reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Dariazgr tak sobie pomyślałam, że może mi się wydawało bo zanim zaszłam w ciąże tłuszczyk był i tak sobie tłumaczyłam ze za wcześnie na takie rzeczy :p

Jeśli chodzi o ubrania..to fakt straszne na prawdę ale z drugiej strony jak piszecie na metce made in Poland a tkaniny nie wiadomo skąd... niedawno w Dzień Dobry TVN żona Kuby Wesołowskiego ta Agnieszka Szczurek zaczęła ten temat, ona pracuje w jakiejś tam redakcji czy coś no i właśnie była rozmowa na temat ubrań czy lepiej kupić na bazarze czy w sieciówce i wypowiadał się jeden kolo że na bazarach często są te same ubrania ale dużo tańsze i bez metki z sieciówki ale jakościowo i wyglądem takie same, a ona zaczęła się produkować że zachęca do tego aby nie kupować w sieciówkach i na bazarach bo w ten sposób my też wykorzystujemy tych ludzi ...no i ok zamysł spoko bo nikt ich nie chce wykorzystywać, to straszne i okropne też mi żal tych ludzi, ale z drugiej strony...to gdzie mam kupować? nie stać mnie na projektantów niestety tak jak ją....

i tu pewnie nie tylko ubrania są problemem, ale zabawki i mnóstwo innych rzeczy, które są produkowane w tamtych krajach...

agraffka - z checia bym postraszyla ale auto mam rozebrane na czesci pierwsze i bede czekala kolejny miesiac az go zlozy bo juz dawno bym go wziela do innego mechanika :((( u mnie niestety komunikacja zadna a teraz jezdze z córka po lekarzach na badania wiec bez auta to jak bez rekil..

jusuawa - ja jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to od razu rzuciłam, ale czasem sieedząc i sie nudząc mam takie myśli ze poszłabym zapalić ale nie w ciazy nie chce malenstwa truć bo ja to taka paninkara jestem ze nieeee..

Zadzwonil tesc ze idzie do mnie tesciowa z jedzeniem z zupa dokladnie rosól ( woda z makronem w jej wykonaniu ) mówie ze niech przyjdzie ale bez jedzenia bo mam obiad a nie bede wyrzucać jedzenia.. oczywiście obraza majestatu bo jak mogłam siie nie zgodzić ma byc tak jak oni chcą.. Dzownil półtora godziny temu dalej jej nie ma a ja mialam jechac do przedszkola z podaniem zanim mloda pojedzie spać bo potem jade z nia do chirurga.. Znow nic nie załatwie masakra..

witam
humor szlag trafił... Miki nadal ma gorączkę ....no w sumie nie cały czas,ale jak juz nerwy mam niezłe....Jakoś nie po drodze mi po szpitalu latać,jak teraz tyle zachorwań na rózne choroby....Dobrze że w ndz do domu.
No z tymi ubraniami nie fajnie...ale ciężko tak wybierać wszedzie....takie mamy durne czasy ;/ przykre że dzieci na świecie są tak wykorzystywane .....
Olcia nie dogodzisz....
Na tym etapie potrafia już dzieciaczki brzuchami poruszać :D
Hope 25 tc .... ale ty na początek lipca się łapiesz ..chyba najwyżej w ciąży tu jesteś ?

Venice- ehh wspólczuje gorączki niech mu szybko przechodzi..
Ja dzisiaj z córka do szpitalnych przychodnni do chirurga tez nie jestgem szczesliwa bo wszedzie tyle przeziebionych osob ze ehh..

Ja mam łozysko na przedniej scianie wiec kopniaczki nie sa takie mocne, ale czasem widac jak brzuszek faluje :))

juz nie wiadomo co kupowac co nie..mnie tez nie stac na ubranka dla dziecka od projektantow...ale jak przypomne sobie wczorajszy program jakim kosztem sa robione ubranka dla dzieci dla nas ze to robily dzieci to az mnie sciska:(nie ma polskich producentow..polskich ciuszkow..?

Dzień dobry :)

Ja wczoraj mężowi zakazałam kwiaty kupować, bo ostatnio kupował często, a i kupę kasy wydał na prezenty w pracy. Jako, że nie chciał żeby nic nie było, to umówiliśmy się, że pójdziemy do butiku niedaleko od domu, bo chcę jakiś płaszczyk na wiosnę. Nie było nic, co by mi się podobało, więc pojechaliśmy do takiej mini galerii u nas... i... się obkupiłam nieco ;) kupiłam narzutkę na wiosnę, bieliznę i jeszcze kilka drobiazgów :D a na konieeec, najlepsze... poszliśmy na LODY! Dziewczyny, w życiu mi tak bardzo lody nie smakowały :D No rozpływałam się przy nich (no a to po prostu smaczne lody). Wieczorem jak już leżeliśmy to się popłakałam i dziękowałam mężowi, że mnie zabrał na lody :p On się ze mnie tak śmiał :p No cóż, chyba można to zwalić na hormony ;)

@agnesdem reseved i smyk tez tam byly, w tej fabryce co sie zawalila,...
ja kupuje, nie uchronisz sie i tak, nawet jak na metce masz mede in Poland, to i tak tkaniny masz z tego swiata, dlatego, ze sa tansze.
Kiedyś jeszcze można było dostac bardzo dobre tkaniny z Łodzi, nie wiem czy nadal te tkalnie funkcjonują bo ogólnie chyba włókiennictwo w Łodzi ma się mocno ku schyłkowi. Moja znajoma która posiadała butik na Dolnym Śląsku aż do Łodzi jeżdziła po sukienki. Polska marka, polskie szycie i polskie tkaniny. Sukienki były droższe niz takie z H&M ale jakość cudna, wiem bo kiedyś kupiłam. Niestety nie mam info czy nadal istnieją

reklama
no oczytalam sie dzisiaj w tym wszystkim..hmm powiem Wam ze to straszne z tymi ciuchami- lepiej nie ogladac takich chyba programow bo zwariowac mozna..najgorsze jest to ze to dzieci sa zatrudniane..tam dziewczynki niektore 15 lat maja mezow i musza tak pracowac zeby wyzywic rodzine..szok..z drugiej strony zeby kupowac body czy pajacyki u projektantow niestety ale trzeba miec kase na to.Dlatego mysle ze nie mozna dac sie zwariowac..moze nie wszytsko bede kupowac w hm czy innych sieciowkach ale niektore ubrania na pewno..poszukam na pewno inne sklepy dla dzieci ..ale to tez nie wiadomo z kad sa te ubrania...W sumie spaliny tez nam szkodza..pryskane owoce warzywa tez wiec ciezko zyc ekologicznie w dzisiejszych czasach i super zdrowo.:(niestety taka jest prawda...

Do góry