reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Witajcie poniedziałkowo

Z tych zlych wiadomosci to całą noc mnie skorcze lydek meczyly :/ a z dobrych to dzis rozpoczynam 31tc! Jeszcze 7tc/56dni do donoszonej ciazy :D do rozwiazania 70dni :)

Agula2016 nie przejmuj się waga, zleci po porodzie. Najwidoczniej tyle Twoj organizm potrzebował zeby przytyc, ja w pierwszej ciazy tez sporo przytylam. Najwazniejsze zeby z dzieciatkiem bylo wszystko ok ;)

Madziolina_p moj Lobuz tez wstal ok 8 i obudzil nas oblewajac woda :) alez miał radoche ze mu sie udalo oblac :D (smingus dyngus dzis u mnie) :)

A co do obiadu to zależy na co masz ochote, makaron, mieso, zupe?

Neddi zdrowka dla ksiezniczki! Oby to nic powaznego!!!

Iwonaimaja zdrowka dla Majeczki!!

My cala trojka katar mamy i juz sama nie wiem czy to alergia czy jestesmy przeziebieni..

Milego, spokojnego dnia Wam zycze :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam dziewczyny!

Agula, ja już kilka razy miałam niezłe krwawienie z hemoroidów. Niestety za wiele się na to nie poradzi. Lekarz kazał mi zażywać Cyclo 3 Fort na wzmocnienie żył.

Jeśli chodzi o wagę, to chyba zależy od osoby i hormonów, poza tym każda ciąża jest inna. Ja w poprzedniej na tym etapie miałam 10 kilo na plus, a teraz o dziwo 6, a jadłam tak samo.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Witam poniedziałkowo!

Pewnie macie jeszcze majówkę? Ja w Norwegii na majówkę muszę poczekać jeszcze dwa tygodnie - 16 jest jakieś święto kościelne, a 17 dzień narodowy, więc prawie długi weekend będzie (prawie, bo sobota pracująca dla mnie) :biggrin2:

Cieszę się, że tym które wyjechały udały się wyjazdy i wypoczynek!
Agula - mam nadzieję, że lekarz coś poradzi na hemki? To potrafi być strasznie wkurzająca dolegliwość :( Zdrówka życzę.

U mnie tydzień 30 teraz się rozpoczął. Brzuch większy z dnia na dzień. Zauważyłam, że chyba minimalnie mi stopy puchną i na lewej łydce mi się mały pajączek pojawił (pęknięte naczynka), więc muszę nóżki obserwować :szok:
Poza tym mały zaczął reagować na dotyk ręki męża i daję mu kopa - nie zawsze, ale coraz częściej. Może dlatego, że mąż ma zawsze bardzo ciepłe ręce.

Miłego dnia dziewczyny!

Hej dziewczyny. U mnie ladna pogoda wiec pewnie zrobimy dzis grilla. Juz sie nie moge doczekac.
Nad ranem obudzilam sie z bolem brzucha. Nie wiem czy to normalne, czy to te skurcze braxtona hicksa ale boli mnie po prawej stronie od pepka. I nizej tez. Po tych moich nerkach to teraz wszystkiego sie boje :( ale bol podobny jak przed miesiaczka tylko w dziwnym miejscu...

Dziewczyny jak Wy liczycie donoszoną ciąże? Donoszona ciąża to nie 38 tygodni tylko pełne 37. U mnie dwoje dzieci urodziło się w 37 i 1 dzień i lekarze mówili ,że akurat donoszone a przy trzeciej lekarz zrobił mi cc też na 37 i 1 dzień bo czekał żeby ciąża była donoszona.

Cześć [emoji5]
Gratuluje udanych wyjazdów, ja niestety w domu i pracy. U mnie pozostaje na dzisiaj 74 dni do terminu a do odnoszonej (37t.) 57... Jakoś mi strasznie uciekają te ostatnie tygodnie
Zle sie dzis czuje jakby mi siły odebrało tak mi dziwnie słabo i wypieki mam [emoji53]
Oby minęło bo właśnie zbieram sie do pracy [emoji20]
A w domu nadal malowanie. Chyba potrzebuje juz troche spokoju....
Pozdrawiam wszystkie Panie

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Witam się i ja ☺☺☺
Trochę mnie tutaj nie było, w sobotę przyjechaliśmy do mamy bo zjechało sie moje rodzeństwo z rodzinkami i spędzaliśmy weekend rodzinnie. Sobota w domu trochę bardziej leniuchowanie... a wczoraj piękna pogoda była więc zrobiliśmy już w południe grilla i było super, pojadlam, wygrzalam się na słoneczku ale niestety mój kręgosłup od kilku dni odmawia posłuszeństwa!:frown:
Tak mnie boli Górny odcinek jak tylko chwilę siedze lub stoję że potem nie mogę z bólu wytrzymać, ulgę przynosi tylko leżenie ale na krótko:baffled:
Straszne to uciążliwe bo ból strasznie duży!

Dziewczyny jak Wy liczycie donoszoną ciąże? Donoszona ciąża to nie 38 tygodni tylko pełne 37. U mnie dwoje dzieci urodziło się w 37 i 1 dzień i lekarze mówili ,że akurat donoszone a przy trzeciej lekarz zrobił mi cc też na 37 i 1 dzień bo czekał żeby ciąża była donoszona.
A u mnie mówili że 38 to donoszona chociaż też słyszałam o 37 ale trzymam się dwóch tygodni wstecz terminu

Współczuję Wam bólu pleców itd. Żeby tak od siedzenia?! To przykre. Trzeba więc leżeć:yes:

37 tc to ciąża donoszona. Ostatnio będąc w szpitalu nawet się pytałam. Pierwsze dziecko urodziłam w 37 tc i 1 dzień i w wypisie mam urodzone w terminie.

reklama
Dzień dobry :-) mnie dziś obudziła czkawka w brzuchu, więc miło. Do porodu 81 dni, a na wadze +7. Zauważam, że ostatnio coraz mniej mi się chce :-) a pracować to już w ogóle! Pracuje w domu, więc z motywacją czasem ciężko :-) mnie boli czasem kręgosłup ledzwiowy jak długo stoję i stopy od złych butów (płaskie stopy i plus na wadze robią swoje).
Pozdrawiam majowkowo! Ja dzisiaj ogarniam mieszkanie :-)

Do góry