reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Kaya <3 ładnie!

Dziewczyny..pytanie z innej beczki (teraz ja :D) jak to jest z tymi kilogramami po ciąży? Naczytałam się, że nie można przez 3 mies po ciąży ćwiczyć, że brzuchol może być duży jakiś czas...jak to jest???

Mój mąż chodzi za mną i non stop mi mówi, że jestem ogromnym, dużym chomikiem! ja do niego na to "czy widziałeś chudą babę w ciąży" on na to, że tak. Czuję się jakbym była jakaś brzydka :( rozstępy wyjdą pewnie lada dzień.
Twój mąż to świnia. Przykro mi. A kilogramy zejdą. Nie wiem czy wczesniej niż trzy miesiące po porodzie ktoś myśli o ćwiczeniach. Mi po Martynce zostały 4 kg ale nie cwiczylam wogóle

Needi, Ty to jestes bezpośrednia:):)
Nie chciałam być niegrzeczna. Ale jakby mój mnie tak nazwał i coś insynuował to gorzej bym go nazwała.

A tak z innej beczki to drzemalam z małą i przysnilo mi się że karmie piersią. Powiem wam że nie mogę się tego doczekać mimo że bolało mnie strasznie

Twój mąż to świnia. Przykro mi. A kilogramy zejdą. Nie wiem czy wczesniej niż trzy miesiące po porodzie ktoś myśli o ćwiczeniach. Mi po Martynce zostały 4 kg ale nie cwiczylam wogóle

aż tak zły nie jest :D, ale mam nadzieję że szybko zrzucę nadmiar i to nie chodzi o niego tylko o mnie :)
3 miesiące to pewnie minimum czasu, ale ja nie chcę karmić piersią (nie chcę się rozwijać w tym temacie) i myślę, że jak sytuacja z dzidzią się unormuje to jakoś znajdę czas na basen czy coś :) nie wiem czy będzie mi się chciało :D

Kaya <3 ładnie!

Dziewczyny..pytanie z innej beczki (teraz ja :D) jak to jest z tymi kilogramami po ciąży? Naczytałam się, że nie można przez 3 mies po ciąży ćwiczyć, że brzuchol może być duży jakiś czas...jak to jest???

Mój mąż chodzi za mną i non stop mi mówi, że jestem ogromnym, dużym chomikiem! ja do niego na to "czy widziałeś chudą babę w ciąży" on na to, że tak. Czuję się jakbym była jakaś brzydka :( rozstępy wyjdą pewnie lada dzień.
zabiłabym faceta jakby komentował mój przyrost w ciąży:) mi brzuchol zszedl sam z siebie po ciązy i to dośc szybko ale to jest chyba sprawa indywidualna

Agula no trochę w szoku jestem mój zawsze mi powtarza ze wulygladam jak "pulpecik " ale on uwielbia mnie taka jaka jestem i mogła bym taka okrągła zostać ;) a powiem wam że dużo nie przytylam ;) Głową do góry ;) mój w domu mnie w dresów cały czas widzi i żyje i taka mnie kocha ;) mam być sobą a nie udawać Top Model ;)

aż tak zły nie jest :D, ale mam nadzieję że szybko zrzucę nadmiar i to nie chodzi o niego tylko o mnie :)
3 miesiące to pewnie minimum czasu, ale ja nie chcę karmić piersią (nie chcę się rozwijać w tym temacie) i myślę, że jak sytuacja z dzidzią się unormuje to jakoś znajdę czas na basen czy coś :) nie wiem czy będzie mi się chciało :D
Yyyyy, ok nie chcesz karmić czy nie możesz?

w domu też wygodnie się ubieram :) getry i koszulka. Karmienie uważam za indywidualną sprawę i nie chce karmić :) tzn. w szpitalu czy pierwszy tydzień chciałabym odciągać pokarm o ile coś będzie i dawać dzidzi. Top model to nie moja bajka...tylko lubię być zadbana tzn. dobrze się czuć :) ale mam wrażenie, że będę miała to gdzieś jak się kilka razy nie wyśpię :D

reklama
Agula ok 2 miesięcy trwa połóg, raczej nie ryzykowałabym ćwiczeń brzucha bo możesz doprowadzic do komplikacji, poza tym ten czas boli albo pobolewa- nic sympatycznego, jak na okres. Nie naciskam na karmienie piersią bo ja się w te wybory nie wtrącam, ale to ułatwia zrzucanie kilogramów i skraca czas połogu.

Do góry