reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

A ja dzisiaj mam wizytę u gina kontrolna i strasznie sie denerwuje :( bolał mnie bardzo brzuch wiec pojechałam na IP ale Pani doktor kazała mi skontaktować sie jak najszybciej z prowadzącym w karcie z IP mam napisane ze wszystko jest ok ale jakoś denerwuje sie czy u Małego na pewno wszystko dobrze, czy prawidłowo sie rozwija...trzymajcie kciuki dobre Kobietki :) miłego słodkiego czwartku Wam życzę :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
madziolinka chyba nie bo z tego co ja wiem to między 20a 24 tygodniem jest te polowkowe ale ja nie wiem ;) wydaje mi się ze będziesz miała dodatkową wizytę

Madziolina za wcześnie raczej na połówkowe tak jak Sarka pisze 20-24 tydzień to jest ten czas. W tym czasie lepiej już widać budowę narządów. Moi lekarze nawet twierdzą, że da się w tym okresie na podstawie przepływów przewidzieć czy jest ryzyko rozwinięcia się zatrucia ciążowego( ale to taka moja bolączka). Szkoda,że lekarz, który prowadził moją pierwszą ciążę o tym nie wiedział...

hej witam się nocnie... szczerze to dzisiaj nie śpię przez wizytę mam za tydzień w czwartek badanie polowkowe ( tam gdzie chodzę to w książeczce ciazy nazywa się to Usg genetyczne- połówka). Zaczynam łapać stresa... w Związku z tym badaniem możecie mi napisać co jest ważne na tym badaniu bo na pierwszym Usg ważne było NT i kość nosowa, a na tym? Wyszło mi w porównaniu z Wami NT trochę większe niby w normie ale 2.4 i się boje lekarz tego nie skomentował i powiedział ze jest ok.. nic nie proponował, żadnych dodatkowych badań ... I teraz się stresuje:( do tego moja Księżniczka w brzuszku chyba myli dzień z nocą;) bo wieczorem, w nocy i nad ranem czuję ją dość wyraźnie ale za to w dzień śpi cały czas;)
Ja też mam połówkowe, również czekam na odpowiedź ;)

Z tego co wiem to na połówkowym ważna jest długość kości udowej, długość kości nosowej powinna być powyżej 4 mm, oczywiście serce równo bijące od chyba 110-160 uderzeń, ja miałam wczoraj usg 18 tc zrobiła wszystkie pomiary właśnie tych kości, wielkość głowy, brzucha . No i jestem 5 kilo już na plusie :) troche za duzo.
Dornia wcale nie dużo. Ja mam plus 8 :)

reklama
Do góry