reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

A ja dzisiaj mam wizytę u gina kontrolna i strasznie sie denerwuje :( bolał mnie bardzo brzuch wiec pojechałam na IP ale Pani doktor kazała mi skontaktować sie jak najszybciej z prowadzącym w karcie z IP mam napisane ze wszystko jest ok ale jakoś denerwuje sie czy u Małego na pewno wszystko dobrze, czy prawidłowo sie rozwija...trzymajcie kciuki dobre Kobietki :) miłego słodkiego czwartku Wam życzę :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
madziolinka chyba nie bo z tego co ja wiem to między 20a 24 tygodniem jest te polowkowe ale ja nie wiem ;) wydaje mi się ze będziesz miała dodatkową wizytę

Madziolina za wcześnie raczej na połówkowe tak jak Sarka pisze 20-24 tydzień to jest ten czas. W tym czasie lepiej już widać budowę narządów. Moi lekarze nawet twierdzą, że da się w tym okresie na podstawie przepływów przewidzieć czy jest ryzyko rozwinięcia się zatrucia ciążowego( ale to taka moja bolączka). Szkoda,że lekarz, który prowadził moją pierwszą ciążę o tym nie wiedział...

hej witam się nocnie... szczerze to dzisiaj nie śpię przez wizytę mam za tydzień w czwartek badanie polowkowe ( tam gdzie chodzę to w książeczce ciazy nazywa się to Usg genetyczne- połówka). Zaczynam łapać stresa... w Związku z tym badaniem możecie mi napisać co jest ważne na tym badaniu bo na pierwszym Usg ważne było NT i kość nosowa, a na tym? Wyszło mi w porównaniu z Wami NT trochę większe niby w normie ale 2.4 i się boje lekarz tego nie skomentował i powiedział ze jest ok.. nic nie proponował, żadnych dodatkowych badań ... I teraz się stresuje:( do tego moja Księżniczka w brzuszku chyba myli dzień z nocą;) bo wieczorem, w nocy i nad ranem czuję ją dość wyraźnie ale za to w dzień śpi cały czas;)
Ja też mam połówkowe, również czekam na odpowiedź ;)

Z tego co wiem to na połówkowym ważna jest długość kości udowej, długość kości nosowej powinna być powyżej 4 mm, oczywiście serce równo bijące od chyba 110-160 uderzeń, ja miałam wczoraj usg 18 tc zrobiła wszystkie pomiary właśnie tych kości, wielkość głowy, brzucha . No i jestem 5 kilo już na plusie :) troche za duzo.
Dornia wcale nie dużo. Ja mam plus 8 :)

reklama
Do góry