reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja tez mam prace siedząca i może od tego boli ? jeszcze 2 tygodnie i idę na l4 !

Tez w większości praca siędząca ale chce pracowac conajmniej do końca marca:) Chociaż zaplanować się nie da:)

Julka na też jeszcze 2 tyg i l4! A jutro dopiero powiem o ciazy, o 10 jestem umówione z kierowniczka i dyrektorka na spotkanie. Boje sie

Nie pękaj:* Pomyśl, że moja dyrektorka jest starą panną bez dzieci... jej się dopiero bałam hehe. Będzie git.

Dziewczyny dostałam uczulenia na nogach i pod pachami ... To samo miałam w 1 ciąży ... ten świąd mnie wykończy !!!!!! Miałyście coś podobnego???

A Ja wczoraj ściągnełam spodnie i mialam jakby uczulenie tam gdize mi sie spodnie konczyly na brzuchu:/ ale rano dziś patrze i zeszło:)

pol dnia ogladam filimiki z Mieszkiem, i jest mi k...a tak zle, przeryczalam caly dzien, stawiam sie do pionu, ze nie moge dzidzi denerwowac, ale za chwile znow chlipie w poduszke. tak bardzo mi zle.... nie wiem co ja ze soba poczne jutro. Mam jutro psychologa, a potem jedziemy na cmentarz. chcialabym zakopac sie w poduszke....
jutro sa/byly Mieszka pierwsze urodziny.

Trzymaj się:(:*

niby tak patuska ale ja byłam w ciąży 15 i 11 lat temu. Taka nospa była i wtedy na rynku i wtedy żaden lekarz nie pomyślałby nawet o niej jako leku przeciwskurczowym w ciąży..rozkurczowym przy okresie ok, w niestrawności też ale domowo przeciwskurczowy to był magnez a w innych przypadkach kroplówka w szpitalu. Jeśli boli "pod nospę" da się wytzrymać, jeśli boli bardziej, to rzeczywiście ciąza to nie zabawka i IP i kroplówka.. takie moje zdanie,,pewnie przestarzałe, pewnie już nieaktualne. Nie neguje Was. Każda z nas jest tu dorosła i wie co robi, Ja w każdym razie w ciąży nie biorę żadnych leków, chyba że one miałyby pomóc dziecku a nie mnie.

Tez jestem tego zdania. Żadnych leków, chyba, że na infekcje...tego inaczej nie wyleczysz niż jakieś globulki czy maści:)

Kobitki pomóżcie!! MOŻNA W CIĄZY JEŚĆ PISTACJE ?

Można. Tylko pomyśl ile jest soli w pistacjach, a sól w dużych ilościach w ciąży nie jest wskazana:)

reklama
Witajcie. Mnie znowu ten brzuch pobolewa pomimo, że leżałam całe popołudnie wczoraj. Mam nadzieje, że to od rozciągania, jak nie przejdzie to po pracy zadzwonie do gina.

Silne bole mialam do ok.13 tc., pozniej sie uspokoilo, choc zdarza czasami.

Dziewczyny, chcialam Was zapytac o co innego. Czesto piszecie, ze Wam czasami brzuch twardnieje i, ze Was to niepokoi ( papagena ) ostatnio.

Mnie brzuch "staje" i "twardnieje" mocno praktycznie codziennie, glownie w nocy i rano - robi sie taki wypukly i totalnie twardy... Nie wiedzialam, ze to cos zlego... Nikt mi o tym nie mowil, myslalam, ze to zupelnie normalne ?!?

A teraz, z Waszych postow wynika, ze to mialby byc powod do niepokoju i ze to za wczesnie na stawiajace sie brzuch ?!? Dlaczego ? I co to znaczy ?!
Wiecie mi też tak twardnial ale teraz już sporadycznie. Zaczęłam pić dużo wody, brać witaminy ciazowe z magnezem no i bralam luteine na te krwiaki. Coś z tego pomogło

pol dnia ogladam filimiki z Mieszkiem, i jest mi k...a tak zle, przeryczalam caly dzien, stawiam sie do pionu, ze nie moge dzidzi denerwowac, ale za chwile znow chlipie w poduszke. tak bardzo mi zle.... nie wiem co ja ze soba poczne jutro. Mam jutro psychologa, a potem jedziemy na cmentarz. chcialabym zakopac sie w poduszke....
jutro sa/byly Mieszka pierwsze urodziny.
Współczuję kochana. Trzymaj się:-*

Margerita- bardzo mi przykro.. Trzymaj sie kochana..

Needi - no oczywiscie jak na internecie jedni piszą ze mozna jesc ze wrecz sa wskazane orzeczy a gdzie indziej ze w sumie nie wiadomo.

Trzecie podejście do odpieluchowania Dzień trzeci- zaraz się zabije W ciągu pół godziny potrafi zsikać się trzy razy ale jak siedzi na nocniku to przez pół godziny nic dopiero jak wstanie Muszę sobie zaaplikować melise dożylnie bo dosłownie płacze z bezsilności. :'(

reklama
Do góry