reklama
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
Witam się piątkowo
Jutro moja córcia kończy 3 latka i urządzamy jej małe przyjęcie. Więc już dziś zaczynam sprzatanie a wieczorem zrobię sałatkę. Córka nie może się jutra doczekać a i ja się cieszę jak dziecko.
A torcik już masz?
paula_dabro
Fanka BB :)
Witajcie w piąteczek
Julka współczuje :-( mam nadzieje ze to jednorazowy wybryk z tymi Mdłościami u Ciebie.
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi w sprawie piwka, tak sie przejęłam ze nalałam pół szklany soku i zrobiłam chyba 3 łyki i oddałam Mężowi
Ja dzisiaj wybieram sie na male spożywcze zakupy bo wieczorem mamy babski wieczor a jutro rano idziemy na warsztaty dla przyszłych rodzicow.
I postanowione ze idziemy do szkoły rodzenia bardzo sie cieszę bo jak Was poczytałam ze warto to nabrałam ochoty niestety szkoła rodzenia jest kosztem rezygnacji z wyjazdu na weekend majowy nad morze no ale trudno nad morzem byłam i jeszcze pojadę pewnie a chciałabym chociaż trochę teorii poznać odnośnie dzidziusia
Miłego dnia i słonecznego
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Julka współczuje :-( mam nadzieje ze to jednorazowy wybryk z tymi Mdłościami u Ciebie.
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi w sprawie piwka, tak sie przejęłam ze nalałam pół szklany soku i zrobiłam chyba 3 łyki i oddałam Mężowi
Ja dzisiaj wybieram sie na male spożywcze zakupy bo wieczorem mamy babski wieczor a jutro rano idziemy na warsztaty dla przyszłych rodzicow.
I postanowione ze idziemy do szkoły rodzenia bardzo sie cieszę bo jak Was poczytałam ze warto to nabrałam ochoty niestety szkoła rodzenia jest kosztem rezygnacji z wyjazdu na weekend majowy nad morze no ale trudno nad morzem byłam i jeszcze pojadę pewnie a chciałabym chociaż trochę teorii poznać odnośnie dzidziusia
Miłego dnia i słonecznego
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
Wiajcie,
ja mam od kilku dni jakies stany depresyjne :-( Nigdy, nigdy tak nie miałam..... Nie mogę się dogadać z M., on swoje, ja mu tłumaczę, on przytakuje a i tak postępuje dalej tak samo....eeehhh..... strasznie mi smutno
Co do piwa i alkoholu w ciąży i w czasie karmienia. Serdecznie polecam ten blog i ten konkretny artykuł:
Link do: Karmienie piersią i alkohol
ja mam od kilku dni jakies stany depresyjne :-( Nigdy, nigdy tak nie miałam..... Nie mogę się dogadać z M., on swoje, ja mu tłumaczę, on przytakuje a i tak postępuje dalej tak samo....eeehhh..... strasznie mi smutno
Co do piwa i alkoholu w ciąży i w czasie karmienia. Serdecznie polecam ten blog i ten konkretny artykuł:
Link do: Karmienie piersią i alkohol
Needi
Ja myślałam że Ty o sobie mówisz że pracowity weekend a na końcu czytam że mąż się ucieszy jak się dowie że ma tyle roboty[emoji23]Asia28BK faktycznie mile zaskoczenie
Paula_dabro ja pije czasami takie piwko bezalkoholowe, w pierwszej ciazy tez pilam i jak karmilam pilam (piwo, drozdze piwne wzmagaja pokarm)
Julita1212 odpoczywaj jak najwiecej.. ja tez zwolnilam tempo.. jak cos robie to naprawde w zolwim tempie
Iwonaimaja zdrowia!
Agula2016 ja tez mam budyn w glowie!! Masakra jakas! Tez rzadko wsiadam do samochodu bo sie zwyczajnie boje ze glupote jakas zrobie..
Witajcie piatusiowo
U mnie zapowiada się pracowity weekend.. trzeba porzadnie wyczyscic werande z afrykańskiego piachu i posciagac, poprac dywany i schowac bo juz za cieplo na nie, ale maz będzie zadowolony jak mu powiem ile roboty go czeka[emoji14]
Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Lila
Cześć!
