reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Malinowa Marta tule :* ogromnie wspolczuje j wiem cos na temat demencji bo z tesciami mieszkaa (mama tescowej) lat 92 i to co przechodzą to jest trudne do opisania. Na pewnie takich lat nie dożyje i nawet nie wiem czy chce.
Mnie tu nikt nie pamięta, nie przywoluje ale i nie odpowiada jak o cos pytam wiec jestem bierna ale czytam Was regularnie. Przy takiej produkcji nie ma co się dziwić.
Stawiamy nasz domek i trochę
roboty mamy stad tes czasu mniej (pomimo że mam leżeć ze względu na łożysko i twardnienia Brzucha)

Piszecie negatywnie i palmersie a ja go uwielbiam. Kocham yo miłością nie do zastąpienia pomimo że w poprzedniej ciazy kompletnie go nie znałam i używałam różnych innych cudownych specyfików. W tej ciazy tylko i wyłącznie palmers!:)
Co do wyglądu to jestem okropnie zapuszczona i źle się czuje sama ze sobą:( u fryzjera nie byłam od poprzedniej ciazy czyli ponad 2 lata. Moje brwi wołają ratunku i ogólnie czuje się mega nieatrakcyjna. Nie ma nic gorszego niż samemu czuć się źle. Chyba czas to zmienić.
dlatego ja od początku pisałam , nie panikować z fryzjerem i farbowaniem etc bo nie ma nic gorszego niż niezadowolenie z samej siebie i depresja matki w ciąży ;)

reklama
Cześć dziewczyny ;) witam się piątkowo :)
co do wyglądu niestety ja mam około 7 kg na plusie i czuje się z tym źle, mój biust jest bardzo duży, robi się ciężki, brodawki mi się powiększyły i wygląda to dość niefajne. .. Brzuch mam duzy:( ogólnie nie wyglądam zbyt dobrze..
Do tego od kilku dni mam problemy na twarzy wyszły mi czerwone plamy, pryszcze a ja nigdy nie miałam problemów z cera...
Co do włosów to na początku były super lśniące i wogole a teraz mi ciężko je rozczesac. ..
Co do make up to ja maluje się codziennie ale z drugiej strony robie delikatbuejszy make up bo boje się aby jie wyglądać śmiesznie twarz zrobiona a dupa duża... Boje się lata. .:(

@papagena - rwa kulszowa w ciąży to częsta przypadłość. Ucisk na kręgosłup, nerwy przy kręgosłupie. Ale ważne, mega ważne (!!!) nie schylaj się!! Schylanie i długie siedzenie to olbrzymie obciążenie. Będzie tylko gorzej jeśli o to nie zadbasz. A po urodzeniu dzieci, to już strasznie Ci dokuczy. NIE SCHYLACIE SIĘ!! Kucajcie :) Da się, naprawdę, da się, ja tak żyję już 3,5 roku.
A dla odciążenie kręgosłupa polecam siad japoński (można sprawdzić na google lub YouTube). Pozycja "na pieska", na czterech, to również najbardziej odciążająca pozycja do takiego codziennego odpoczynku. I siadać delikatnie na pupie, bez bólu, po troszku. Pomaga :) i rozciąga miednicę, co jest nam teraz niezwykle potrzebne

I ja też mam zadyszkę nawet jak coś mówię.........

Malinowa - bardzo mi przykro :(
A propo rozciagania miednicy to czy ta duża pilka i siadanie na niej rozciąga miednice?

Ja jeszcze chodzę do pracy i to mnie trzyma żeby o siebie dbać hehe ale jak pójdę na zw to może być podobnie.
Ja to się wiosny nie mogę doczekać, zdjąć tę kurtkę i posiedzieć na słoneczku, ogarnąć taras, jakieś kwiatuszki.
Ja mam narazie niecały kilogram na plusie więc zobaczymy jakbyo się potoczy.

Szkoda ze żadna mi nie odpisała na moje pytanie,trudno. Ważne że już ją poczułam i bardzo się z tego cieszę. Trzymajcie się.
Jusuawa po prostu ciężko potwierdzić,że to to. Ja nigdy tego nie odczułem jako trzęsienie. U mnie to raczej ewidentnie pchnięcie od środka,nacisk na przednią ścianę. Ja zawsze po śniadaniu się kładę i czekam, zazwyczaj się uaktywnia a później czuje dopiero po 22.

Co do wyglądu to jestem okropnie zapuszczona i źle się czuje sama ze sobą:( u fryzjera nie byłam od poprzedniej ciazy czyli ponad 2 lata. Moje brwi wołają ratunku i ogólnie czuje się mega nieatrakcyjna. Nie ma nic gorszego niż samemu czuć się źle. Chyba czas to zmienić.

Olciakk chyba nie jest tak źle, w końcu jesteś w kolejnej ciąży ;) to znaczy,że dla męża jesteś nadal atrakcyjna :)

Cześć dziewczyny ;) witam się piątkowo :)
co do wyglądu niestety ja mam około 7 kg na plusie i czuje się z tym źle, mój biust jest bardzo duży, robi się ciężki, brodawki mi się powiększyły i wygląda to dość niefajne. .. Brzuch mam duzy:( ogólnie nie wyglądam zbyt dobrze..
Do tego od kilku dni mam problemy na twarzy wyszły mi czerwone plamy, pryszcze a ja nigdy nie miałam problemów z cera...
Co do włosów to na początku były super lśniące i wogole a teraz mi ciężko je rozczesac. ..
Co do make up to ja maluje się codziennie ale z drugiej strony robie delikatbuejszy make up bo boje się aby jie wyglądać śmiesznie twarz zrobiona a dupa duża... Boje się lata. .:(

A jesli chodzi o problemy z cera to uslyszalam ostatnio ze na to podobno dobre jest mycie twarzy zelem do higieny intymnej :) naprawde;) bo ma jakies tam pH korzystne wlasnie... Slyszalysciecos o tym?

Olciak nie wywołujemy, ale pamiętamy o Tobie! Przynajmniej ja, szczególnie mam sentyment bo jesteśmy z okolicy ;) to moze wybierz sie do fryzjera? Zrób paznokcie? Poczułabyś się lepiej...

Ostatnia edycja:
witajcie :) ja miałam kiepska noc bo mnie kręgosłup ba zmianę z żołądkiem bolal także średnio się wyspalam. mój kochany mnie ostatnio budzi pocałunkiem i śniadaniem do lozka :) we wtorek dopiero jedzie w trase wiec wykorzystuje go trochę :)

reklama
Guillia tak słyszałam i nawet kiedys tak robiłam ale ogólnie mycie woda podobno wysusza skórę, a ja mam ostatnio dość sucha. A nie mogę trafić na jakiś fajny, nawilżający krem - może polecicie jakiś? Do twarzy oczywiście.

Do góry