reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Agnesdem a właśnie robiłaś już obciążenie glukozą?

Lila ponoć lepiej im się w tym nawet śpi. Jak mi uśnie to nie będę przenosić a jak wyrośnie to już nie będę wkładać. Ja się strasznie napaliłam na to a i małżonek wyraził zgodę. Tylko używany kupię.
Z doświadczenia ze starszą wiem że dzieci wyrastają z niemowlecych nawyków i nie tak trudno je oduczyć. Czy to cyc czy zasypianie przy kolysaniu.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
agnesdem - bardzo dziwne, że lekarz na tym etapie ciąży zmienia termin porodu. Ja też mam termin określony z usg a nie z om ale lekarz termin porodu określił ostatecznie określił w 11 tygodniu. Po 12 tygodniu się tego nie robi, bo każde dziecko rośnie w swoim tempie i różne dzieci się rodzą, jedne osiągają wagę 2500 a inne 4500g. Teraz zamiast zmieniać termin porodu, raczej powinna lekarza zaniepokoić zbyt duża masa dziecka. Mi lekarze nie zmieniają terminu porodu, trzymają się tego który lekarz określił na początku ciąży i sprawdzają czy dziecko ma odpowiednią wagą do tygodnia ciąży. Dziwne praktyki twój lekarz uskutecznia, na tym etapie ciąży żonglować terminem dwa tygodnie w tą czy w tą - ryzykowana sprawa.

U mnie tak samo. Jak byłam na połówkowych pytam czy termin porodu jest ten sam a on popatrzył na mnie jak na kosmitke i mowi ze termin porodu sie juz nie zmieni ze nie ma czegoś takiego jak różnica terminu miedzy usg a OM. Dzidzia rośnie swoim tempem i tak jak napisałaś terminu nie zmienia a kiedy sie urodzi to i tak tylko bobas wie ;) chyba ze ktos ma planowana cc to juz inna sprawa ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

U mnie lekarka trzyma się terminu z pierwszych prenatalnych ale jak byłam w szpitalu to stosowali się do terminu z OM u mnie tydzień roznicy

Nieufna mam pytanie co cie tak boli ?;)

Ja na drinka poszłam sama wypiłam jakoś ; ( ale po pół godzinie przyszedł mój bo bym się kiepsko czuła A tak mnie trzymał ;) ale dzień ciężko dziś będzie ;(

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Kręgosłup :( W okolicach bioder, każdy krok to męka. Do tego brzuch mnie dziś bolał i się stawiał. Wzięłam sobie ciepła kapiel, poleżałam, brzuch lepiej ale kręgosłup nie bardzo ......

agnesdem - bardzo dziwne, że lekarz na tym etapie ciąży zmienia termin porodu. Ja też mam termin określony z usg a nie z om ale lekarz termin porodu określił ostatecznie określił w 11 tygodniu. Po 12 tygodniu się tego nie robi, bo każde dziecko rośnie w swoim tempie i różne dzieci się rodzą, jedne osiągają wagę 2500 a inne 4500g. Teraz zamiast zmieniać termin porodu, raczej powinna lekarza zaniepokoić zbyt duża masa dziecka. Mi lekarze nie zmieniają terminu porodu, trzymają się tego który lekarz określił na początku ciąży i sprawdzają czy dziecko ma odpowiednią wagą do tygodnia ciąży. Dziwne praktyki twój lekarz uskutecznia, na tym etapie ciąży żonglować terminem dwa tygodnie w tą czy w tą - ryzykowana sprawa.

Ja tam się nie wtrącam w wizyty, ale z tego co agnesdem pisze to przede wszystkim bez zrobienia posiewu dostała globulki, a zmiana terminu porodu ... cóż ..... bez komentarza

Ja mam termin między 5.07 (z usg) a 9.07 (z OM) także nie wielka różnica i póki co na każdej wizycie nie ma zmian,

Już mu mówiłam, to twierdził, że uroki ciąży. Miesiąc temu miałam z jednej strony, teraz przeszło na drugą. Niestety nie mogę długo chodzić i siedzieć w jednej pozycji, bo to od tego się zaczęło. Jak nie przejdzie do wizyty to mu przypomnę. Poza tym brzuch mi strasznie urósł, więc i kręgosłup wysiada.Mam już swoje lata, pierwsza ciąża 18 lat temu to był pikuś;)

U mnie ból jest w okolicach bioder trochę niżej boli mnie tyłek ale wyżej bioder dzidzius ma główkę wcisnieta między kości biodrowe i chyba coś tam uciska jest też problem z mierzeniem główki jedynie dopochwowo daje się zmierzyć

Mnie też co raz bardziej boli kręgosłup, już z Mikołajem w ciąży miałam rwę kulszową. Także Nieufna, współczuję!
Needi, ja przy starszych chłopcach nie miałam, a ona teraz przy swojej córeczce miała i sama zaproponowała, że mi pożyczy :) No to spróbujemy, dzięki!

reklama
Rety, ale naprodukowałyście postów od rana :)

Ja dziś miałam dzień ciekawy, bo miałam kurs karmienia piersią. Położna opowiadała jak to działa. Jakie są korzyści dla matki i dziecka. Gdzie tu u nas można znaleźć pomoc jak ma się problem z karmieniem. Było też o spaniu razem z dzieckiem. No i ćwiczyliśmy pozycję i przykładanie dziecka do piersi na lalkach.
Śmiesznie troche było, bo mój mały zrobił się bardzo aktywny na tym kursie, więc siedziałam a brzuch mi tylko podskakiwał :p
Byłam z najmłodszą ciążą wśród dziewczyn - głownie czerwcowe i jedna majowa (dwa tygodnie przez terminem).
Trochę się bałam, że będzie to strata czasu, ale okazało się inaczej i czuję się trochę pewniej :)

Dziś muszę męża zmusić by spojrzał na listę wyprawkową i podzielić jakoś wydatki. Postanowiłam polować na używane rzeczy, bo większość i tak nie będzie się długi okres czasu używać. Tylko niektóre rzeczy kupię nowe, np. materac, bo używanego raczej się porządnie wyprać nie da :p

Do góry