reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
nie ma reguły w którym tygodniu co się czuje, każda z nas inaczej to wszystko przechodzi. Wczoraj to tłumaczyłam właśnie mojej koleżance która znowu mnie męczyła pytaniami a czy to czy tamto ojejj nie bylo tamtego a było to..ojejjjj myślałam, ze oszaleje. Wiec wytłumaczyłam jej, ze każda ciąża przebiega inaczej każda ma inne objawy...niektóre z nas maja wymioty non stop a ja miałam 1 xi koniec.ale mdłości miałam...

Ja czuje czasem takie delikatne ruchy np teraz siedzę w biurze i nic...cisza..pewnie spi;)

Witam!

Pauladabro - mnie też bolą pachwiny :/
Papagena - gratki ruchów! Ja wciąż czekam, tylko smyranie od czasu do czasu :( Współczuję rwy kulszowej!!! Wiem, co to za ból, co jakiś czas to mam, na rehabilitację chodzę, a zaczęło się z Mikołajem w ciąży, zastrzyki wtedy na to brałam, taka wykrzywiona z bólu byłam!
Dżudka - dobrze, że jest w porządku!
Aga - witaj!
Julka, bardzo ładne :)
Giulia - dobrze, że już po badaniach :)
Jusuawa - ja w dzień też nie latam siku, za to w nocy a jakże, jeszcze po schodach muszę, bo łazienka na dole :/ Z chłopcami biegałam siku, teraz tego nie mam.
Fazerkam - pisz częściej!
Kamcia - ślicznie Ci dziękuję za odpowiedź, chociaż Ty :*
Daria, to normalne, może bardziej po jednej stronie sobie spędza czas :)

Ale Wam fajnie z tymi ruchami!! :) Kiedy ja poczuję???? Przecież to moja trzecia ciąża! Czy można czuć smyranie od trzech tygodnie i tylko smyranie???? To przecież z dnia na dzień albo chociaż z tygodnia na tydzień powinno być coś mocniej :( To może nie to wcale :( Nastrój mam do niczego! Remont robić jakiś trzeba, kasy mało, Arek ma przestój w robocie, ja z zus-u jeszcze nic nie dostałam, ruchów nie czuję itd, itp!! Ryczeć się chce! I jeszcze ta moja schiza, że gdziekolwiek nie wychodzę to mam obsesję, że każdy widzi jak przytyłam, nie ciążę jeszcze, bo spod kurtki ciężko, ale mój gruby tyłek i uda :( Ciągle o tym myślę, że już nie wyglądam tak fajnie jak kiedyś, a przecież to dopiero połowa. Chyba muszę sobie w łeb strzelić! Przecież to tylko ciąża, minie, potem schudnę, dziecko najważniejsze - wiem, to wszystko wiem, ale mi smutno! Żeby chociaż maleństwo uraczyło mnie kopniakiem...

Idę!

lila myślę że każda z nas ma gorsze dni. ja tez czasem tak bardzo chciałabym żeby już dziecko było z nami, ale musimy docenić ten czas ciazy bo w końcu nie zdarza się często w życiu :) a kopniaki pewnie niedługo poczujesz :)
ja znowu wariuje na widok malusich rzeczy. z nudów oglądam i ciągle bym coś kupowała ale musze się powstrzymywac

Ja za słodkim nie przepadam. Przed ciążą to ciast wcale, batonik raz na miesiąc, no pączuś do kawki mógł być :) Teraz w sumie nieco lepiej, czasem mnie ciągnie na słodkie, ale generalnie słodkie bleee ;) czekolada? zawsze jak dostawałam kładłam na półkę, a mąż jeszcze jako chłopak wyjadał :p dlatego lubił do mnie przychodzić :D

nawet nie wiesz jak Ci dobrze. Po pierwsze to zdrowo a po drugie piekna figura. Ja jak jednego paczka nie zjem dziennie to mi sie snia po nocy.Nie wiem o co chodzi z tymi paczkami ale jestem jakas uzalezniona od nich a przed ciaza jakos nie bardzo mialam na nie ochote :p

lila myślę że każda z nas ma gorsze dni. ja tez czasem tak bardzo chciałabym żeby już dziecko było z nami, ale musimy docenić ten czas ciazy bo w końcu nie zdarza się często w życiu :) a kopniaki pewnie niedługo poczujesz :)
ja znowu wariuje na widok malusich rzeczy. z nudów oglądam i ciągle bym coś kupowała ale musze się powstrzymywac
ja tez nic innego nie robie tylko ogladam malusie ubranka. nie jest tak zle bo polowkowe mam w przyszla srode wiec moze w koncu bede wiedziala plec na 100 % i dostane zielone swiatlo na zakupy:)
gorzej z tym,ze ja siedze i ogladam na internecie ubrania dla ciezarnych ktorych jeszcze nie potrzebuje a bardzoi chcialabym juz zaczac kupowac. brzuszek malutki i wygladalabym w tych ciuchach jak w worku ale juz tak bardzo bym chciala... :p

reklama
Dariazgr ja tez mam straszna ochote na slodycze :( musze zjeść kawałek ciasta albo troche lodów, nie dlugo będę szersza niż wyższa :p
A ja kopniaki czuje z kolei po lewej stronie po prawej bardzo rzadko.
Lila spokojnie ja czasami tez mam okropne dni i humorki, zobaczysz przejdzie :)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry