mi ja odkrecic, a mleko Bebilon comfort, podajemy ten kropelki biogaia, ktore m.in. reguluja prace jelit. Rewelacji nie ma ale poprawa jest.

Hej dziewuszki!
Tak mnie dawno nie bylo, ale nadrobilam..
Jodelka strasznie Ci wspolczuje, Ty sie denerwujesz a co dopiero dzieciaki..
Fazerkamm my chyba urodzilysmy tego samego dnia i powiem Ci ze ja tez jeszcze plamie. Nie jest to czysta krew ale mimo wszystko. Strasznie to dlugo trwa..
Agula,bidulko- wracajcie juz do domu i jak najmniej takich incydentow ;**

My wlasnie wracamy z Zakopanego. Pojechalismy na weekend (najwiekszy natlok ludzi-nasza glupota). Mala jest cudowna. Prawie calyczas spi. Dzisiaj az sie przestraszylam bo wybralismy sie na Morskie Oko i tak jej to powietrze sluzylo ze przespala nam 5h! ;))
Pozdrawiam was i postaram sie czesciej zagladac ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

My używamy lovi antykolkowe i tommy tippy antykolkowe daje raz dziennie mm ok 100ml i to co odciągam.
Mm daje Nan 1.
A bąkow robi duzo, przez sen też ale to dobrze bo nie siedzą gazy w jelitach :-)

Basiajulia czym ty karmisz to dziecko ze ci tak dlugo spi? ! :p moj ma dzis krociutkie drzemki, a moj maz dzis zrobil sobie dzien lenia i mam ochote go udusic bo ja biegam jak poparzona..

Ha, ha dziewczyny to takie geny ;) ;) a na serio myślę, że to przypadek, być może dlatego, że w dzień stosunkowo mało śpi i potem jest już zmęczona.
Teraz karmię piersią w ciągu dnia i później dokarmiam mm (zwykłe Bebiko1), bo głodomor jest zawsze głodny jeszcze ;)
Butelki mamy teraz 2: chicco i lovi aktywne ssanie, obie są antykolkowe. Ta lovi wydaje mi się dość fajna, więc jak któraś szuka butelki to można śmiało ją wypróbować :)
Z wspomagaczy krople biogaia, ale teraz daję je co 2 dzień. Okazjonalnie espumisan.

Witajcie! :D
My do srody w szpitalu. Wypis miał byc jutro, ale zle zostal pobrany posiew moczu i jutro na nowo pobieraja.

Jodełka wspolczuje Ci bardzo :( dasz radę Kochana. Jak coś pisz na priv.

Dziewczyny! Mam kilka pytan:

1. Czy macie tam na dole problemy? Ja mam swiąd i pieczenie tylko wejscia do pochwy. Polozna mowi ze to wina połogu.

2. Czy Wasze maluchy tez tak duzo pierdzą??? Moja nawet przez sen.

Agula, ja odczuwam taki dyskomfort. Myślę, że to od ciągłego noszenia podpasek/wkładek. A nosisz zwykłą bieliznę czy siateczkową? Ja nadal siateczkową, żeby mi niskie majtki nie uwierały blizny i wydaje mi się, że gdybym nosiła zwykłą byłyby te objawy nasilone.
Dobrze, że się odgazowuje ;) moja też sobie "purka" często.

No, a teraz peeling i maseczka, i może nawet sobie paznokcie pomaluję wreszcie od 2 miesięcy ;)
Dobrej nocy Dziewuszki!

reklama
A ja mam małą schize dzisiaj bo zaczeła mnie że tak powiem swedziec okolica odbytu i boję się że to może owsiki. Kiedyś jak dzieci chodziły do przedszkola to przechodzilismy już owsice. Masakra trzeba było wszystko sprzątać i gotować łącznie z ubraniem i firankami. I tak przez miesiąc dwa trzy razy wielkie porządki i odrobaczanie. Kuracje sie powtarza jeszcze tak z 2,3 razy. Tak strasznie się teraz tego boję bo ciężko to wyplewić. Boję sie o małą bo może przez to tak płacze. Jutro chcę iść do lekarza żeby przepisała nam lekarstwa. Jestem już przewrażliwiona na tym punkcie!

Do góry