reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Zeby zaspokoic ciekawosc, tak pokrotce tylko - tak, na razie tak, choc pod kilkoma warunkami i to w sumie bardziej jako "okres probny" :-( :(

To nie kwestia ciekawości tylko po prostu zaangażowało się w to większość forum i myślę, ze warto by było właśnie po krótce napisać czy jest ok czy jak.

reklama
Wiesz, ja sie do lazienki od wczoraj nie zblizam, mialam sie akurat kapac, nie umylam sie - trudno. Od brudu jeszcze nikt nie umarl.

Drzwi do lazienki sa zamkniete, okno otwarte... Ale ilez tak mozna ?!
A z raportow wyczytalam, ze opary rteci znacznie powyzej dopuszczalnych norm ( znacznie, znacznie ) wydzielaja sie od tygodni, do - nawet - miesiecy!

To co ja mam zrobic :( :( przeciez musze korzystac z lazienki...!

Od wczoraj chodze siusiac na dwor, wystawiajac tylek na zimno i wiatr! :(

Nie laboratorium, ale testy z JEDNA rozbita zarowka, w kilku scenariuszach, mowia same za siebie. Przy czym to nie sa gazety typu "Fakt", a dotarlam do info komisji Unii Europejskiej i naszego ministerstwa srodowiska! :( :( :(
Dlatego chyba tym bardziej powinniście to sprzątnąć od razu, a nie otworzyć okno, zamknąć drzwi i czekać aż zniknie.

Auć. Dobrze, ze jesteś pod kontrolą. Oby te obciążenia nigdy Cię nie dopadły. Nie wiem jak to się odnosi do porodu.
Ostatnio rozmawiałam z dziewczyną, która miała zatorowosc tętnic mózgowych - dostała wskazania do CC. Wyobraźcie sobie ze w jednym szpitalu u mnie w mieście kwestionowali zasadność skierowania !?

Miałam robioną kilka razy tomografię i rezonans, moje bóle to na szczęście (z dwojga złego) migreny.

Chcesz powiedzieć że ta żarówka leży tam od wczoraj i NIKT jej nie posprzatal?

Ok.

Az tak, to nie.

Ale lezala dlugo, bo ja sama z miejsca "zbrodni" ucieklam natychmiast, zamykajac drzwi. Zanim on wrocil, minelo wiele godzin, minimum cztery- piec.
Co prawda powiedzialam, co i jak ma posprzatac, zebral odlamki tego swinstwa i wytarl kafelki na mokro, no... ALE...mam watpliwosci, co do dokladnosci meskiego sprzatania.

Od wczoraj lazienka sie wietrzy, sama do niej nie wchodze. No i jestem przerazona :(

A rtec, jako jeden z najbardziej trujacych metali ciezkich, przenika przez bariere krew-lozysko i obciaza mozg i uklad nerwowy nienarodzonego Malucha :(
Doroslych rowniez, ale nie w tym stopniu oczywiscie :(
Jestem przerazona!!!

Az tak, to nie.

Ale lezala dlugo, bo ja sama z miejsca "zbrodni" ucieklam natychmiast, zamykajac drzwi. Zanim on wrocil, minelo wiele godzin, minimum cztery- piec.
Co prawda powiedzialam, co i jak ma posprzatac, zebral odlamki tego swinstwa i wytarl kafelki na mokro, no... ALE...mam watpliwosci, co do dokladnosci meskiego sprzatania.

Od wczoraj lazienka sie wietrzy, sama do niej nie wchodze. No i jestem przerazona :(

A rtec, jako jeden z najbardziej trujacych metali ciezkich, przenika przez bariere krew-lozysko i obciaza mozg i uklad nerwowy nienarodzonego Malucha :(
Doroslych rowniez, ale nie w tym stopniu oczywiscie :(
Jestem przerazona!!!

Mam wrażenie że z lekka panikujesz... ;)

To nie kwestia ciekawości tylko po prostu zaangażowało się w to większość forum i myślę, ze warto by było właśnie po krótce napisać czy jest ok czy jak.

Jasne, jasne.. Nie zrozumialysmy sie, Dlatego chcialam napisac konkretnie i od poczatku do konca, a nie lakonicznie, jednym zdaniem :) Co zreszta zrobie, mysle, ze niebawem.

Zielona, Jednostka ratownictwa chemicznego raczej nie przyjedzie do rozbitej żarówki.
Więcej szkody zrobisz dziecku wystawiając tyłek na wiatr.

Nie, niestety... Choc po tym wszystkim, co przeczytalam, to mysle, ze powinna :( I w ogole od teraz bede kupowac tylko led- zarowki ( czy jak one sie tam zwa ).. A nigdy, przenigdy zwyklych swietlowek. To tykajace bomby chemiczne :(

reklama
Do góry