reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

No wreszcie udało mi się nadrobić wszystko posty z dzisiaj ☺
Co do wagi dziecka to mój synus w 26 tyg ważył 900g i było wszystko w normie. Kurcze dziwnie taka różnica w terminie porodu, ja mam różnice 4-5 dni między terminem z OM a z USG.

Bylam dzisiaj na oglądaniu wózka w kilku hurtowniach w powiem szczerze że jestem trochę zawiedziona...spodziewałam się większego wyboru i większej dostępności kolorystycznej hmmm jestem w kropce. Jak już jakiś spełniał nasze wymagania to znowu coś nie pasowało i tak ciągle coś w którymś było nie tak. .chyba zdecydujemy się na Adamex ale chcę zrobić jeszcze jedno podejście no i muszę za awiac bo na niektóre naprawdę dlugoooo się czeka. Ja mam termin koniec czerwca to już czasu niewiele... Aż się trochę przeraziłam ..:/
A mebelkow w ogóle nie było, tylko parę łóżeczko i tyle!

reklama
Fazerka, mam pytanie, jak.już chustowałaś... nie bałaś się, że zgnieciesz dzidziusia? Bo ja widziałam, jak babka naciągała ile mogła, ale na lalce, a nie wiem jak na dziecku to wygląda.
Dżudka, co do adamexów to się czeka, ale np. W smyku widziałam są 3 kolory dostępne na stronce. W sklepie pani mówiła, że też mają kilka dostępnych od ręki. Tylko czy takie kolory by Ci pasowały :)

Heeej Dziewczyny!!!

Julita- lepiej już? Byłaś na ip?
Mehle- trzymam kciuki :) dasz radę.

Mi całą noc śnił się poród :/ naczytałam się na innym forum opisów dziewczyn i jestem przerażona.
Biegałam i szukałam porodówki w wielkim bólu i tak cały sen. Jak poczytałam dziewczyn a moim zdaniem miały normalne porody, to dosłownie nie wiem czy ja dam rade :/

No właśnie nie... W pierwszej ciąży dałam radę bez cytryny więc myślałam że i tym razem tak będzie.
Dziewczyny, czy to badanie jest absolutnie konieczne? Może można je zastąpić jakimś innym... Tak bardzo nie chcę powtórki. :(

Mehle jeśli kolejna powtórka nie przyniesie rezultatu to np mój lekarz w takich sytuacjach kieruje do diabetologa i dają glukometr i mierzysz sobie cukier po posiłkach. W każdym razie musisz mieć to pod kontrolą. Wątpię żeby którykolwiek lekarz odpuścił to badanie...

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Mehle, współczuję. Ja też się bardzo bałam, ale z cytrynką jakoś poszło. Może weź następnym razem. Dla mnie z cytryną był przystępny. A badanie ważne, więc trzeba zrobić, jak nie ze względu na przykaz lekarza tak dla zdrowia dzieciątka. Dasz radę!
Mi się poród nie śnił, ale czasem.mam takie koszmary, że się budzę spocona... Ostatnio mi się śniło, że umarła moja koleżanka, a na dodatek, że była w ciąży. Jej mąż wył z rozpaczy. Szok! Potem Już nie umiałam.spać...

Do góry