reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Kamejka w poniedzialek ide wiec albo wytrzymam albo pojade na ip ale tu jest taki tłok że masakra. Iwona 3 doby musza byc. Moj M chrapie za 3. Jak nie zasne przed nim to go szturam w nocy[emoji3]

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Iwona35, cieszę się, że się odezwałaś:)
Pozdrawiam.

Moja mała dziś mało ruchliwa, czuję ją w dole brzucha tam gdzie ma główkę ..... staram się nie stresować .

Ostatnia edycja:
Iwona, trzymaj się tam i oby udało Ci się pospać:) dobrze, że nic się nie dzieje! ja nienawidzę po prostu dźwięku chrapania i choćbym nie wiem jak zmęczona była to.nie zasnę:p tego właśnie obawiam.się w szpitalu:p

Iwona, na chrapanie tylko korki do uszu działają :-) póki nie masz obok dziecka, które może w nocy płakać, to śpij w korkach

Hej Dziewczyny!

Julka
- nie chce być złośliwa i nie odbierz tego w ten sposób, ale lekarz też wie co robi. Odebrałaś wyniki było białko, płacz i lament, pojechałaś na konsultację do innego lekarza i ten zapisał coś co nie jest wskazane w ciąży i nadal masz swoje zdanie i nie chcesz tego brać. Przypuszczam, że zapisał to zapobiegawczo na grzybicę, bo antybiotyki osłabiają wszystko. Brałam na gardło dwa razy antybiotyki i moja gin ostrzegała mnie. Masz wątpliwości to zadzwoń i go dopytaj a nie rób nic na własną rękę, bo za chwile na nowo będzie płacz, że po antybiotyku masz złe wyniki (czego nie życzę) i dostałaś grzybicy. Nie uważam, żeby wierzyć w lekarzy jak w boga, ale raczej wiedzą co robią.

Każdy ma inną sytuację, ja brałam bardzo silne leki do 20-22tyg ciąży na migreny i lekarz mówił, że biorę to na własną odpowiedzialność,bo nie ma badań potwierdzających wpływ na płód. Ból był taki, że nie miałam wyjścia. Też masz wybór i możesz nie stosować leku :)

Iwona- dobrze, że jest ok :) u mnie są 3 szpitale i wczoraj koleżanka źle się czuła (wysokie ciśnienie), zatrzymali ją w takim średnim szpitalu, bo w innych nie mają miejsc :( masakra. Jak tu rodzić :D jak miejsc nie ma.
Ja ostatnio też chrapie jak traktor!

Iwona super ze wyszłaś i fajnie ze jest wszystko OK :) u nas tez szpitale trzymają się zasady 3 dób :) Agula nie zazylam tego, taka swiadoma decyzję podjęłam, nie chve zazywac cos czego nawet w moim przypadku nie ma (lekarz tego nie mogl stwierdzic ze sie cos rozwija, bo nawet nie badal mnie na fotelu) w zyciu czesto trzeba zastanowic sie parokrotnie i wybrac mniejsze zlo a nie w zaparte dluchac lekarzy, bo jak wiesz czesto dostaja prowizje za dane leki. mi lekarz moze sobie szzkodzic, ale mojemu dziecku o ktore sie tyle staralam - nie. i uwierz ze jakbys uslyszala ze bialko w moczu czesto jest przy zatruciu ciazowym i trzeba to szybko sprawdzic to usmiechu na buzi bys nie miala. dziś zadzwonię do swojego lekarza prowadzącego i powiem mu o tym leku. podejrzewam że karze mi nie zażywać tylko powtórzyć badanie moczu po antybiotyku.
jadę zaraz złożyć pracę mgr do obrony a później na egzamin także proszę trzymać kciuki. mąż jedzie ze mną, stwierdził że teraz musi mnie pilnować, ale akurat ciesze się ze będzie obok, bo będę się czuć pewniej i bezpieczniej. miłej soboty :)

Cześć, za mną tym razem słaba noc, bo spać nie mogłam a rano mnie złapał skurcz łydki. Mała w nocy też nie spała, jeszcze czkawki dostała;)

Co do leków w ciąży, też uważam, że im mniej tym lepiej. Ja mając migreny po prostu przeczekuję, nie wezmę leku, bo ważniejsze dla mnie zdrowie dziecka niż mój ból. Przez cała ciążę biorę tylko witaminy, których mam stwierdzony niedobór.

