reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hej ja zupełnie niemogę się ogarnąć, cały czas mam taką kluche w gradle i wszystko mi z rąk leci, do nieczego niemogę się zmobilizować.
Powinnam się uszykować na jutro do szpitala ale zupełnie niemogę się za to zabrać, jak tak dalej pójdzie chyba nie pojadę.

Nafoczka, trzymam kciuki oby wszystko było dobrze.

reklama
Asia28 dziękuję

Lizzy za basenem na działkach "Złocień" jedzenie super miła obsługa więc jakbyś myślała o chrzcinach to polecam
Link do: Organizacja przyjęć okolicznościowych-,,ZŁOCIEŃ"-TYCHY
ja będę robiła w Kobiórze więc odpada bo wszyscy musieliby jechać znowu do Tychów a chcemy chrzciny połączyć z 10 rocznicą ślubu
u nas nauki przed chrztem są np w czwartek a w sobotę chrzest

Naprawdę zazdroszczę fajnych lekarzy jak któraś ma :), bo ja do swojej nawet zadzwonić nie mogę :) położne wydawały się ok, ale mi w sumie nic nie jest, więc ja tylko to odczuwam w małym stopniu.

Jak byłam na porodówce kilka dni temu w innym szpitalu oglądać sale to mi jakaś położna mówiła, że nie podają oxy przy porodzie tylko sutki trzeba pocierać. Pomyślałam, że ok ale ile można? aż mi suty odpadną ? :D mam wrażenie, ze czasami mi wciskają jakies głupoty żeby dać im spokój.
A co daje pocieranie surków przy porodzie? Już sobie siebie wyobrażam jak przy skurczu smyram się po cycach:-) :)

Witajcie dziewuszki.
Nie odzywalam się bo roboty od groma a energia na poziomie minusowym, synek ma jelitowke takze od wczoraj na okraglo piore i wieszam pranie. Wczoraj wieczorem juz myslalam ze będzie lepiej bo pil elektrolity 200ml i nie zwymiotowal a dzis znow po lyzeczce plynu wymiotuje :/ ehhh bidek padnięty, tylko prosi by Go smyrac (glaskac) po pleckach.

Do porodu zostalo mi 54dni do donoszonej (38tc) 40dni :)

Trzymajcie się wszystkie cieplutko w dwupakach! Oby do czerwca wutrzymac!
Miłego dnia.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Biedny synek na pewno wykończony

Nafoczka dobrze ze juz sie poprawilo :) szybkiego powrotu do domu.

U mnie akurat mialam bardzo dobra opieke w szpitalu w UK. Nie moge narzekac. Wszyscy bardzo mili, usmiechaja sie. Jak wyladowalam trzy tygodnie temu w szpitalu to bylam sama na sali i jedna pielegniarka non stop przy mnie i tylko przy mnie byla i sie mna zajmowala.

Ja wczoraj pozno polozylam sie spac i dzisiaj wstalam o 6 rano na siku to jak wrocilam juz nie moglam spac... juz tak jasno na dworzu jest, ale czuje sie zmeczona... chyba zaraz probuje zasnac.

Slyszalyscie o naukach plywania dla noworodkow? Takie zajecia dla np dwumiesiecznego dziecko. Slyszalam ze super sprawa. U mnie w miescie sa takie zajecia prowadzone i zastanawiam sie czy swojego synka tam nie wyslac jak sie urodzi. Takie male dziecko ktore niedawno sie urodzilo ma niesamowite umiejetnosci bycia pod woda ale jak za pozno sie da dziecko na zajecia to juz bedzie sie musialo uczyc jak kazdy.
Fajne ale u mnie nie ma czegoś takiego. Pewnie i tak bym stchorzyla.

Cześć!

Ja już po wizycie, ale dziś tylko wyniki i sprawdzenia papierów po badaniu serduszka. A, i powiedział, że mi skierowania na cc nie da, bo w każdym szpitalu mi cc zrobią, bo nikt nie będzie ryzykował, no świetny jest!!!!!!!!!!!!! To lepiej jechać już z bólami i na szybkiego decydować niż na zaplanowaną cc, masakra!! Muszę iść prywatnie za jakiś miesiąc do lekarza ze szpitala, w którym chcę rodzić :/

Patrzyłam tak na zaś dzisiaj na Lovellę w Rosmmannie i jest tylko proszek, nie ma tego mleczka :/ Za to kupiłam paczkę pieluch 3-6 43 szt. z kartą Rosnę 4 zł taniej, po 17,99.

Gwiazda, to wytrzymaj najdłużej jak się da!!!! Z każdym dniem już lepiej :)
Aga30+, Lucky, Needi - dziękuję :)
Alinko, kochana, nie smuć się! Jedno cc inne od drugiego, może to akurat będzie ok? Oby tak było!! Jeśli w ogóle będzie!! Ja to już w sumie nie wiem jak chciałabym rodzić, jak się tak nasłucham różnych opowieści :/ A Ty jutro do szpitala czy dopiero wtedy, jak z ciśnieniem będzie coś nie tak??
Kamejka, kochana jesteś!!! Dziękuję za ciepłe słowa :) Może się i obróciło, mnie dziś gin na fotelu badał i wymacał, gdzie głowa, gdzie pupa, gdzie jedna stopa i druga, a ostatnio na usg była głową do góry, a wiem, że teraz już jest głową do dołu, bo byłam na 3 usg prywatnie i tak mi powiedziano, o czym mój gin nie wie. Jak to dotykając brzucha można wybadać, nie? Cieszę się, że obraz szpitala już nie jest taki zły, będzie Ci łatwiej, super!! :)
Wmazur - chyba trochę Ci jedzenie zaszkodziło, myślę, że to jeszcze nie czas. Obserwuj siebie.
Fazerkam - zdrówka dla Synka!
Agula, nie zazdroszczę sytuacji! To Ci się położna trafiła :/
Julka, daj znać po badaniach, jak wynik!
Nafoczka, trzymaj się, jeszcze troszeczkę! Dobrze, że się uspokoiło.

Spotkałam wczoraj koleżankę, która miała 3 cc na początku maja, takie same różnice wieku między naszymi dziećmi i mówi, że mi współczuje, że ból okropny, że z każdą cesarką gorzej, że gdyby wiedziała to by się nie decydowała na dziecko. Fajnie, nie???????? :/ U mnie przy drugiej cc też było gorzej, ale pocieszam się jeszcze, że każda kobieta inna i może nie będzie tak źle...

Jedna moja znajoma uważa, że cc to nie jest poród. Nie mogę tego słuchać! Szlak mnie trafia. I ona tak uważa i koniec, że naturalnie urodzić to wyczyn, a co tam cc :/

:) Dobrego dnia!

Cześć!

Ja już izycie, ale dziś tylko wyniki i sprawdzenia papierów po badaniu serduszka. A, i powiedział, że mi skierowania na cc nie da, bo w każdym szpitalu mi cc zrobią, bo nikt nie będzie ryzykował, no świetny jest!!!!!!!!!!!!! To lepiej jechać już z bólami i na szybkiego decydować niż na zaplanowaną cc, masakra!! Muszę iść prywatnie za jakiś miesiąc do lekarza ze szpitala, w którym chcę rodzić :/

Patrzyłam tak na zaś dzisiaj na Lovellę w Rosmmannie i jest tylko proszek, nie ma tego mleczka :/ Za to kupiłam paczkę pieluch 3-6 43 szt. z kartą Rosnę 4 zł taniej, po 17,99.

Gwiazda, to wytrzymaj najdłużej jak się da!!!! Z każdym dniem już lepiej :)
Aga30+, Lucky, Needi - dziękuję :)
Alinko, kochana, nie smuć się! Jedno cc inne od drugiego, może to akurat będzie ok? Oby tak było!! Jeśli w ogóle będzie!! Ja to już w sumie nie wiem jak chciałabym rodzić, jak się tak nasłucham różnych opowieści :/ A Ty jutro do szpitala czy dopiero wtedy, jak z ciśnieniem będzie coś nie tak??
Kamejka, kochana jesteś!!! Dziękuję za ciepłe słowa :) Może się i obróciło, mnie dziś gin na fotelu badał i wymacał, gdzie głowa, gdzie pupa, gdzie jedna stopa i druga, a ostatnio na usg była głową do góry, a wiem, że teraz już jest głową do dołu, bo byłam na 3 usg prywatnie i tak mi powiedziano, o czym mój gin nie wie. Jak to dotykając brzucha można wybadać, nie? Cieszę się, że obraz szpitala już nie jest taki zły, będzie Ci łatwiej, super!! :)
Wmazur - chyba trochę Ci jedzenie zaszkodziło, myślę, że to jeszcze nie czas. Obserwuj siebie.
Fazerkam - zdrówka dla Synka!
Agula, nie zazdroszczę sytuacji! To Ci się położna trafiła :/
Julka, daj znać po badaniach, jak wynik!
Nafoczka, trzymaj się, jeszcze troszeczkę! Dobrze, że się uspokoiło.

Spotkałam wczoraj koleżankę, która miała 3 cc na początku maja, takie same różnice wieku między naszymi dziećmi i mówi, że mi współczuje, że ból okropny, że z każdą cesarką gorzej, że gdyby wiedziała to by się nie decydowała na dziecko. Fajnie, nie???????? :/ U mnie przy drugiej cc też było gorzej, ale pocieszam się jeszcze, że każda kobieta inna i może nie będzie tak źle...

Jedna moja znajoma uważa, że cc to nie jest poród. Nie mogę tego słuchać! Szlak mnie trafia. I ona tak uważa i koniec, że naturalnie urodzić to wyczyn, a co tam cc :/

:) Dobrego dnia!
To faktycznie znajoma Cię pocieszyła. Oby u Ciebie cc było inne. Ja bym się chyba bała cc bardziej niż drugiego sn. Przecież to Ci rozcinają brzuch... a nie kawałek na kroczu. I to w tym samym miejscu co poprzednio tną tak?

A jak to jest z jakby mi znowu mieli nacinać krocze? Też w tym samym miejscu czy np z drugiej strony? Miała któraś dwa nacięcia?

Lizzy za komunię placilam 125zł od osoby chrzciny wydaje mi się ze mniej powinno być koleżanka płaciła w jakieś knajpce na drodze co się na Bieruń jedzie 80zł od osoby

reklama
Lila zakładając że się ogarne to idę do szpitala jutro

Ja tak sobie teraz myśle że tyle się naskładało, cukrzyca, nadciśnienie. teraz jeszcze to ułożenie miednicowe, trzeba było się zastanowić porządnie nad tą ciążą, widocznie się do tego nie nadaje i tyle.

Do góry