reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Wracajac do tematu spania. Ja ogolbie zauwazylam ze bardzo ciezko mi zasnąć, przysypiam dopiero nad ranem jak jestem jiz bardzo mocno zmeczona, do 1-2 przekladam sie z boki na bok. zamiast wykorzystywac kazda chwile jak maly spi to ja sie mecze. Przed ciaza leczylam sie na netwice lekowa, moze to jest jakis problem z tyn zwiazany? Albo hormony ogolnie

Koleżanka miała tak, że właśnie nie spała dużo po porodzie. A może się denerwujesz, że mały nie śpi? Ja czasem mam problem z zaśnięciem, jak sobie pomyślę, że za chwilę znowu karmienie i pasowałoby już zasnąć.

Dziewczyny a czy dajecie witaminę d3 i K? my mamy w zaleceniach i nie wiem czy kupić czy nie..

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Dajemy witaminę D3, a K po drugim tygodniu jest zalecana, jeżeli karmisz tylko piersią. Jeżeli mm to chyba nie bierzesz w ogóle, a jak mieszanie to nie wiem, ale na pewno zapytam w piątek położną, bo my się tak karmimy. Więc dam Wam znać :)

Dziewczyny a czy dajecie witaminę d3 i K? my mamy w zaleceniach i nie wiem czy kupić czy nie..

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja daje tylko D3. K nie daje bo po niej często dzieci mają bóle brzucha, tak było u mojej córki więc teraz nawet nie próbuje.
W pierwszej dobie dzieci dostają witaminę K w zastrzyku, kiedyś to wystarczało, później było zalecane podawać po 14 dobie, teraz zdania są podzielone ale szpitale zalecają.

Mnie rozwalaja pytania czy mały śpi w nocy, no trochę śpi. Jak ma 2-3 pobudki 1-2 godzinne to śpi w nocy?

Ja daje tylko D3. K nie daje bo po niej często dzieci mają bóle brzucha, tak było u mojej córki więc teraz nawet nie próbuje.
W pierwszej dobie dzieci dostają witaminę K w zastrzyku, kiedyś to wystarczało, później było zalecane podawać po 14 dobie, teraz zdania są podzielone ale szpitale zalecają.

Mnie rozwalaja pytania czy mały śpi w nocy, no trochę śpi. Jak ma 2-3 pobudki 1-2 godzinne to śpi w nocy?
teraz inaczej podają wit. K w szpitalach. Tą dawną dawkę w zastrzyku zmniejszono i jest wyrównywana podawaniem wit K w domu. Jednak właśnie dużo mam skarży się na bóle brzucha po niej u dzieci. U nas one też się zbiegły z momentem kiedy zaczęliśmy podawać K i się zastanawiam czy nie od niej. Jak ma 2-3 pobudki to spi:)

Ja wiem tylko tyle że witamina K jest niezbędna przy karmieniu piersią, bo mm zawiera już tą witaminę. A zapobiega jakiejś chorobie krwotocznej u niemowląt z powodu niedoboru tej witaminy.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, w dodatku wewnętrznej i możemy nie zauważyc tego krwawienia, dopiero jak dziecko osłabnie

Witajcie! My jeszcze w szpitalu. Mała dostaje antybiotyk. Ja do niej dojezdzam. Teraz tez jestem, ale spi i czekam az sie obudzi :( zeby polozyc ja spac i pojechac do domu.

Co do witamin to tez musze dopytac, bo karmie mm i moim mlekiem.
Miałyscie juz wizyte patronażową u lekarza?? Na czym ona polega????

U mnie roznie. Czasami lepiej a czasami gorzej.

Teraz już sama nie wiem, czy warto spróbować odstawić witaminę K i zobaczyć, czy ból brzuszka przejdzie, czy podawać dalej i męczyć dziecko bólami aż do końca 3 miesiąca.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Agula2016 ja juz byłam na wizycie patronazowej, lekarka poinformowała mnie o szczepieniach, zważyla i obejrzała dziecko, między innymi czy trzyma główkę, pokręciła nóżkami sprawdzając biodra, i wpisała skierowania do specjalistów.

reklama
U nas na patronazowej sprawdzala odruchy, wazyla, mierzyla, mowila oszczepieniach, witaminach, dostalismy skierowania do lekarzy i tyle

Ostatnia edycja:
Do góry