reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

KURDE jak wrócę muszę się poorientowac jak to jest w wawie.. to nowe miasto wciąż dla mnie nic nie wiem co i jak. Nawet nie wiem gdzie będę rodzic a mój lekarz ginekolog nie podlega raczej pod żaden szpital. Też będę ją o to pytać.

reklama
KURDE jak wrócę muszę się poorientowac jak to jest w wawie.. to nowe miasto wciąż dla mnie nic nie wiem co i jak. Nawet nie wiem gdzie będę rodzic a mój lekarz ginekolog nie podlega raczej pod żaden szpital. Też będę ją o to pytać.
Mój lekarz też nie pracuje w żadnym szpitalu. mało tego z tego w którym będę rodzić zwolnił się sam, wcześniej narażając się ordynatorowi. który też już tu nie pracuje bo z powodu złych opinii zmienił szpital,, taka sytuacja :)

ja mam zamiar spotykać się z położną tylko to dopiero po 26 tygodniu
A masz jakąś konkretną panią godną polecenia?
Do mnie wczoraj sama położna z przychodni zadzwoniła. Mój lekarz dał jej listę ciężarnych i dzwoni do wszystkich i proponuje takie spotkania przed porodem. Przysługują one od 21tc. Do 31go jest co 2 tygodnie, później, jeśli jest potrzeba - przychodzi co tydzień. To są ogólne restrykcje, jeśli chodzi o korzystanie z opieki położnej na NFZ. Natomiast po porodzie już ilość jest ograniczona - nie pytałam dokładnie ile tych spotkań jest. Kazała mi tylko wypisać deklarację przy następnej wizycie i powiedziała, że przyjdzie do mnie już w 21-22tc. Na dodatek powiedziała, że godziny też może dopasować i np. przyjść popołudniu, żeby mąż też był na spotkaniach. Tyle co mi powiedziała przez telefon :) Myślę, że warto skorzystać :)

Julka - biedna... dlatego ja po moje rzeczy z pracy wysłałam męża... Nie chciałam patrzeć na tych ludzi, którzy zaraz by oglądali mój brzuch itd. Niestety u nas jest bardzo nieprzyjemna atmosfera między ludźmi. Jeden drugiego by wkopał we wszystko. Dlatego o ciąży powiedziałam tylko szefowej i jednej koleżance - z prośbą o dyskrecję... Nie miałam ochoty odpowiadać na pytania ludzi, którzy by mnie sprzedali za 10zł :p A najlepsze, że w pierwszym dniu mojego L4 ta koleżanka, jedyna która wiedziała, rozpowiedziała wszystkim :D:D I tak sensacyjna korpo-plota krążyła sobie.
Bardzo nie chciałabym tam wracać już... :(

Halo.. nie mogę was doczytać :( leżę z temperaturą 38.8, boli mnie szyja, gardło, głowa, uszy.. łamie mnie w kościach i mięśniach.. mam aż drgawki nóg. Czekam na opiekunkę, bo córka w domu przeziebiona zamiast w przedszkolu i idę do lekarza..

Halo.. nie mogę was doczytać :( leżę z temperaturą 38.8, boli mnie szyja, gardło, głowa, uszy.. łamie mnie w kościach i mięśniach.. mam aż drgawki nóg. Czekam na opiekunkę, bo córka w domu przeziebiona zamiast w przedszkolu i idę do lekarza..
Bidula. Coś choroba nas nie opuszcza na forum.

Ja to mam jakąś przychodnię z prl-u bo u mnie nie było mowy o przychodzeniu przed a jak już przyszła po to miesiąc po i w sumie tylko sobie na dziecko popatrzyla. A na co mi ona.

hmm czyli rozumiem, ze po urodzeniu będę musiała zgłosić w przychodni mojej do której należę ze maleństwo sie urodziło i położna przyjdzie- fajna spraw a teraz jak będę w przychodni po prostu sie wypytam wszystko:)

nie no beznadzejna pogoda serio..jeszcze brakuje zeby na swieta spadl snieg:(:sad:
Teraz jest tak, że w szpitalu po urodzeniu dzieciątka wypełniasz takie różne formularze i między innymi jest ten do przychodni/ośrodka zdrowia w którym wybierasz lekarza dla dziecka i jeśli jest taka możliwość położną.

Venice, ja poproszę :)

Jak rodzilam w 2014 roku w Warszawie (Inflancka) to musiałam sama małego zgłosić do przychodni u nas (Legionowo). Mówicie, że teraz w szpitalu się to wypełnia?

Kurde, chora dalej jestem, a mam do dziś zwolnienie. Chciałam zostać w domu do końca tygodnia a tu ani do rodzinnego nie idzie się dostać, ani mój gin nie odpowiada na sms... wolałabym wiedzieć, że na pewno będę miała ti l4 bo już z pracy dzwonili, czy przedluzam bo pensje i trzynastke będą naliczac...

Ostatnia edycja:
reklama
Venice, ja poproszę namiary na fb bo mimo wysiłków nie mogę znaleźć.

Jak rodzilam w 2014 roku w Warszawie (Inflancka) to musiałam sama małego zgłosić do przychodni u nas (Legionowo). Mówicie, że teraz w szpitalu się to wypełnia?
A może to zależy od szpitala. Ja rodziłam w 2013 i wtedy zgłosił szpital urodziny do wskazanej przychodni

Do góry