reklama
ruda@91
Fanka BB :)
@Zielona_stokrotka co u Ciebie? Odezwij sie
malinka1984
Ja nie brałam jakiś czas witamin bo kupiłam sobie jakieś okropne śmierdzące rybą i mi było po nich niedobrze. Teraz mam mama dha i są ok.
ja przed ciązą dawałam radę zjeśc, tzn dwa na raz to było za dużo ale np w życiu nie przełknęłabym słodkiej herbaty czy kawy, nie mówiąc o napojach, także jak ktoś je słodkie nie znaczy że pije, chyba że to ja jakaś wariatka jestem Niestety dla mnie glukoza to masakraEee dziewczyny ta glukoza jest przereklamowana, nie jest tak zle, bardzo slodziutkie ale jak dajecie rade zjesc np dwa slodkie batoniki na raz albo kilka kostek cukru to dacie rade i to
jak są wulgarne to kasuj a jak to tylko wymiana zdań to zostaw, nie przesadzajmy z cenzurą bo dorosłe z nas dziewczynki z różnymi charakterami, poglądami i zwyczajamiWitajcie dziewuszki
Przeczytalam, nadrobilam ale mialabym tyle pisanie ze doszlam do wniosku ze nie ma sensu
Powiem tylko tyle ze niektóre komentarze wcale mi sie nie podobaja ale jak narazie bede dokladnie obserwować nasze forum. Dziewczyny ktore znaja plec i jeszcze do mnie nie pisaly, prosze o wiadomość priv bym uzupelnila nasza list. Osoby ktore NIE sa aktywne na forum z listy beda usuwane.
Pozdrawiam Was serdecznie :*
Milego dnia zycze.
szkoda,że nie nagrałaś i na YTCześć Dziewczyny Jak tam na dziś u nas noc zarwana wczoraj wynieśli płyty gipsowe takie nie potrzebne kawałki na pole w nocy zmógł się wiatr i latało to po całym podwórku. Jakbyście widziały mojego padłybyście ze śmiechu ganiał w gatkach po polu i to zbierał. Oczywiście nasz kochany Psiak stwierdził że nastał czas zabawy i rzucał się na wszystko co mąż wziął do ręki. Patrzyłam na to wszystko z okna i miałam taki polew, jak wracał to szybko do łózka i udawałam że śpię Ale nie mogłam powstrzymać śmiechu. Ale miał minę
Co do tematów waszych a glukozą dacie radę nie jest wcale tak źle warto zabrać ze sobą cytrynę
Witam Nowe lipcóweczki ale nas już jest
Co do problemu z oddawaniem moczu to pomaga pochylenie się przy tej czynności do przodu mi pomaga i tak ganiam co chwila ale to też z powodu tego ze mam zaparcia i staram się dużo pić
nic nie jest głupkowate, mnie też nakczęściej kopie(?) w jeden bokDzien Dobry lipcoweczki
Mam do was (pewnie glupkowate) pytanko Ale musicie mi wybaczyc bo to moja pierwsza ciaza i nie mam doswiadczenia
Od poltora tygodnia czuje ruchy moje szkraba. Nie czuje smyrania ani przelewania tylko kopniaczki Jest ich nawet duzo i o tych samych porach dnia Nawet maz je czuje przez skore
Zastanawiam sie tylko bo one sa zawsze po jednej stronie brzucha. Wiekszosc jest bardzo nisko i wszystkie sa tylko po prawej stronie brzucha czasem zdarzy sie na srodku ale po lewej jeszcze nigdy nie czulam....
