reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Cześć dziewczyny, powodzenia na wizytach.
Ja dziś dostaję zastrzyk z immunoglobuliny. Nie znam się na tym, ale nie wiem jaką grupę krwi ma mąż i czy to nie zaszkodzi :(
Nastrój u mnie cały czas fatalny, depresja mnie dopadła i nie chcę odpuścić :(

reklama
Ja dziś dostaję zastrzyk z immunoglobuliny. Nie znam się na tym, ale nie wiem jaką grupę krwi ma mąż i czy to nie zaszkodzi :(

Biedna :(, ale to konieczne jeśli nie znają grupy krwi męża? to są te przeciwciała?
Ja nastrój ostatnio różny :) delikatnie mówiąc.Może jak będzie lepsza pogoda to się nam poprawi :)

Ja dzisiaj wizytuje mam mieć konkretne usg bo normalnie tam gdzie chodzę do swojej lekarki nie ma dobrego sprzętu dzisiaj idę do niej prywatnie
Powodzenia czekamy na informacje :)
Ale czemu Ci robia jesli nie znasz grupy krwii meza ?

Gdy oboje rodzice mają grupę krwi Rh minus lub mama ma Rh plus, a tata Rh minus, nie dochodzi do konfliktu serologicznego! Podanie immunoglobuliny nie jest więc wtedy potrzebne.

cześć dziewczyny. ja się już zdarzyłam od rana poklocic z mama. jak ta kobieta działa mi na nerwy z ciągłym komentowaniem po co mi już łóżeczko a po co wózek a po co to a po co tamto.. zachowuje się jak 90 letnia babcia.
przyszla nam wczoraj mała kanapa, jest tak wymierzona ze akurat łóżeczko wejdzie między nią a łóżko i zostanie ledwo 10 cm luzu no ale trudno. jutro mąż będzie wynosił stara sofe i damy ta nowa i pewnie już łóżeczko postawi w swoim miejscu bo wątpię żeby za miesiąc znowu będzie nam się chciało robić przemeblowanie :) dziś zaczynam 28 tydzien, oby do przodu :)

cześć dziewczyny. ja się już zdarzyłam od rana poklocic z mama. jak ta kobieta działa mi na nerwy z ciągłym komentowaniem po co mi już łóżeczko a po co wózek a po co to a po co tamto.. zachowuje się jak 90 letnia babcia.
przyszla nam wczoraj mała kanapa, jest tak wymierzona ze akurat łóżeczko wejdzie między nią a łóżko i zostanie ledwo 10 cm luzu no ale trudno. jutro mąż będzie wynosił stara sofe i damy ta nowa i pewnie już łóżeczko postawi w swoim miejscu bo wątpię żeby za miesiąc znowu będzie nam się chciało robić przemeblowanie :) dziś zaczynam 28 tydzien, oby do przodu :)

Moja Mama tez mi zaczęła komentować a po co a nie boisz sie a to a tamto. Mowię ze pod koniec maja początek czerwca bede prac i prasować ubranka a ona a po co tak wcześnie a sie ukurza...nie rozumie ze nie bedzie mi łatwo tydzien przed porodem stać z wielkim brzuchem i prasować :/ myśli ze powinnam śmigać jak fryga w ciazy i jak cos mi dolega to tak na mnie patrzy jakbym nie wiadomo jak narzekała. A nie narzekam generalnie tylko chyba mam prawo sie gorzej czuc...

Postanowiłam ze dam jej sie wygadać a i tak zrobie swoje bo nie ma co dyskutować ;)

Nie denerwuj sie Kochana nie ma co bo to bez sensu :-) osobiście uważam ze lepiej mieć wszystko wczesniej i na spokojnie niż pozniej sie jeszcze denerwowac ze cos nie zrobione albo czegos brakuje.
U mnie jest taki problem ze (taka mam nadzieje) w czerwcu będziemy remontować mieszkanie a pewnie na początku lipca albo pod koniec czerwca będziemy sie przeprowadzać jak dobrze pójdzie. Trochę sie martwie czy zdążymy. Bardzo bym chciała zeby wrócić z Maluszkiem do nowego ogarniętego mieszkania a nie tułać sie po wynajmowanym i z Dzidziolkiem przeprowadzać. Także trzymajcie kciuki zeby poszło szybko i sprawnie zanim Mały sie urodzin:)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Witajcie piatusiowo :)

Nieufna co to za lekarza ktory chce Ci podac immunoglobine nie wiedzac czy masz konflikt serologiczny... niech maz najpierw sprawdzi jaka ma krew.

Julka89.89 to przygotuj sie ze po porodzie mama bedzie caly czas wtracala swoje piec groszy jak juz teraz to robi ;) usiadz i na spokojnie wytlumacz mamie ze jestes dorosla i będziesz robila tak jak uwazasz za sluszne i bardzo ja prosisz o niewtracanie sie :)

Trzymajcie kciuki za znajoma, beda robic jej cesarke jutro lub w poniedziałek i od razu operacje (byc moze skończy sie wycieciem macicy) malutka bedzie urodzona w 35tc. Znajoma prawie cala ciaze lezy, całkowity zakaz wstawania ma, teraz niedawno bardzo mocno krwawila (byla pewna ze stracila dziecko) a wszystko przez to ze w pierwszej ciazy przy porodzie cos nie tak zrobili, zle wyczyscili lub cos podobnego i przez to teraz taki problem..
Moj maz będzie jechał oddac krew bo potrzeba sporo do operacji.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry