reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Agnesdem a właśnie robiłaś już obciążenie glukozą?

Lila ponoć lepiej im się w tym nawet śpi. Jak mi uśnie to nie będę przenosić a jak wyrośnie to już nie będę wkładać. Ja się strasznie napaliłam na to a i małżonek wyraził zgodę. Tylko używany kupię.
Z doświadczenia ze starszą wiem że dzieci wyrastają z niemowlecych nawyków i nie tak trudno je oduczyć. Czy to cyc czy zasypianie przy kolysaniu.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
agnesdem - bardzo dziwne, że lekarz na tym etapie ciąży zmienia termin porodu. Ja też mam termin określony z usg a nie z om ale lekarz termin porodu określił ostatecznie określił w 11 tygodniu. Po 12 tygodniu się tego nie robi, bo każde dziecko rośnie w swoim tempie i różne dzieci się rodzą, jedne osiągają wagę 2500 a inne 4500g. Teraz zamiast zmieniać termin porodu, raczej powinna lekarza zaniepokoić zbyt duża masa dziecka. Mi lekarze nie zmieniają terminu porodu, trzymają się tego który lekarz określił na początku ciąży i sprawdzają czy dziecko ma odpowiednią wagą do tygodnia ciąży. Dziwne praktyki twój lekarz uskutecznia, na tym etapie ciąży żonglować terminem dwa tygodnie w tą czy w tą - ryzykowana sprawa.

U mnie tak samo. Jak byłam na połówkowych pytam czy termin porodu jest ten sam a on popatrzył na mnie jak na kosmitke i mowi ze termin porodu sie juz nie zmieni ze nie ma czegoś takiego jak różnica terminu miedzy usg a OM. Dzidzia rośnie swoim tempem i tak jak napisałaś terminu nie zmienia a kiedy sie urodzi to i tak tylko bobas wie ;) chyba ze ktos ma planowana cc to juz inna sprawa ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

U mnie lekarka trzyma się terminu z pierwszych prenatalnych ale jak byłam w szpitalu to stosowali się do terminu z OM u mnie tydzień roznicy

Nieufna mam pytanie co cie tak boli ?;)

Ja na drinka poszłam sama wypiłam jakoś ; ( ale po pół godzinie przyszedł mój bo bym się kiepsko czuła A tak mnie trzymał ;) ale dzień ciężko dziś będzie ;(

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Kręgosłup :( W okolicach bioder, każdy krok to męka. Do tego brzuch mnie dziś bolał i się stawiał. Wzięłam sobie ciepła kapiel, poleżałam, brzuch lepiej ale kręgosłup nie bardzo ......

agnesdem - bardzo dziwne, że lekarz na tym etapie ciąży zmienia termin porodu. Ja też mam termin określony z usg a nie z om ale lekarz termin porodu określił ostatecznie określił w 11 tygodniu. Po 12 tygodniu się tego nie robi, bo każde dziecko rośnie w swoim tempie i różne dzieci się rodzą, jedne osiągają wagę 2500 a inne 4500g. Teraz zamiast zmieniać termin porodu, raczej powinna lekarza zaniepokoić zbyt duża masa dziecka. Mi lekarze nie zmieniają terminu porodu, trzymają się tego który lekarz określił na początku ciąży i sprawdzają czy dziecko ma odpowiednią wagą do tygodnia ciąży. Dziwne praktyki twój lekarz uskutecznia, na tym etapie ciąży żonglować terminem dwa tygodnie w tą czy w tą - ryzykowana sprawa.

Ja tam się nie wtrącam w wizyty, ale z tego co agnesdem pisze to przede wszystkim bez zrobienia posiewu dostała globulki, a zmiana terminu porodu ... cóż ..... bez komentarza

Ja mam termin między 5.07 (z usg) a 9.07 (z OM) także nie wielka różnica i póki co na każdej wizycie nie ma zmian,

Już mu mówiłam, to twierdził, że uroki ciąży. Miesiąc temu miałam z jednej strony, teraz przeszło na drugą. Niestety nie mogę długo chodzić i siedzieć w jednej pozycji, bo to od tego się zaczęło. Jak nie przejdzie do wizyty to mu przypomnę. Poza tym brzuch mi strasznie urósł, więc i kręgosłup wysiada.Mam już swoje lata, pierwsza ciąża 18 lat temu to był pikuś;)

U mnie ból jest w okolicach bioder trochę niżej boli mnie tyłek ale wyżej bioder dzidzius ma główkę wcisnieta między kości biodrowe i chyba coś tam uciska jest też problem z mierzeniem główki jedynie dopochwowo daje się zmierzyć

Mnie też co raz bardziej boli kręgosłup, już z Mikołajem w ciąży miałam rwę kulszową. Także Nieufna, współczuję!
Needi, ja przy starszych chłopcach nie miałam, a ona teraz przy swojej córeczce miała i sama zaproponowała, że mi pożyczy :) No to spróbujemy, dzięki!

reklama
Rety, ale naprodukowałyście postów od rana :)

Ja dziś miałam dzień ciekawy, bo miałam kurs karmienia piersią. Położna opowiadała jak to działa. Jakie są korzyści dla matki i dziecka. Gdzie tu u nas można znaleźć pomoc jak ma się problem z karmieniem. Było też o spaniu razem z dzieckiem. No i ćwiczyliśmy pozycję i przykładanie dziecka do piersi na lalkach.
Śmiesznie troche było, bo mój mały zrobił się bardzo aktywny na tym kursie, więc siedziałam a brzuch mi tylko podskakiwał :p
Byłam z najmłodszą ciążą wśród dziewczyn - głownie czerwcowe i jedna majowa (dwa tygodnie przez terminem).
Trochę się bałam, że będzie to strata czasu, ale okazało się inaczej i czuję się trochę pewniej :)

Dziś muszę męża zmusić by spojrzał na listę wyprawkową i podzielić jakoś wydatki. Postanowiłam polować na używane rzeczy, bo większość i tak nie będzie się długi okres czasu używać. Tylko niektóre rzeczy kupię nowe, np. materac, bo używanego raczej się porządnie wyprać nie da :p

Do góry