reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

PannaMigotka - to tak jak u nas z tym smoczkiem!!
BasiaJulia - o te tradycyjne. No właśnie dla uspokojenia by się przydał albo po cycku jak się przebudzi i szuka, a już jeść raczej nie chce.
Aga, na cycku może nie robić kupy długo ponoć. Mojej koleżanki syn 11 dni nie robił, aż dzwoniła na oddział się dowiedzieć czy to normalne. Ale na butelce to chyba powinna codziennie...Nawet nie wiem. Ściskam!

Ciekawe ile moja zjada?

reklama
Lila, u nas nie ma mowy o smoczku - wypycha językiem i złości się niemiłosiernie. Ale z cycem w ustach miło mu się leży :)
Dacie wiarę, że już prawie 4 tygodnie ma Michał, a jeszcze mu kikut pępka nie odpadł? Niby tam wszystko w porządku, nie marze się, a ja przemywam kilka razy dziennie, a on nadal trwa niewzruszony.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

To może właśnie jest zbyt mokry?? Spróbuj patyczek namoczyć spirytusem i z każdej strony poodchylać i przemyć. Kilka położnych mi tak mówiło, w szpitalu i moja środowiskowa. Bo Igorek miał grubą pępowinę.

Lila - ja nie wiem jak to będzie jak szkoła sie zacznie....teraz to wakacje i luz bluz....ale za miesiac gdy dojdzie szkoła, zebrania, angielski, tańce.....też marzę o stabilizacji, planie dnia..... Maja cały czas mówi, że musi mi duzo pomagac . W sumie obie chcą pomagac. A chłopcy są zazdrośni??

Mój dzieć baaaardzo lubi jeść - z butli oczywiście. Jedna porcja to 120ml, a czasem i więcej. Dla mnie to szok, bo Maja ledwo pierś łapała, a z butli też szału nie było. I tak jej zostało. Milenka zjadała z piersi, na szczęście bez problemów. A ten piersi nie chce :( :( ale z butli to lubi sobie podjeść. W sobote, na rózne 3 tyg ważył 4500g - gdzie przy wyjściu ze szpitala było 3540g. Czyli w 2 tyg 1kg!!

Witajcie. Ja dziś spalam z 2 godzinki. Maly stwierdzil ze noc to nie noc i od 1 do 4:30 ogladal pokoj. A na jak juz zasnie to na jedzenie budzi sieco godzine :( nie mam juz sily :(
oo to nasze dzieciaczki mają te same godziny.. mi łeb pęka juz 3 dzień, pewnie z niewyspania..

Cześć!

Kamejko
- dziękuję Ci za odpowiedź, to ja w sumie podobnie :* Ja jem surowe warzywa, ale u nas nie ma raczej problemu z brzuszkiem, chociaż czasami się zastanawiam. W szpitalu dawali nam brokuł, nie zjadłam, ale jak dali to chyba można, bo przecież wiedzą, że matki karmiące. Nie zaryzykowałam jeszcze jednak.
Kkasiulka - ja od dziś z nimi sama i też mi wyciągnął ze zmywarki, pomogli przy śniadaniu, łóżka ścielą sami, myją się też, ale oni starsi. Myślałam, że będzie gorzej, ale oni chyba z wygody, jak był mąż( bo on robił śniadania) nie za wiele pomagali. No cóż, musimy nauczyć się żyć z trójką dzieci :), a jest dobrze :) :) :) Ściskam!
Julka, Aga30+ - współczuję :(
BasiaJulia - też mam problem z obiadami, bo dla męża i chłopców można by było normalnie...

Krople Sab Simplex my nabywaliśmy u pana, co z Niemiec artykuły u nas sprzedaje, albo koleżanki mąż nam z Niemiec przywoził.

Z butelek też słyszałam, że tommee tippee są super, ale ja u chłopców używałam Avent u takie kupiłam, tylko te natural antykolkowe. Zobaczymy, na razie nie używałam. Smoczka avent nie chce w ogóle :/

Czy są tu dzieciaczki, które nie chcą bądź nie potrafią złapać smoczka?? Mam wrażenie, że sobie z cycka często chce zrobić smoczka :/ Dostałam wczoraj Nuka i choć ich bardzo nie lubię, bo wypychają podniebienie to już nawet z nim próbuję, bo aventu nie utrzyma za długo.
mój ma odruch wymiotny, nie wciśniesz mu smoka

Dziewczyny sab simplex kupiłam z tej strony www.sposoby-na-kolke.pl
Sprawdzona strona, szybka przesyłka. U nas się nie sprawdził :(
z tej samej strony kupiłam:)
i własnie mały wstał, popiszę później:)

Moja też mruczy przy jedzeniu i po jak się pożądanie naje. I też się wygina jak leży a chce odbić.

To samo dziś pomyślałam z tymi kropelkami, a daję dwa/trzy razy dziennie po 15 kropel.
ja 3x dziennie po 12, na ulotce pisze przed każdym jedzeniem ale on tyle je że wydawało mi sie że to byłoby za dużo

Wracajac do tematu spania. Ja ogolbie zauwazylam ze bardzo ciezko mi zasnąć, przysypiam dopiero nad ranem jak jestem jiz bardzo mocno zmeczona, do 1-2 przekladam sie z boki na bok. zamiast wykorzystywac kazda chwile jak maly spi to ja sie mecze. Przed ciaza leczylam sie na netwice lekowa, moze to jest jakis problem z tyn zwiazany? Albo hormony ogolnie

reklama
My mamy polecone (a raczej mocno zasugerowane) podawać tran jak mały skończy 4 tygodnie - jak sprawdzałam ma w składzie wit D właśnie. O wit K nic nie wiem.
Każde dziecko powinno przyjmowac te witaminy, czy to zalezy od dziecka?

Wiecie co, spróbowałam małemu przemyć oczka słabą herbatką z rumianku i wygląda na to, że na prawdę pomaga!

Do góry