Myslicie,ze to normalne?
jak sobie wyobraziłam Twoje nocne przeboje to mnie to rozbawiło nie mniej niż historia AniFaniCześć,
u mnie noce są koszmarne. Od męża wyniosłam bo mamy zakaz przytulanek i nie możemy przez to zasnąć, a jak się już uda to przeszkadza mi jego chrapanie. W nocy pies od córki przychodzi do mnie spać, a po jakimś czasie córka za psem. Później nie mam gdzie ani jak spać ani czym się przykryć. Poza tym wstaję do toalety ze 3 razy i nie mogę zasnąć. Żeby nie wstawać do toalety tak często ograniczyłam picie i jedzenie wieczorem ale zaraz wynik badania moczu miałam kiepski więc nie pozostało nic innego jak się pomęczyć te kilka miesięcy.
no patrz u mnie słodkie tez mąż wyżera ( a dzieciom zwraca uwagę, że za dużo słodkości jedzą ) a jak niczego nie mam to pyta dlaczego kliencie przestali mi czekolady dawaćJa za słodkim nie przepadam. Przed ciążą to ciast wcale, batonik raz na miesiąc, no pączuś do kawki mógł być Teraz w sumie nieco lepiej, czasem mnie ciągnie na słodkie, ale generalnie słodkie bleee czekolada? zawsze jak dostawałam kładłam na półkę, a mąż jeszcze jako chłopak wyjadał dlatego lubił do mnie przychodzić
witajWitam Lipcowe mamusie !
Ja jeszcze nie czuję kopniaczków. Nie mogę się doczekać kiedy maleństwo mnie zaskoczy
grzeczna dzidzia, mama w pracy to się nie przeszkadzanie ma reguły w którym tygodniu co się czuje, każda z nas inaczej to wszystko przechodzi. Wczoraj to tłumaczyłam właśnie mojej koleżance która znowu mnie męczyła pytaniami a czy to czy tamto ojejj nie bylo tamtego a było to..ojejjjj myślałam, ze oszaleje. Wiec wytłumaczyłam jej, ze każda ciąża przebiega inaczej każda ma inne objawy...niektóre z nas maja wymioty non stop a ja miałam 1 xi koniec.ale mdłości miałam...
Ja czuje czasem takie delikatne ruchy np teraz siedzę w biurze i nic...cisza..pewnie spi
to ja mam tą samą obsesje grubośći nic nie przytyłam, brzuszek mi widać ale chyba przez te moje wieczne walki z wagą przed ciążą ludzie myślą, że mi się przytyło i przez to nie czuje się jak ciężarna tylko jak utytaWitam!
Pauladabro - mnie też bolą pachwiny :/
Papagena - gratki ruchów! Ja wciąż czekam, tylko smyranie od czasu do czasu Współczuję rwy kulszowej!!! Wiem, co to za ból, co jakiś czas to mam, na rehabilitację chodzę, a zaczęło się z Mikołajem w ciąży, zastrzyki wtedy na to brałam, taka wykrzywiona z bólu byłam!
Dżudka - dobrze, że jest w porządku!
Aga - witaj!
Julka, bardzo ładne
Giulia - dobrze, że już po badaniach
Jusuawa - ja w dzień też nie latam siku, za to w nocy a jakże, jeszcze po schodach muszę, bo łazienka na dole :/ Z chłopcami biegałam siku, teraz tego nie mam.
Fazerkam - pisz częściej!
Kamcia - ślicznie Ci dziękuję za odpowiedź, chociaż Ty :*
Daria, to normalne, może bardziej po jednej stronie sobie spędza czas
Ale Wam fajnie z tymi ruchami!! Kiedy ja poczuję???? Przecież to moja trzecia ciąża! Czy można czuć smyranie od trzech tygodnie i tylko smyranie???? To przecież z dnia na dzień albo chociaż z tygodnia na tydzień powinno być coś mocniej To może nie to wcale Nastrój mam do niczego! Remont robić jakiś trzeba, kasy mało, Arek ma przestój w robocie, ja z zus-u jeszcze nic nie dostałam, ruchów nie czuję itd, itp!! Ryczeć się chce! I jeszcze ta moja schiza, że gdziekolwiek nie wychodzę to mam obsesję, że każdy widzi jak przytyłam, nie ciążę jeszcze, bo spod kurtki ciężko, ale mój gruby tyłek i uda Ciągle o tym myślę, że już nie wyglądam tak fajnie jak kiedyś, a przecież to dopiero połowa. Chyba muszę sobie w łeb strzelić! Przecież to tylko ciąża, minie, potem schudnę, dziecko najważniejsze - wiem, to wszystko wiem, ale mi smutno! Żeby chociaż maleństwo uraczyło mnie kopniakiem...