Ale mam dzielnego Synka Nawet nie zapłakał, mało tego, patrzył jak mu pobiera, a jak mu pielęgniarka igłę wbiła to śmiać się zaczął, chyba stres go puścił, może myślał, że ból nie wiem jaki Śmieszna reakcja, aż się same pielęgniarki (bo dwie były, jedna kłuła, druga rękę trzymała) śmiać zaczęły
Alinko, czasami mam wrażenie, że rana pp cc jakby piecze, rozciąga się, swędzi. Moim dzieciom też daje te preparaty wielowitaminowe, hmm...
Lizzy, ja też mam słabo widoczne żyły :/
Iwona, współczuję No naprawdę, nie za ciekawie! Zdrowia mężowi życzę, a Tobie dużo cierpliwości i przytulam!!
Julka, no nie gadaj! No nic, widocznie tak miało być. Oby mdłości przeszły!!!!
Iwonaimaja, Megami - zdrowia życzę!
Mehle, no to szykuje się imprezka
Kkasiulka, no co Ty!!!!!!! Głowa do góry! Chociaż wiem, jak to jest, bo ja tak też miewam, niestety...
Co do piwa, to są też 0%, radlerki, ale to bardziej lemoniada. Te do 0,5% to jakbyś zjadła ze dwa jabłka, jak to mój mąż mówi. Ja, na pobudzenie laktacji, jak już urodziłam miałam zalecenie pić karmi, jak ja nie cierpiałam tego piwa, ale się napiłam czasami, żeby mieć pokarm i miałam, serio, ale to też do 0,5%.
Co do kasy, u nas też nie za ciekawie teraz, bo ten wypadek mieliśmy to 1000 zł poza planem poszło i tak to się ciągnie. Ale damy radę!
Ale mam dzielnego Synka Nawet nie zapłakał, mało tego, patrzył jak mu pobiera, a jak mu pielęgniarka igłę wbiła to śmiać się zaczął, chyba stres go puścił, może myślał, że ból nie wiem jaki Śmieszna reakcja, aż się same pielęgniarki (bo dwie były, jedna kłuła, druga rękę trzymała) śmiać zaczęły
Alinko, czasami mam wrażenie, że rana pp cc jakby piecze, rozciąga się, swędzi. Moim dzieciom też daje te preparaty wielowitaminowe, hmm...
Lizzy, ja też mam słabo widoczne żyły :/
Iwona, współczuję No naprawdę, nie za ciekawie! Zdrowia mężowi życzę, a Tobie dużo cierpliwości i przytulam!!
Julka, no nie gadaj! No nic, widocznie tak miało być. Oby mdłości przeszły!!!!
Iwonaimaja, Megami - zdrowia życzę!
Mehle, no to szykuje się imprezka
Kkasiulka, no co Ty!!!!!!! Głowa do góry! Chociaż wiem, jak to jest, bo ja tak też miewam, niestety...
Co do piwa, to są też 0%, radlerki, ale to bardziej lemoniada. Te do 0,5% to jakbyś zjadła ze dwa jabłka, jak to mój mąż mówi. Ja, na pobudzenie laktacji, jak już urodziłam miałam zalecenie pić karmi, jak ja nie cierpiałam tego piwa, ale się napiłam czasami, żeby mieć pokarm i miałam, serio, ale to też do 0,5%.
Co do kasy, u nas też nie za ciekawie teraz, bo ten wypadek mieliśmy to 1000 zł poza planem poszło i tak to się ciągnie. Ale damy radę!
Witam się i ja☺
Co do piwka to ostatnio napilam się lyczka od męża bo tak mnie jakoś naszlo ale teraz w sobotę znajomi grilla robią to nie wiem czy się nie skusze ale pewnie na bezalkoholowe tak żeby tylko mieć namiastkę że ja też piwko przy grillu pije hihihi☺
U mnie słońce delikatnie się przebija, oby się rozkrecilo bo wczoraj cały dzień deszcz szaro i ponuro..
Co do piwka to ostatnio napilam się lyczka od męża bo tak mnie jakoś naszlo ale teraz w sobotę znajomi grilla robią to nie wiem czy się nie skusze ale pewnie na bezalkoholowe tak żeby tylko mieć namiastkę że ja też piwko przy grillu pije hihihi☺
U mnie słońce delikatnie się przebija, oby się rozkrecilo bo wczoraj cały dzień deszcz szaro i ponuro..
fazerkamm
Kkasiulka nie wiem jak w Polsce ale u mnie te piwa nie maja w ogole alkoholu dlatego sobie pozwalam od czasu do czasu
A co do stanow depresyjnych to tez takie mniewam.. to chyba zasługa hormonów.
