reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

julka to masz tak jak ja z Mają miałam......musisz to przetrwać '

trzymamy kciukasy
a co się dzieje z kupkami??

daje któraś z was espumisan?
Ja dawałam profilaktycznie, mamy też kropelki probiotyczne biogaia, położna nam poleciła, tylko są niestety dość drogie (40 zł). Na razie kupka była co dzień, choć dziś cisza, zobaczymy jeszcze.
Polecała też sab simplex - gdzie można go kupić, bo wiem, że Wy używacie?

reklama
Ja mam saab simplex ,odpowiednikiem u nas bobotic -krople z zawrtością symetykonu który rozbija gazy w brzuszku..../ lepiej kupic forte/
Też myśle nad biogaią ,można taniej kupić niż 40zł .
Julita no ma problem zrobić....pewno na debridat się skończy...

Witam Was.
W piatek mamy wizytę i ciekawa jestem, jak u nas z wagą. Nie dokarmiam jej, cały czas pierś, dość często i zobaczymy, jakie efekty.
Czytam Wasze posty i trochę się dziwię, bo nie wiem, czemu liczycie na to, że noworodek w nocy będzie spał kilka godzin. Dzieci kp budzą się częściej i mnie to nie dziwi. U nas pobudko róznie, co 2 godziny, co godzinę, cyc i śpimy dalej, czasem kupa;)
Co do diety to ja jem jabłka, warzyw surowych w ogóle, nabiał jem, kupy małej mają konsystencję musztardy, więc ok. Brzuszek może ją raz bolał. Głównie płacze przy zasypianiu, ale ponoć czasem u dzieci tak jest.
Póki co, jedyne zmartwienie to ta waga, zobaczymy w piątek.
Spacery, jak się da to po 2 godziny, ale często śpi na balkonie.
Ogólnie jest przekochana i zaczyna się do nas uśmiechać )

a jak podajesz ten saab? tzn ile kropel?
oj z tymi kupkami to jest problem, ale u nas póki co jest ok, za to z Maja przechodziłam męki tzn ona przechodziła...

W ulotce napisane jest 15 kropel podczas karmienia od 3 tyg zycia...ja dawałam 10 kropel...ale mam wrażenie ze jak podawałam dicoflor było dużo lepiej więc dopytam neonatolog naszą....
Nieufna są takie dzieci co od samego początku spią w nocy ,wiadomo jest ich mniej niż więcej ...moja czasem 4 h bez jedzenia i gdyby ze ja się wybudzam spała by dalej ..bo cyca jej wciskam ...:p bo mi mi cyce wybuchły momentami

U Nas mały je mniej wiecej co2,5/3h podaje mu z butli w nocy a w dzien staram sie cyca ale jak Mu nie idzie i sie denerwuje to po5min kusze dać butle i jest wesoly mały cwaniak [emoji6] ja dzis kupuje woreczki i bede mrozić bo pokarmu mam sporo jak narazie bo jak ściągam to z 1cycka idzie od50-70ml małemu w 1tyg dawałam 60ml i sie najadal czasem nawet nie kończył butli ale teraz od wczoraj widze,ze juz kończy cała butelkę wiec od dzis zwiększę porcje i zobaczymy ile bedzie jadł.W środę mamy wizytę i ważenie a i kikutem z pępka wczoraj odpadł Nam [emoji4]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ja niestety nie karnie piersia a maly spi przy mnie bo mam lozeczko dostawione do lozka wiec jestem obok. Dzis kupiłam butle dr. Brownsa moze nie bedzie tak ulewal i moze bedzie lepiej spal. Ile wasze maluchy.jedza naraz? Moj ma 18 dni i max to 90 ml

reklama
Do góry