Mendoza813
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny poniedxialkowo. Wczoraj wieczorem doczytałam ale już nie miałam siły odpisywać..
I nawet nie zdążyłam napisać, że trzymam kciuki za olciakk a tu już dzidziuś!! Gratuluję [emoji7]
Mój lekarz tam pracuje i też mówił, że oni robią z reguły cc po skończonym 39 ale jak zapytałam czy on może mnie ciąć i sprawdził dyżury to wychodził albo ten 38+5 albo potem dopiero 39+5 więc mogłabym nie wytrzymać. Tym bardziej, że syn urodził się 9 dni przed terminem z om.. Jeśli nie będą chcieli mnie ciąć bo za wcześnie to najwyżej poczekam przez weekend i w p poniedziałek będzie równo 39+0..najważniejsze zdrowie dziecka.
Ale boję się, co jeśli mnie nie przyjmą i odesla do domu bo będzie za dużo babeczek :-(
Daj koniecznie znać że szpitala, na które piętro trafisz, jak wrażenia itd.
Kciuki
Czy Julita się już chwaliła, że wczoraj urodziła synka???
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
I nawet nie zdążyłam napisać, że trzymam kciuki za olciakk a tu już dzidziuś!! Gratuluję [emoji7]
Kamejka, rodzilam rok temu i miałam cc po kilkunastu godzinach skurczy, odejściu wód i żadnego rozwarcia. Teraz będę miała cc bo to szybko po poprzednim i nie chcę już próbować SN.W końcu Was nadrobiłam
Mendoza właśnie właśnie, fajnie że się odezwałaś, faktycznie my w tym samym szpitalu rodzimy. No i chyba się miniemy niestety, ale to się okaże jeszcze[emoji14]Ja w ogóle mam inaczej niż Ty wyznaczone, nie mam skierowania na CC tylko po prostu do szpitala z wykrytym złym ułożeniem płodu. I mam się zgłosić parę dni wcześniej a potem zrobią cesarkę. Myślałam że to standard w tym szpitalu, ale widzę że to tylko standard mojej ginekolog prowadzącej, że tak kieruje do szpitala...
Więc idę 4-go a nie wiem kiedy mi zrobią zabieg. Chyba jestem jedyną na tym forum z planowaną cesarką, która ma to załatwione w ten sposób :/
W Madurowiczu wiem, że standardowo robią cesarki w 39 tygodniu, u Ciebie widzę zaplanowali trochę wcześniej, ale tylko o 2 dni w sumie.
Pytałam mojej prowadzącej czemu przy CC rozwiązują ciążę wcześniej i prawda jest taka, że ze względów organizacyjnych. Bo obawiają się że jakby planowali na 40 tc i by nagle wypadło mnóstwo porodów na ten sam tydzień to by nie mieli miejsc/nie wyrobili by się z zabiegami i by musieli odsyłać pacjentki do Matki Polki. Więc standardem jest, że planują zabiegi na tydzień wcześniej.
A Ty tam rodziłaś już, prawda? Dobrze pamiętam? Naturalnie czy też CC?
A teraz jakie masz wskazanie do CC?
Kochana nie stresuj się, ale przygotuj sobie na wszelki wypadek plan B. Zorientuj się co i jak w tym drugim szpitalu i po prostu nastaw się że możliwe, że tam będziesz rodzić. Najważniejsze to nastawić się psychicznie. A myślę że skoro zapewnili Cię w tym Twoim szpitalu że będą przyjmować to będą
O kurczę to lecę tam czytać!! Gratulacje!!
To dawaj nam znać co i jak, bo to chyba oznacza, że się zaczyna??? Kciuki!
No właśnie tak zaczęłam czytać na forach różnych opinie i okazuje się że dziewczyny wcale tak się nie bawią w te sterylizacje. Ja myślałam że to standard, konieczność i w ogóle. To ja się chyba też nie będę tak przejmować. Będę co prawda sterylizować laktator i butelki, ale potem chować normalne do szafki i nie przesadzać...
No właśnie teraz podczytując trafiłam na te woreczki i fajna sprawa, szkoda że wcześniej o nich nie wiedziałam.
I też zastanawiałam się jak ja niby mam laktator sterylizować w szpitalu. Tylko potem pomyślałam sobie, że ja laktator tam chcę mieć tylko po to żeby odciągnąć nadmiar w razie nawału, a dzidziola chciałabym karmić bezpośrednio z piersi. Więc tylko do odciągania mleka, które i tak będę wylewać, to mogę sobie na luzie zwyczajnie przemyty
laktator używać.
Mój lekarz tam pracuje i też mówił, że oni robią z reguły cc po skończonym 39 ale jak zapytałam czy on może mnie ciąć i sprawdził dyżury to wychodził albo ten 38+5 albo potem dopiero 39+5 więc mogłabym nie wytrzymać. Tym bardziej, że syn urodził się 9 dni przed terminem z om.. Jeśli nie będą chcieli mnie ciąć bo za wcześnie to najwyżej poczekam przez weekend i w p poniedziałek będzie równo 39+0..najważniejsze zdrowie dziecka.
Ale boję się, co jeśli mnie nie przyjmą i odesla do domu bo będzie za dużo babeczek :-(
Daj koniecznie znać że szpitala, na które piętro trafisz, jak wrażenia itd.
Kciuki
Gratulacje!!!Urodziłam o 1.23 ! cdn. :*
Czy Julita się już chwaliła, że wczoraj urodziła synka???
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom