reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

reklama
Iwona35 wzruszyło mnie to co napisałaś o budowaniu relacji z ojcem. Naprawdę, aż się ciepło na serduchu zrobiło...
I mądrze napisałaś o relacji z teściami. Wg mnie masz rację jeżeli odniesiemy to do ludzi takich po prostu normalnych a najwyżej z cięższym charakterem czy bardziej niedostępnych. Ale wiem że zdarzają się ludzie, do których tego się nie da odnieść, bo są złośliwi lub sprawiają duże przykrości swoimi różnymi zachowaniami i nie chcą nawiązać kontaktu i to przez nich się go zrywa lub ogranicza.
Np moja przyjaciółka ma nieudanych teściów - tydzień temu nie przyjechali na chrzciny swojego (jedynego) wnuka, bo stwierdzili że nie będą w taki upał tak daleko jechali (100 km - czy to naprawdę aż tak daleko? auto z klimatyzacją... ludzie ok 60-tki więc w sile wieku jeszcze, bez żadnych chorób). W dodatku przyjaciółka prosiła w razie jeśli nie przyjadą, to żeby uprzedzili to skoryguje ilość gości w restauracji. A oni nie raczyli nawet poinformować że ich nie będzie :( Więc jeszcze finansowo ich to niepotrzebnie obciążyło bo mieli zapłacone za ich talerzyki (dla nich chrzciny były dużym wydatkiem bo kokosów nie zarabiają). A już nie powiem jak mężowi mojej przyjaciółki było przykro, że nie przyjechali.

Nieufna szkoda nerwów na eks-męża. Niech sobie robi, mówi i myśli co chce... Ważne żebyś z synem mądrze ustaliła co będzie robił z tymi pieniędzmi z alimentów.

Agula zgaga to kara za te pączki :p

Asiak jejku gratulacje ale super :) :)

Venicee miło że wpadłaś do nas :)

A które lipcóweczki mają jutro planowane cesarki?

Bigos z cukini? Chyba nie kojarzę... oświeć mnie proszę
to chyba lokalna potrawa bo rzeczywiście nie każdy zna:) cukinia w kostkę, podsmazona kiełbaska z cebulka, pomidorki i dusić do miękkości, oczywiście sól i pieprz, ja dodaje trochę majeranku i słodkiej papryki w proszku

Iwona35 wzruszyło mnie to co napisałaś o budowaniu relacji z ojcem. Naprawdę, aż się ciepło na serduchu zrobiło...
I mądrze napisałaś o relacji z teściami. Wg mnie masz rację jeżeli odniesiemy to do ludzi takich po prostu normalnych a najwyżej z cięższym charakterem czy bardziej niedostępnych. Ale wiem że zdarzają się ludzie, do których tego się nie da odnieść, bo są złośliwi lub sprawiają duże przykrości swoimi różnymi zachowaniami i nie chcą nawiązać kontaktu i to przez nich się go zrywa lub ogranicza.
Np moja przyjaciółka ma nieudanych teściów - tydzień temu nie przyjechali na chrzciny swojego (jedynego) wnuka, bo stwierdzili że nie będą w taki upał tak daleko jechali (100 km - czy to naprawdę aż tak daleko? auto z klimatyzacją... ludzie ok 60-tki więc w sile wieku jeszcze, bez żadnych chorób). W dodatku przyjaciółka prosiła w razie jeśli nie przyjadą, to żeby uprzedzili to skoryguje ilość gości w restauracji. A oni nie raczyli nawet poinformować że ich nie będzie :( Więc jeszcze finansowo ich to niepotrzebnie obciążyło bo mieli zapłacone za ich talerzyki (dla nich chrzciny były dużym wydatkiem bo kokosów nie zarabiają). A już nie powiem jak mężowi mojej przyjaciółki było przykro, że nie przyjechali.

Nieufna szkoda nerwów na eks-męża. Niech sobie robi, mówi i myśli co chce... Ważne żebyś z synem mądrze ustaliła co będzie robił z tymi pieniędzmi z alimentów.

Agula zgaga to kara za te pączki :p

Asiak jejku gratulacje ale super :) :)

Venicee miło że wpadłaś do nas :)

A które lipcóweczki mają jutro planowane cesarki?
Kamejka ja wiem,że są rózni ludzie, nie mówie że moja prawda jest tą jedyną prawdą, bardziej chodziło mi o to żeby za szybko się nie poddawać chociaż wiem, że nie z każdym się da, Jakby było tylko czarno i biało to by było prościej ale może za to nudniej ;)

reklama
Do góry