reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Mój mąż się śmieje, że u nas będzie odwrotnie...że niby ja będę na niego wściekła jak znowu będzie dziewczynka hehe oczywiście żartujemy sobie bo płeć nie ma znaczenia.

reklama
pytałam już wcześniej, ale mój post zniknął w tłumie innych, w każdym razie już w dużym skrócie - czy możecie polecić jakieś sklepy on-line, gdzie warto zaopatrzyć się w ciuszki dla maluszków. Są jeszcze przeceny, więc chciałam skorzystać, a na chodzenie po sklepach jakoś nie mam siły ani ochoty.

Jak poznam płeć to dopiero....
Bo po córce mamy masę rzeczy...
Giulia no chyba mało osób jeszcze kupuje coś dla dzidzi ..no chyba że płeć zna.
Założę temat wyłącznie z linkami do sklepów .
Malinka juz po?
Super będzie pomicny można tam jeszcze też te tanie apteki umiescic:)
mamy jakąś grupę zamkniętą?
a co z pocztówkami dla Maciusia?
Właśnie co i jak i gdzie z pocztówka???
Malinka, oby teraz już było tylko lepiej!

Zielona stokrotka - właśnie dlatego pytam :) pomijając stanik chodziło mi o to, czy po porodzie rozmiar będzie mniej więcej taki sam jak tuż przed, czy jeszcze się zwiększy znaczaco, czy nie ma reguły.
A wiedzę wykorzystam w odpowiednim czasie :)
Po porodzie może być jeszcze większy... więc tego nie da sie zaplanować. ..
Co do płci to nie jestem do końca przekonana, że to tylko od mężczyzny zależy, bo mój brat zaplanował sobie drugą dziewczynkę i tak wyszło. Podobno zależy to też od cyklu kobiety.
Co nie zmienia rzeczy, że Aga Twój mąż przegiął Każda z nas marzy o zdrowym dziecięciu a płeć? Rozumiem go, że chciał syna, ale zachowanie z lekka nieodpowiedzialne.
Hehe fuksnelo mu się jak nic....;)

Malinko cieszę się, ze już najgorsze za Wami, weszłam specjalnie o tej porze zobaczyć czy są jakieś wieści. Nadal myślami z Wami oby Maciuś jak najszybciej doszedł do siebie.

Mój mąż też już po zabiegu, wszystko dobrze się skończyło, ale były komplikacje bo usunięcie tego czegoś było trudniejsze niż myśleli lekarze. Ja już martwiłam się strasznie nie mogąc się dodzwonić ani na oddział ani do męża. Ale jak byłam już w połowie drogi do Niego zadzwonił, że już jest po i ok.

zmykam robić dziewczynom inhalacje.

p.s. Agusia nie martw się, zobaczysz jeszcze będziesz się cieszyć, ja też mam dwie dziewczynki i znając moje szczęście to i trzecia będzie, ale trudno najważniejsze, żeby zdrowe, a dam sobie rękę uciąć, że jak się urodzi ta Twoja dziewuszka, nie zamienisz jej na tysiąc chłopców :-) :)

No tak ja chciałam bardziej. On oczywiście żeby wcelować w chłopca. Wiec tak bylo. Wszystkie te wróżby robiłam i wychodził chłopak.

Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka

Giulia - ja jeszcze nic nie kupiłam, mam mnóstwo wszystkiego więc póki co to nie potrzebuję. Za wcześnie jak dla mnie jeszcze. Poczekam ;)
Olciak - a dlaczego, aż tak źle?? Zdrówka!
Nieufna - mąż poczuł kopniaka???
Julka, dobrego wyboru!
Agnesdem - a dlaczego nie pozwoli Ci lecieć?
Needi - powodzenia na wizycie!
Patuska - o matko, no właśnie, co będzie później?? Wytrwałości i dużo sił życzę! Odpoczywaj!
Aga, no co Ty! Nie smuć się, mężowi przejdzie!! No wiecie co? To od niego zależy, tylko i wyłącznie, jaka płeć!! Wierzę, że Ci przykro, ja nie wiem czy u mnie nie trzeci syn, nie mamy na to wpływu. A pewna ta lekarka, że dziewczynka? Dziewczynka to się jeszcze w chłopca może zamienić, ale chłopiec w dziewczynkę to już raczej nie. Główka do góry, ważne, że zdrowe, przyzwyczaicie się do tej myśli. Mój ojciec też chciał trzeciego syna, a dostał trzecią córkę, czyli mnie, aż sąsiadka(położna) bała się mu przekazać informację, a byłam jego najukochańszą córeczką. Teraz już go z nami nie ma, bo zmarł, ale tak było. Twojemu mężowi też przejdzie!!!!!!!!!!
Malinko - tak się cieszę, że już po. Oby teraz tylko było lepiej i lepiej i za niedługo do domku!!!!

Hope, cieszę się, że mąż już po zabiegu i że się wszystko udało :)
Nieufna, ostatnio w DDTVN był ginekolog i wróżka, i było właśnie o płci. I mówił, że to tylko od mężczyzny zależy. Jeśli chodzi o cykl powiedział, że może zwiększać prawdopodobieństwo, ale żadnych konkretnych dowodów na to nie ma, czasami się uda, a czasami nie. Powiedział też, że pozycje czy diety też nie mają wpływu, bo nie ma dowodów na to. I bądź tu mądry. My celowaliśmy w dziewczynkę, właśnie licząc dni cyklu, zobaczymy :)
Molimoli - a Twoi Synowie ile lat mają? Gdzieś mi chyba umknęło, że masz też dwóch chłopaczków :D

Mieszkałas we Wrocławiu? :)

Ewjaaa, jestem wroclawianka z krwi i kosci i az do bolu! :) Tutaj sie urodzilam, wychowalam, chodzilam do szkol wszelakich, studiowalam... A jak mialam "dwadziesciapare" lat, to wyjechalam "za kims" do Danii... I tak juz zostalo :)

Pochodze z samego centrum, czesto tesknie straszliwie, zwlaszcza, ze z samego serca miasta wynioslam sie...kompletnie na wies. Przeprowadzalam sie, co prawda, iles razy i wczesniej mieszkalam w miasteczkach, nieduzych,co prawda, ale jednak miasteczkach.. A potem poznalam m...i tak wyszlo...:-( :(

Pisalam o Kamienskiego, bo mialam stamtad dobre doswiadczenia wczesniej, ale to oczywiscie bardzo osobista sprawa, gdzie kto woli rodzic i ( byc moze ) ma lekarza.

O dr Zborowskim nie slyszalam, a swojego "polskiego ginekologa" mam w Mediconcepcie. I jest dla mnie zawsze, kiedy go potrzebuje.
Na telefon, na recepty, na zostanie po godzinach i zajecie sie mna poza lista.
Bardzo Go cenie.

aga najważniejsze że zdrowe, a tak to będzieciemieć fajny klub babeczek w domu, chłopiec przy tylu kobietach by nie dał rady :p ja zaraz wchodzę ;)

reklama
Aga, przecież nie można w ogóle mówić o czyjejś "winie", na takie rzeczy jak płeć człowiek nie ma wpływu... Mężem się nie przejmuj, może tak tylko zareagował szybciej niż zdążył pomyśleć jaką przykrość Ci zrobił. Ale na pewno sam oszaleje na punkcie Małej.
Ja mam dwie siostry i jest super - Twoim dziewczynom też będzie :)

O kręgosłup też się boję, ale u mnie na razie nie ma powodów do specjalnych narzekań. Oby jak najdłużej...

Do góry