reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Madziolina trzymam moccno kciuki!

Julka89.89 jak będzie chcial na rece tl tlumacz ze nie mozesz brac i ze jak chce to mozesz Go przytulic ale na kanapie czy podlodze :)

Gwiazda_237 jak się czujesz?

Venicee witaj w gronie anemiczek ;)

Piękna czuje się jak by pociąg po mnie przejechal katar i kaszel . Bylam u lekarza i wszystko ok prócz z moczem mam poczucie 3 litry wody dziennie hahah a ja wody nie lubię ; (

witaj Asia ;)

Wracam od lekarza a mój dzwoni czy wszystko ze mną ok bo u nas pod klatka karetka policja . A facet spadł z rusztowania ;)masakra jakas dobrze ze tego nie widzialam; (

reklama
Witam wszystkie mamusie:biggrin2:
chciałabym do Was dołaczyć,bo czytam forum już od dłuższego czasu i widzę że wiele ciekawych tematów jest poruszanych a to moja pierwsza ciąża i jestem zieloniutka;)
jestem w 22 tc i bedzie dziewczynka:-D
myślę że trzeba już pomału kompletować rzeczy dla dzidziusia bo nie mam zupełnie nic (poza mega słodkim body które kupiłam po połówkowym usg:-D a w rodzinie małych dzieci nie mamy wiec muszę o wszystkim pomyślec sama:eek:
teraz dyskutujemy z mężem nad wózkiem-myślimy o jakimś 3w1...;)
witaj witaj:)
I kolejna dziewczyneczka:) będzie:)

Ja biorę euthyrox tak 30-40 min przed jedzeniem.
Jak brałam żelazo to brałam zazwyczaj wieczorem, tak samo z wapniem musi być odstęp.
no ja kochana biorę eutyrox 2 godziny przed śniadaniem bo ja rano jeszcze wymiotuje, tzn znowu wymiotuje, ale nie wiedziałam że wapno też muszę brać później, zazwyczaj mam odstęp ok 4godzin chyba się wchłonie.

....
załatwiam córce urodziny w zali zabaw ale mają ceny z kosmosu

eutxyrox biorę przynajmniej pól godzinki przed, ale znalazłam na to sposób, mam rano naszykowany i wodę, wstaje obudzić dzieci do szkoły i łykam, a pózniej zanim je ogarnę to mija zazwyczaj więcej niz 30 minut:)
no ja też wstaje wcześniej łykam i idę jeszcze na drzemkę,
Ja biorę terdyferon-fol 80mg 2 x dziennie 1 tabl. od wyniku HGB 11,9, po miesiącu HGB12,6 ale nadal biorę taką dawkę.

julita1212 - biorę i eutyhyrox i żelazo ale nie ma u mnie odstępu 5 godzin. Eutyhyrox około 6, terdyferon-fol około 9, śniadanie jem około 10. W sumie to nie wiem czy leki właściwie działają przy takim zażywaniu, bo eutyhyrox biorę dopiero trzeci tydzień.

julita1212, tak musi być odstęp min 6 godzin, tak mi lekarz mówił.
no widzisz o żelazie to wiedziałam a o wapniu nie.....dzięki

reklama
Do góry