reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Jusuawa ja w pierwszej ciazy wazelina sie smarowalam, zero rozstępów zwiazanych z ciaza i karminiem.. teraz znow wazelina poszla w ruch.. zobaczymy czy i tym razem uda się uniknac... niestety wszystkie gwiazdy na niebie mowia ze jak rozstepy maja powstac to i tak powstana, ze to glownie zalezy od skory...

Margerrita gratuluję ruchow :) :) cudne uczucie, tez się juz doczekac nie moge..

Pierwszy synek typowo zimowy, drugi będzie typowo letni.. bede miala porownanie kiedy lepiej :)
Wy sie latem w PL przejmujecie? :D :D szalone!!!

reklama
Mnie tylko zaskoczylo, że zrobiły mi się jak przestałam karmić i schudłam :/ w życiu do głowy by mi nie przyszło, że tak może się stać.
Mojej siostrze wyszły 5 lat po urodzeniu drugieog dziecka jak się odchudziła...rozstępy na udach!! Po drugiej ciązy od razu przeszła na diete odchudzała się i wtedy nic, zero rozstępów. Dopiero teraz:)

madziolinka crl 6.3 to był wtedy jakoś 11 tydzień 5 dzień .

AniaFania dziękuję za wyjaśnię bo ja nie wiedziałam że ja się chodzi to dziecku kołysze hahaha a mogłam się domyśleć ale się nie domyslilam dziękuję! !!;)
Dorna dziękuję za re wymiary ;)))

Sarka no to ja też byłam ok 1w tyg i przy crl 67,1mm miałam 2,6 czyli podobnie do Ciebie a ja się martwilam tym wynikiem. E tam głupia jestem, będzie git

madziolinka Ja też starałam się nie myśleć i rodzice rozmawiali z różnymi ginekologami i oni mówili tak ze wymiary i tak mają błędy bo zależy gdzie się zaznaczy start a gdzie koniec. .. Mowili ze zazwyczaj należy się martwić gdy nt jest duże ... np 3.9 lub 6 wtedy jest trochę problem....zresztą rodziców znajomi nie polecał ani papa ani amnio tylko jak coś to nifty ale my się nie zdecydowaliśmy. . staram się myśleć pozytywnie ale jak się w nocy obudze to się nakręce... jeszcze za tydzień mam te polowkowe i porozmawiam z tym lekarzem ....

@sarka2016, na tym badaniu sprawdza sie tez wielkosc narządów, proporcje ich do siebie, właściwe ułożenie i właściwą ich pracę, mierzy się proporacje dziecka, długość kości względem siebie. Dopplerem ocenia się przepływy krwi w wybranych naczyniach, budowę głowy, twarzy i mózgu. Sprawdza się też ilość wód płodowych tzw AFI, długość szyjki macicy oraz stan i pracę łożyska
niektórzy lekarze robią też echo serca, by wnikliwie sprawdzić jego budowę i wykluczyć jego nieprawidłowości.

@Dornia, 18 tydzien to trochę wcześnie na to badanie, można je robić między 18 a 22 tygodniem, ale zaleca się by było to lepiej po 20 z racji wielkości i lepszego obrazu pracy organów. ja na pewno szybciej niż w 20 nie będę się umawiała na wizytę.

@fazerkamm sama bylam zaskoczona, ze już coś czuje. niedługo każda z nas będzie mówić, ale nas dzidzio pokopało.

@malinka1984 a ile jeszcze +- bede was w szpitalu trzymac? mowili cos?

Sarka faktycznie nasze nt nie jest jakieś wysokie. Zresztą jak dziecku z ZD rodzą się przy nt ok 1... Jak ma być to będzie i już. Nosek nasze dzidzi na☺

reklama
Madziolinka mi jeszcze mówili że ważne są przepływy jasne włączamy pozytywne myślenie!!!!!:))) musi być dobrze!!! a ja j tak bym nie usunęła... będziemy się wspierać!!! a Ty kiedy masz polowkowe

Do góry