reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Miało być do Malinka nie do Malinowa sorki :blink: Podobne nicki
Agnesdeam ja w piątek mam dentyste, pierwszy raz w ciąży i też się boję tym bardziej że chyba będzie dużo do roboty. Przed ciążą wszystkie zęby porobione, a teraz tak się psują :hmm:
Ja normalnie 12go znowu ide na robienie zęba ze znieczuleniem. Nawet gin mówił tak samo jak dentysta że do dzidzi to nie dociera a teraz są też znieczulenia dla ciężarnych

reklama
po cc moga sie pojawic zrosty, jest blizna, cc to jednak operacja i tez ma sporo kompilkacji a przy koljenej ciazy zawsze jest ryzyko ze dzidzia moze sie zagniezdzic w bliznie po cc co jest niestety niezbyt dobre.
o tym czy sn czy cc ja chce by u mnie zdecydowali lekarze.

a racja kazda z nas i tak urodzi, aby to byl porod, ktory bedzie i dla nas i dla dziecka bezpieczny a wszystkie nasze lipcowe dzieciatka byly zdrowe

Kiedyś czytałam że samo picie dużej ilości wody tak z trzy litry co dzień może wyleczyć migrene. Eksperyment trwał trzy miesiące i podobno zadziałał. Nie chcesz spróbować?
Mi lekarz zaproponował inną próbę.. odrzucenie wszystkiego co zawiera glutaminianin sodu, absolutnie bez wyjątków, żadnych proszkowanych sosików, zupek, vegety etc, nawet będąc w restauracji pytałam i mówiłam że to dla mnie bardzo ważne ( bo mam alergie :p ) i okazało się że to było to!
Sarka, ja też jestem po cc i nie ma się czego bać. Miałam znieczulenie od pasa w dół i też jak już leżałam na stole i mnie tam czymś smarowali, to ostro ruszałam stopami, żeby widzieli, że ciągle mam czucie. Ale to bardzo szybko minęło. Wkłucie w kręgosłup nie bolało wcale. Cewnik spokojnie do wytrzymania. Z jednej strony trochę było przerażające czucie tego szarpania, ale widok dziecka wynagradza wszystko, nie chciałabym tego przespać.
U mnie też czucie wróciło po około 2-3 h. Nie miałam żadnych mdłości, bólu głowy itd., tylko trochę dreszcze.
Wiadomo, że różnie kobiety znoszą operacje, ale ja się czułam bardzo dobrze i po 3 tygodniach nawet byliśmy chwilę na weselu i normalnie tańczyłam, zero bólu. Jedyny minus to taki, że przez jakiś czas dół brzucha to takie ciało obce, mi przeszło po pół roku.
Nie wyobrażam sobie nawet kolejnych prób sn. Pamiętaj, że poród naturalny też czasem ma przykre konsekwencje. Koleżanka miała popękaną szyjkę i teraz ma duży problem z donoszeniem kolejnej ciąży. Bardzo często przy sn wychodzą hemoroidy, są problemy z nietrzymaniem moczu, już nie wspominając o bólach w trakcie seksu..
Dasz radę :-D
ja urodziłam sn dwukrotnie, to były szybkie akcje więc mocno popękałam (pierwszy poród 20 szwów bo do cewki moczowej),mimo nawet wcześniejszych nacięć, szycie nie bolało, nie mam problemów z nietrzymaniem moczu, dość szybko współzyłam, nie mówiąc o tym ,że jak położna przyszła na pierwszą wizytę to zastała mnie w jeansach i z mopem w ręku ;) drugie szycie ciut gorsze i przez dwie noce bolało jak cholera ale później też żadnych skutków ubocznych, czasami przed okresem czułam jakby lekkie napianie skóry w tym miejscu. Nie ma więc co demonizować sn:)

Miało być do Malinka nie do Malinowa sorki :blink: Podobne nicki
Agnesdeam ja w piątek mam dentyste, pierwszy raz w ciąży i też się boję tym bardziej że chyba będzie dużo do roboty. Przed ciążą wszystkie zęby porobione, a teraz tak się psują :hmm:
mi właśnie też a ja mam raczej dobre, mocne szkliwo :( niestety ta moja opryszczka długo trzyma i się paprze i musiałam znowu przesunąć dentystę a normalnie czuje że mi dwójki i trójki lecą

Weszłam sobie na wątek lutowych mam,żeby zobaczyć jak wygląda sytuacja,a tam od początku stycznia już 9 rozpakowanych... Ciekawe jak u nas będzie.
też tam zaglądam:) jest nawet jedna mama marcowa już

myslisz...no wlasnie tez tak pierwsza mysl mi taka przyszla ze rosnie i dlatego mnie uciska..:) dobrze dorbze niech uciska niech rosnie najważniejsze ze maluszkowi jest dobrze a ja wszystko zniose:)

Dziewczyny, prawda jest taka, że najlepszy dla kobiety i dziecka jest zdrowy poród sn. Ja nie mam zamiaru nikogo straszyć jednym albo drugim, ale nie mam też zamiaru mydlić oczu, że jedno jest piękne i bezbolesne a drugie to tragedia. Sama chciałam spróbować urodzić sn, ale się nie udało. Najważniejsze, że mam zdrowe dziecko i tego nam wszystkim teraz życzę :)

wlasnie rozpakowalam 168kg zakupow z Tesco. Pan dostawca mówił, że modlił się by w tym bloku była winda ;) ale zapasy uzuplenione. jak to przyjemnie jak ci do domu wszystko wniosa.

@Iwona35 ja sie tez wystrzegam, im skad prostszy tym lepszy, najgorsze, ze w produkty dzieciece tyle chemii sie pakuje i to niby ma byc zdrowe

reklama
ojejjj ale zakupy ale czemu az takie zapasy;) a co do jedzenia dla dzieci to na prawde ostatnio czytalam sklad w jogutach dla dzieci E...E...E....E.. tyle E bylo po cooooooo?!!!!!

Do góry