reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Jusuawa ja w pierwszej ciazy wazelina sie smarowalam, zero rozstępów zwiazanych z ciaza i karminiem.. teraz znow wazelina poszla w ruch.. zobaczymy czy i tym razem uda się uniknac... niestety wszystkie gwiazdy na niebie mowia ze jak rozstepy maja powstac to i tak powstana, ze to glownie zalezy od skory...

Margerrita gratuluję ruchow :) :) cudne uczucie, tez się juz doczekac nie moge..

Pierwszy synek typowo zimowy, drugi będzie typowo letni.. bede miala porownanie kiedy lepiej :)
Wy sie latem w PL przejmujecie? :D :D szalone!!!

reklama
Mnie tylko zaskoczylo, że zrobiły mi się jak przestałam karmić i schudłam :/ w życiu do głowy by mi nie przyszło, że tak może się stać.
Mojej siostrze wyszły 5 lat po urodzeniu drugieog dziecka jak się odchudziła...rozstępy na udach!! Po drugiej ciązy od razu przeszła na diete odchudzała się i wtedy nic, zero rozstępów. Dopiero teraz:)

madziolinka crl 6.3 to był wtedy jakoś 11 tydzień 5 dzień .

AniaFania dziękuję za wyjaśnię bo ja nie wiedziałam że ja się chodzi to dziecku kołysze hahaha a mogłam się domyśleć ale się nie domyslilam dziękuję! !!;)
Dorna dziękuję za re wymiary ;)))

Sarka no to ja też byłam ok 1w tyg i przy crl 67,1mm miałam 2,6 czyli podobnie do Ciebie a ja się martwilam tym wynikiem. E tam głupia jestem, będzie git

madziolinka Ja też starałam się nie myśleć i rodzice rozmawiali z różnymi ginekologami i oni mówili tak ze wymiary i tak mają błędy bo zależy gdzie się zaznaczy start a gdzie koniec. .. Mowili ze zazwyczaj należy się martwić gdy nt jest duże ... np 3.9 lub 6 wtedy jest trochę problem....zresztą rodziców znajomi nie polecał ani papa ani amnio tylko jak coś to nifty ale my się nie zdecydowaliśmy. . staram się myśleć pozytywnie ale jak się w nocy obudze to się nakręce... jeszcze za tydzień mam te polowkowe i porozmawiam z tym lekarzem ....

@sarka2016, na tym badaniu sprawdza sie tez wielkosc narządów, proporcje ich do siebie, właściwe ułożenie i właściwą ich pracę, mierzy się proporacje dziecka, długość kości względem siebie. Dopplerem ocenia się przepływy krwi w wybranych naczyniach, budowę głowy, twarzy i mózgu. Sprawdza się też ilość wód płodowych tzw AFI, długość szyjki macicy oraz stan i pracę łożyska
niektórzy lekarze robią też echo serca, by wnikliwie sprawdzić jego budowę i wykluczyć jego nieprawidłowości.

@Dornia, 18 tydzien to trochę wcześnie na to badanie, można je robić między 18 a 22 tygodniem, ale zaleca się by było to lepiej po 20 z racji wielkości i lepszego obrazu pracy organów. ja na pewno szybciej niż w 20 nie będę się umawiała na wizytę.

@fazerkamm sama bylam zaskoczona, ze już coś czuje. niedługo każda z nas będzie mówić, ale nas dzidzio pokopało.

@malinka1984 a ile jeszcze +- bede was w szpitalu trzymac? mowili cos?

Sarka faktycznie nasze nt nie jest jakieś wysokie. Zresztą jak dziecku z ZD rodzą się przy nt ok 1... Jak ma być to będzie i już. Nosek nasze dzidzi na☺

reklama
Madziolinka mi jeszcze mówili że ważne są przepływy jasne włączamy pozytywne myślenie!!!!!:))) musi być dobrze!!! a ja j tak bym nie usunęła... będziemy się wspierać!!! a Ty kiedy masz polowkowe

Do góry