reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Iwonaimaja oby wszystko było dobrze. Już chyba wszystkie pomału mamy jakieś dolegliwości.

Ja jestem jeszcze w szpitalu. Biegunka przeszła ale brzuch się napina, a uważam ze robienie KTG o 5 czy 6 rano mija się z celem bo brzusio wtedy wypoczęty i nic nie wychodzi!

Pytanie z innej beczki. Czy którakolwiek z was zastanawiała sie nad bankiem krwi pepowinowej?

Lizzy, też byłam na warsztatach chustowych i płaciliśmy 80zł od pary. Więc 150zł wydaje mi się dość wygórowaną ceną, choć nie wiem co w tej cenie się zawiera - u nas były 2h warsztatów, do dyspozycji chusty tkane i elastyczne dla każdej osoby (czyli i ja i mąż mieliśmy swoją do wiązania), dla ciężarówek lalki treningowe (niektórzy uczestnicy byli już ze swoimi niemowlaczkami) plus świeżo zaparzona herbata i woda bez ograniczeń - to drobiazg, ale miły. Wiązaliśmy na 4 sposoby, 1 sposób dla chusty elastycznej, 3 pozostałe dla tkanej. Po zajęciach pani została bez problemu chwilę dłużej żeby odpowiadać na pytania.

Chwilę mnie tu nie było, więc dopiero doczytuję co u Was, ale przede wszystkim zdrówka dla wszystkich niedomagających, zwłaszcza dla mam w szpitalach!

@Needi - tak, wiem nie mogę jej winić ale czasem naprawdę już nie wyrabiam w ogóle w tej ciąży strasznie hormony mi szaleją..
@fazerkamm - to współczuje wiem co przechodzicie.. A mąż nawet nie zadzownił sie zapytać czy może dostać wolne, aczkolwiek przypuszczam ze jakby powiedział jak sytuacja wygląda to by dostał no ale cóż facet.. A jak u was z jedzeniem bo córka co zje to wymiotuje a najgorzej ze płacze, ze chce jeść ale zaraz potem jest masakra..

iwonamaja - dobrze ze jesteś na obserwacji lepiej mieć lekarzy obok siebie.. na usg coś wyszło?

Gutka, z ciekawości ile płaciłaś za warsztaty? U nas pani się reklamowała za 150zl i zastanawiam.się jak to wygląda na tle innych ;)
50 zł. Warsztaty trwały ok. 2h. Wiazalysmy na lalkach kangurka i chustę kółkową. Ale równie dobrze mogły to być inne wiązania, bo prowadząca pytała, jakie chcemy. Było 5 uczestniczek i 3 maluchy :-) potem dziewczyny z dziećmi wiązały na swoich dzieciach.

reklama
Ktg przeplywy ok ale ruchów malo może jutro wyjdę mam liczyć ruchy i będę miała robione 3 razy ktg pojawiły się skurcze szyjka ok 3 cm

Do góry