Dziś się zapowiada pochmurny dzień (i dobrze), muszę sobie jakąś robotę wynaleźć po zakupach :) Pamietajcie, że jutro święto, wszystko zamknięte!!

Zaczynam 8 miesiąc;)

Julka i to najlepsze co możesz zrobić - zadzwoń do swojego gina i ustalcie. Jak Ci powie żeby brać to na grzybice to ja bym już posłuchała;) bo to faktycznie osłonowo mógł dać.

To obrona już dzisiaj?? :)

Dziewczyny , a ja wczoraj wybrałam sie na sesje zdjęciowa ciążowa :-) chce mieć pamiątkę z tego okresu w życiu :-)

Super! Fajnie że się zdecydowałaś. Pozowałaś sama czy z kimś?
Ja nie mam żadnego swojego zdjęcia w ciąży hmm :p trzeba jakąś sesję w parku pyknąć w słoneczny dzień;)

Witajcie wieczornie a nawet nocnie :-)
Cały dzień nie miałam jak się odezwać bo to jedno badanie to drugie, to telefony a w międzyczasie próbowałam odespac noc bo mogę spać wtedy kiedy nie śpi dziewczyna z sali więc w dzień. Przesympatyczna jest ale niestety ma chrapanie którego dorodny facet by się nie powstydzil..Także noce mam ciężkie. Dziś jedna z moich "wspollokatorek" wyszła do domu i przyszła inna i na wstępie: "dziewczyny muszę Wam powiedzieć że ja strasznie chrapię".. Mam dziś więc noc z chrapaniem x 2. Trzymajcie kciuki.. Dziewczyna w 34 tygodniu i przyszła bo dziecko od 3 tyg. tą samą waga.. 2100 i wychodzi na fajeczke...
Spokojnej nocy.. i nie chrapcie.. ;-)

Iwonka super że się odezwałaś. U mnie też jedna dziewczyna chrapie ale ja mam mocny sen ;) a w księdze skarg i zażaleń którą sobie z nudów przejrzałam ktoś napisał ze chrapiące powinny być w innych salach haha :D

Co do tej palącej heh niektóre dziewczyny są nieodpowiedzialne :( u mnie dziewczyna z sali ma cukrzycę ciążową i do tego nadwagę i nie mogę patrzeć jak się odżywia - mąż jej przynosi chipsy, kebaby, tortille :O znaczy oczywiście nie je tylko tego, normalne rzeczy też i owoce i warzywa też, ale kurczę w cukrzycy to myślałam że super scisla dieta i o takich rzeczach jak ona je to można tylko pomarzyć... A to dieta niezdrowa nawet dla osoby nie w ciąży i bez cukrzycy.
A dziewczyna z charakteru sympatyczna!

Aha, mnie nie wypuścili. Nic się nie dzieje ale ten szpital chyba kultywuje tradycję trzech dób.

Mój chyba 5-ciu bo ponoć min tyle trzymają:p

Kamejka w poniedzialek ide wiec albo wytrzymam albo pojade na ip ale tu jest taki tłok że masakra.

To znając siebie ja bym już do poniedziałku czekała;) chyba że będzie bardzo źle!

Każda podejmuje jakieś decyzje, nie potępiam :) też podejmuję. Nie będę wchodziła w dyskusję na temat leków i bólu, bo nie ma sensu a nie chcę być nazwana wyrodną matką, która nie patrzy na dziecko a na swój ból.

Życzę miłego weekendu Mamuśki! :)

Mam strasznie leniwy weekend...

reklama
Witam
ja dzisiaj sama w domu bo Majka z mężem na pielgrzymkę pojechali do Kalwarii i mi lekarka zabroniła pojedziemy już w czwórkę jak urodzę

Iwona ja tez miałam dziewczyne chrapiącą pomogły tylko stopery

Do góry