Idę!
biorę te same witaminkiJa nie brałam jakiś czas witamin bo kupiłam sobie jakieś okropne śmierdzące rybą i mi było po nich niedobrze. Teraz mam mama dha i są ok.
fazerkamm
Bodajze 56 ale z tego duzo sie nie udziela i tez nie wszystkie co sie udzielaja sa na lipcowej liscieooo ja tez jestem ciekawa ile nas juz tutaj jest
Ja nie bioreAle które komentarze ci się nie podobaja;???
Hej...
Czy jest tu któraś która nie bierze zestawu witamin dla ciężarnych???
Jak narazie sporadycznie magnez biore kwas foliowy.. teraz na dniach mam zrobic krew to zobaczymy czy musze zaczac brac inne witaminy ogolnie mam lekarza ktory nie faszeruje bez potrzeby ani witaminami ani lekami
A co do komentarzy to ogólnie wszystko gra mam pewne podejrzenia ale narazie sa to tylko podejrzenia wiec rozwijac tematu nie ma sensu
WitajWitam Lipcowe mamusie !
Ja jeszcze nie czuję kopniaczków. Nie mogę się doczekać kiedy maleństwo mnie zaskoczy
A co do kopniaczkow z jednej strony tylko badz na srodu to ja tez tak mam wydaje mi sie ze to dlatego ze (u mnie) glowa jest caly czas z lewej strony i po tej stronie mniej czuje ruchow
hej Lekarz mówił że teraz dziecko może kopać gdzie chce-bo miejsca ma w bród :d z czasem się to zmieni ...!
Dżudka to jutro wypis wiesz już coś ?
Lila poczujesz w końcu ruchy -kto wie czy już nie czujesz ale jeszcze sobie tego nie uswiadamiasz
Ja tez nie biorę witamin jeszcze ...bo chce trochę pokonczyć co mam -a tak się składa że jak to połączyć wychodzi tabl. witaminy heheh za drogo żebym tak wszystko w kosz...
Mieszkanie ogarnęłam -korzystam z weny
Wiecie co fajnie byłoby żeby KAŻDA z nas miała suwaczek z wiekiem ciazy....
Dżudka to jutro wypis wiesz już coś ?
Lila poczujesz w końcu ruchy -kto wie czy już nie czujesz ale jeszcze sobie tego nie uswiadamiasz
Ja tez nie biorę witamin jeszcze ...bo chce trochę pokonczyć co mam -a tak się składa że jak to połączyć wychodzi tabl. witaminy heheh za drogo żebym tak wszystko w kosz...
Mieszkanie ogarnęłam -korzystam z weny
Wiecie co fajnie byłoby żeby KAŻDA z nas miała suwaczek z wiekiem ciazy....
Julka89.89
Cudzie trwaj..
Ja mam. suwaczek tylko go nie widzę na tel
słuchajcie kupiłam krem na rozstępy PHARMACERIS- stosuje go 1 x nogi brzusio i piersi ale tylko po bokach i powiem tak wiadomo dopiero zaczęłam ale widzę ze skora jest fajna po tym taka elastyczna szybko się wchłania delikatnie pachnie ale bardzoooo delikatnie. Zastanawiam sie nad bio oil ale nie ma za dobrych opinii wiec kusi mnie jeszcze jak ten co mam sie kończy MUSTELLA ma bardzo dobre opinie jest drogi owszem ale to jest inwestycja w nasze ciało w końcu. Nawilżacie sie?
reklama