Z moim mezem tez się nie dogaduje.. ja to sie staram zeby bylo wszystko jak nalezy, a On idzie po najmniejszej lini oporu.. tyle razy juz mu mowilam o tym zeby śniadania malemu robil rozne a nie w kolo to samo to dalej syn je codziennie platki z mlekiem bo to najlatwiej zrobić... ehhh takich przypadkow jest duzo..
A co do stanow depresyjnych to tez takie mniewam.. to chyba zasługa hormonów.
Z moim mezem tez się nie dogaduje.. ja to sie staram zeby bylo wszystko jak nalezy, a On idzie po najmniejszej lini oporu.. tyle razy juz mu mowilam o tym zeby śniadania malemu robil rozne a nie w kolo to samo to dalej syn je codziennie platki z mlekiem bo to najlatwiej zrobić... ehhh takich przypadkow jest duzo..
reklama
jeszcze nie wiadomo, za tydzień ma wizytę u ortopedy i więcej sie dowiemy, szczęście ludzie o nas nie zapomnieli, wczoraj drzwi się nie zamykały, przyjechał prezes jego klubu i własnie mamy załatwioną przez niego wizytę u podobno najlepszego ortopedy w naszym rejonieIwona współczuję ale dacie rade głową do góry ; ( a jakie długie l4 będzie miał mąż ?
Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
ja mam dodatkowe grupowe, on nie, kiedyś mielismy te dodatkowe ale zrezygnowaliśmy, mimo wszystko muszę się dowiedzieć czy ZUS nie zapłaci odszkodowania w ramach zwykłych składekIwona, trzymaj się, silna babka jesteś!!! A nie macie dodatkowego ubezpieczenia? Taka operacja na pewno kwalifikowałaby się na odszkodowanie. Ściskam!
jeszcze nie złożyłam, jadę w poniedziałekNo faktycznie lipa i raczej nie liczyłabym na nic "ekstra" ze strony pracodawcy.... A ZUS bedzie płacił od 34 dnia zwolnienia. Średnia płaca z ostatnich 3 miesięcy. Dobrze, że chociaż to 500+ wpadnie. Złożyłaś wniosek??
Blizna mnie nie boli, a minęło 5 lat.
8 lat temu zaczynała chyba wchodzic ta suplementacja z wit. K. Ale obie moje dziewczyny nie mogły jej brać, fatalnie reagowały. A z wit. D masz rację - każdy z nas powinien ją brać od listopada do kwietnia.
Fazer - kurczaka posoliłam, popieprzyłam, dałam ciut przyprawy Gyros. Usmażyłam na łyżce oleju, chwilę, bo to małe kawałki. Zdjęłam na miseczkę. Warzywa: pieczarki podsmażyłam na maśle. Zdjęłam z miskę. Cebula (pokrojona w pióra), po chwili dodałam czosnek, zdjęłam z patelni. Cały czas mam tę wodę z pieczarek i trochę masła. Wrzuciłam paprykę i cukinię - były na patelni może 5 minut. Zmieszałam wszystkie warzywa, podgrzałam. Na drugiej patelni podgrzałąm kurczaka i te patelnie wjechały na stół. Miałam sos czosnkowy i ketchup, plus zielona sałatę. Gotowe tortille pogrzałąm w mikrofali - ok 1 minuta. Każdy sobie robił tak jak chciał, decydował ile czego dołoży. Mało pracy, smaczne, plus dziewczyny miały poczucie, że same decydowały co będą jeść ;-)
za mną w tej ciąży nic tak nie chodzi jak piwko, ale już to chyba pisałam piję to bezalkoholowe wtedy kiedy mam ochotę, bez wyrzutów sumienia, ilośc alkoholu podobna do efektu zjedzenia dwóch jabłek , ale to taka moja opinia tylkoDziewczyny a co myślicie o wypiciu piwka niby bez alkoholu ale doczytałam sie ze moze byc 0,5% alko. Mam ogromna ochotę na takie piwerko z sokiem ale sama nie wiem....