reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Ufcc przeczytałam was. Ale produkcja...ja nie mam dziś weny:( kurczę podświadomie denerwuje się wizyta.
Mąż poszedł do pracy też taki nieswoj bo nie mógł się zmianami zamienić i iść że mna:(

MI ten okres kojarzy się z chodzącymi pytajnikami:) Chyba całkiem niedawno dopiero wyrosły z zadawania pytań co minutę. Pamiętam jak kiedyś w sklepie kobietka mnie zaczepiła i spytała jak ja wytrzymuje z dwoma takimi gadułami. Dziewczynki szybko zaczęły mówić i to tyle,że czasami tęskniłam za okresem kiedy tylko jadły i spały:)
Powiem Ci że moja córka non stop nadaje jak kataryna...Ale ja nigdy nie będę miała dosyć jej dziamotania to jest miód na moje uszy....
Bardzo długo czekaliśmy az zacznie mówić...ona dopiero mając 3,5 roku zaczęła mówić.

Sarka właśnie nam się tak teraz wydaje,że 10-12 cm a przecież jeszcze są nóżki. Zresztą, to już prawie połówa to nie ma się co dziwić :)
No właśnie to już prawie połowa a ja nadal sil nie mam ...a wy jeszcze cały dzień o porodach piszecie:)
Już nie straszcie tak tym porodem sn bo zaraz pierworódki bez wskazań będą chciały cc. Ja urodziłam naturalnie bez znieczulenia i dwie godziny poźniej zajmowała m się dzieckiem
Też rodzilam sn i gdyby nie dluuuugi poród to nawet zle co nie wspominam.
Gorzej bolały mnie hemoroidy niż szwy i też od razu zajmowalam się mała i fakt brzuch szybko mi znikł.
Matka dziewczyny która ze mną leżała była w szoku ze taką płaską jestem....
Teraz też się boję porodu ale sama z siebie na cc się nie wyśle....
cos mnie pobolewa dzisiaj podbrzusze może rośnie maleństwo albo od siedzenia...:(
Mnie też w dodatku odezwała się rwą kulszowa. Akurat dziś...jak mam wizyte:/

reklama
ja po cc 5tygodni ćwiczyłam już z Chodakowską nie robiłam tylko ćwiczeń na brzuch
cc miałam o 17 a następnego dnia o 10 dopiero wstałam z łóżka

Moja mam opowiadała, że po urodzeniu mojej siostry od rauz po wyjsciu ze szpitala wcisnęła się w swoje spodnie! Hehe mówiła, że wyglądało to tka jakby się nagle wsiąknął brzuch:p

Musiala chyba miec BAAARDZo luzne i duze spodnie przed ciaza! :D
Bo brzuch "po" przewaznie jest nadal ogromny i zaraz po porodzie wiekszosx wyglada, jakby nadal byla w ciazy.

A w ogole chcialam sie wyzalic... Jestem WSCIEKLA !!! Nasza sytuacja ekonomiczna jest naprawde kiepska, m.mial mozliwosc latwego dorobienia duzych pieniedzy ( dla nas duzych ), bo w weekend mogl dostac ok.5tys koron za wykonanie pewnej pracy... I, kretyn, powiedzial "nie"...

A dom sie sypie, remont trzeba totalny zrobic, kiepsko jest i tak, a on powiedzial "NiE" TAKIEJ okazji :frown::crazy::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

to moze go przekonaj, jeszcze nie jest za pozno

@iwonaimaja to dlugo cie trzymali ja po cc po 7h bylam wygoniona pod prysznic, sama musialam wstac i dojsc do lazienki. myslam ze pogryze pigule, ale okazalo sie wyknalne.

Papagena zrobiłam deser;) z 8 daktylami i jeden pasek czekolady trochę za słodkie mi wyszło ale pyyyyyszne!!!!;) nawet mój m wziął dokładkę chociaż on nie lubi takich zdrowych deserow;pp

Ostatnia edycja:
macie dziewczyny racje, ze zdrowie nasze i dzieciaka najwazniejsze. ja mialam cesarke z musu po 36 h wywolywania i byla zbawieniem, ulga i fizyczna i psychiczna. przed G bylam nastawiona na porod naturalny, a teraz nastawiam sie na cc, bo mam teraz juz wybor (skoro pierwsze bylo cc), to pewnie urodze sn tfu tfu :laugh2:

Sarka- ja nie chciałabym aby mnie usypiali... wolę igle w kręgosłup i być świadoma i przytulić dzidziusia! Slyszec pierwszy krzyk i ogólnie widzieć maleństwo!
Ja czułam bardzo szarpanie jak czyscili, powodowało to odruch wymioty i u mnie omdlenia... Ale mimo wszystko wybralabym jeszcze raz ten rodzaj znieczulenia.
I mimo wszystko poród to coś pięknego ten moment kiedy dostałam Amelcie i ja mogłam utulic ucalowac... najpiękniejsze chwile z mojego życia!

Marynka- jestem w szoku jak czytam o Twoim cc, moje cięcie około 11 było a czucie w nogach dopiero po 16... 'wstalamc' dopiero na drugi dzień koło 8 Ale miałam taki helikopter ze ledwo stałam na nogach... dopiero około 11 zaczęłam chodzić, głowa to mnie tak bolała jak przy migrenie, było naprawdę bardzo ciężko... mimo wszystko Amelke chciałam mieć przy sobie :)

Fazerka- oby ta migrena szybko minęła!

Anulka- co to za zmiany na skórze masz? Mi też coś wyszło :( dziwne takie czerwone plamy, trochę swedzi... Ja dopiero się zapisałam do dermatologa.

@iwonaimaja to dlugo cie trzymali ja po cc po 7h bylam wygoniona pod prysznic, sama musialam wstac i dojsc do lazienki. myslam ze pogryze pigule, ale okazalo sie wyknalne.
przyszły do mnie o 5 rano ale nie dałam rady wstać zawiozła mnie do małej na wózku
jak trafiłam na oddział to okazało się że na dyżurze jest znajoma położna cały czas się mną zajmowała

reklama
My dziś z Ami od rana byłyśmy u mojej Siostry :) Amelka szalała z kuzynkami :)
Po powrocie zachciało mi się naleśniki... zrobiłam z mąki orkiszowej z serem białym... nie dość że mi nie smakowały to jeszcze cukier 135 :(

Do góry