reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Nie jesteś w Polsce? Ja mam zawsze usg...
Nie no jestem w Polsce ale po prostu tym razem nie miałam na wizycie usg tylko cytologia badania ginekologiczne typowe i koniec...kazał.sie zapisać jak będę w 19 tygodniu i wtedy da mi skierowanie na badanie ultrasonograficzne......

reklama
Witajcie dziewczyny jak Wam mija weekend?u mnie fajnie byłam na spacerku pogoda pieknaaaaaa aż ma się więcej siły :-) właśnie zjadlam obiadek mąż dziś przygotował coś niesamowitego ziemniaczki zrazy wołowe w pysznym sosie i do tego kapusta kiszona albo buraczki albo ogórki kiszone były no szokkkkkkk mniammmm tyle szykował a 5 min zjedzone było Wszystko hahahahahahahha:-)

A co do wcześniejszego tematu jak myślicie trochę Dziwne ze nie zrobił mi usg cooo no szkoda 15 tydzień dalej nie wiemy czy dziewczynka czy chłopczyk...ehhh tak chciałam zobaczyć maleństwo...:-(

A co do wcześniejszego tematu jak myślicie trochę Dziwne ze nie zrobił mi usg cooo no szkoda 15 tydzień dalej nie wiemy czy dziewczynka czy chłopczyk...ehhh tak chciałam zobaczyć maleństwo...:-(

Nie wiem jak jest na nfz. Może takie mają wytyczne.
Ja chodzę prywatnie, bo na nfz długo się czeka, są dwie lekarki u mnie w przychodni, z czego jedna to porażka nie lekarz.

słuchajcie odpalenie USG przecież lekarza nic nie kosztuje, no chyba,że ewidentnie mu się nie chce...
wydawało mi się, że Kalisz to zadupie a ja mam to badanie co wizytę i chodzę na NFZ ;)

reklama
Ja chodzę do dwóch lekarzy, w obydwu gabinetach nie ma. W szpitalu jest oddzielnie poradnia ginekologiczna. Jedyne gabinety ginekologiczne w szpitalu gdzie jest usg to izba przyjęć na oddziale położniczym. Jeśli pacjentka ma plamienia czy jakieś bóle to trafia od razu tam, tam też są wszystkie usg genetyczne robione. Jak nic się nie dzieje to nie robią usg. Taki biedny szpital :( Prywatnie w lux medzie mój lekarz prowadzący tam gdzie bywam częściej też nie ma aparatu, raz byłam w innej placówce to miał ale bardzo wysłużony. Jak tam robie usg to musze się zapisać oddzielnie na specjalną wizytę do lekarza,który się w tym specjalizuje. Także nie jest to taki standard :( masz tak jakby luksusowo Iwona :)

Do góry