reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Dokładnie, powiedz, że coś Cię niepokoi i zrobią :)

Julka, już za tydzień, aaa... zaraz wszystkie się rozpakujecie. Mój Młody ćwiczy aktywnie w brzuszku, ani myśli wyłazić :(

Lizzy teoretycznie dowien sie w srode ale powiedziałam ze sie nastawiam na czwartek, to powiedzial ze raczej ti bedzie czwartek no ale nic nie wiadono. Powiem ci ze ja juz jestem tez psychicznie wykonczona i on tez to widzi bo mowil ze pani jest juz klebkiem nerwow. I to fakt.

to chyba lokalna potrawa bo rzeczywiście nie każdy zna:) cukinia w kostkę, podsmazona kiełbaska z cebulka, pomidorki i dusić do miękkości, oczywiście sól i pieprz, ja dodaje trochę majeranku i słodkiej papryki w proszku

u nas to jest leczo,tylko rzeczywiście oprócz tych składników co wymieniłaś jeszcze paprykę daję i się uśmiechnęłam jak przeczytałam bo mam już zrobione zakupy i jutro mam zamiar pichcić;-)

Jodełka bardzo dziwne,że nie chcieli Ci nigdzie zrobić,ach ta służba zdrowia......;-/

Julka, nie ukrywam, że też bym chciała rozwiązanie jak najszybciej, bo mi się powiększa w nerkach zastój, boję się o to...
Tak czy inaczej oby przyszły czwartek był Waszym dniem :) super!

To u mnie taki bigos z cukini nazywa sie leczo tylko jeszcze paprykę trzeba dodać [emoji6]

Asiak to poród miałaś ekspresowy!

Jodełka spokój i opanowanie, dziwne ze Ci odmówili zrobienia ktg, a dlaczego wogole chciałaś? Przepraszam ale moze gdzieś mi umknął twój wcześniejszy wpis.

Ja tez ogromnie sie cieszę ze istnieje takie "forum" i mogę sie tu z wami dzielić smutkami, radościami, rozterkami [emoji108][emoji5]

A u mnie w szpitalu powiedzieli mi ze jak tylko mnie cos niepokoi to przyjeżdzać i zrobią ktg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Jezu jak ja juz chce urodzic. Niby termin w niedziele, ale juz tak bardzo bym chciala a tu nic sie nie dzieje:/ chce juz dzidzie na raczki dostac, chce juz nawet nie spac po nocach byleby miec ja obok! Bardzo boje sie porodu, nie wiem do konca co mnie czeka, jaki to rodzaj bolu, czy moj facet da rade byc non stop przy mnie, boje sie tez kiedy zacznie sie akcja porodowa. Mam taki jakis syndrom wicia gniazda tzn caly czas mam wszystkie naczynia pozmywane, wszystko poprane, pozamiatane zeby nic nie miec niezrobionego jak pojde rodzic- dziwne:p

Jezu jak ja juz chce urodzic. Niby termin w niedziele, ale juz tak bardzo bym chciala a tu nic sie nie dzieje:/ chce juz dzidzie na raczki dostac, chce juz nawet nie spac po nocach byleby miec ja obok! Bardzo boje sie porodu, nie wiem do konca co mnie czeka, jaki to rodzaj bolu, czy moj facet da rade byc non stop przy mnie, boje sie tez kiedy zacznie sie akcja porodowa. Mam taki jakis syndrom wicia gniazda tzn caly czas mam wszystkie naczynia pozmywane, wszystko poprane, pozamiatane zeby nic nie miec niezrobionego jak pojde rodzic- dziwne:p

też tak mam :p aczkolwiek nie przesadzam z tym sprzątaniem :p
ale też sie stresuje porodem, nie wiem jak to bedzie..ale musimy sobie poradzić ja nie my to kto ?! :D
też juz chce niunie przy sobie.. od wczoraj słabiej ją czuję, jutro mam wizyte i usg dlatego nie jeździłam nigdzie ale sie troche denerwuje czy wszystko w porządku

Dac rade musimy, nie my pierwsze i nie ostatnie ale to taki strach nie do pokonania- strach przed nieznanym:( najbardziej boje sie bolu...

reklama
Dziewczyny jak to jest z KTG w waszych miastach?? Ja po próbach dogadania się z mężem jestem roztrzęsiona i pojechałam do 2 szpitali żeby zrobili mi KTG żeby się upewnić, że z Młodym wszystko ok... i wiecie co?? Z obu mnie oddelegowali bo nie widzą przesłanek do badania skoro termin mam dopiero za tydzień:growl::wściekła/y:
I tak wrociłam do mamy zmoknięta od stóp do głòw bo tu leje jak diabli... aaaahhh to nie mòj dzień
Nadrobie Was jak ochłone albo jak wystygnie mi melisa....

A tak przy okazji to nawet nie wiecie jak się cieszę, że Was tu mam :*
Niedobrze że tak się denerwujesz, ale co poradzisz. U mnie też by nie przyjęli na samo ktg. Trzeba by coś naściemniać jak dziewczyny mówią. Trzymaj się:) melisy
Julka, nie ukrywam, że też bym chciała rozwiązanie jak najszybciej, bo mi się powiększa w nerkach zastój, boję się o to...
Tak czy inaczej oby przyszły czwartek był Waszym dniem :) super!
A to nie miałaś mieć cc?

Mmoja mała w brzuchu też bardziej ruchliwa ostatnio.

A co wy mówicie że termin z usg w 12 tyg może wskazywać dokładniejszą datę porodu jak termin z om?

Do góry