reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Iwona nie napisałam ze nie jest pracowita inaczej by u nas nie sprzątala. .mi chodzi o to ze są takie nieszczelności w prawie i bardzo dużo ludzi to wykorzystuje a Ci co uczciwe pracują to mają ciężko. ..

reklama
Julita wychowawczy jest płatny jako dodatek do zasiłku rodzinnego wiec trzeba się kwalifikowac na rodzinne. twój dochód nir jest wtedy liczony tylko męża. musi pracować w Polsce i chyba kwota netto na osobę to coś koło 600 zł. to jest płatne 400 zł przez 24 miesiące

Julita wychowawczy jest płatny jako dodatek do zasiłku rodzinnego wiec trzeba się kwalifikowac na rodzinne. twój dochód nir jest wtedy liczony tylko męża. musi pracować w Polsce i chyba kwota netto na osobę to coś koło 600 zł. to jest płatne 400 zł przez 24 miesiące
Czyli wypłata męża dzielona jest na 4 osoby i jeśli nie przekroczy 600 zł to dostaje 400 zł a jak przekroczy to co wtedy?

@MalinowaMarta, odnosnie detektora plodu to jest dopller. dziecko tez to czuje. nie spytasz go jak, ale wlasnie moze powodowac jakis stan niepokoju lub tez nie, wiec wiadomo, wszystko dla ludzi ale z glowa. lepiej nie przesadzac.
@julita1212, ja jestem fanka duplo. nigdy za malo, a dzieci lubia klocki

@Needi, jak ja mialam krwaiki to wlasnie na takie plamienie mialam sie nie stresowac, stresujaca miala byc zywa krew. A tobie juz sie wchłonely krwiaki tak?

@Lila, tak te badania na plytki jest z krwi, wynik przychodzi na email.

@fazerkamm, a kapiej w olejkiem mietyowym. lub wlasnie inhalacje z amolem.

@nieufna, domyslam cie, ze sytuacja budzi niepokoj. kazda z nas chcialaby miec stabilna sytuacje. zwolnic cie nie moga jak jestes w ciazy, wiec masz roczny macierzynski jeszcze a potem zawsze mozna zmiejszyc etat co daje ci dodatkowy rok ochrony przed zwolnieniem.
napewno porozmawialabym z ojcem i ustalila jakis sensowny plan dzialania a gdyby sie okazalo, ze jednak jest kompletna blokada to zawsze jest sad i sprawa o alimenty, zmienia sie sytuacja, wiec jest powod by je podwyszyc i juz. a kiedy on na te studia bedzie zdawal?

@agnesdem, ja mieszkalam rok w Uk. zarabiało się fajnie, ale jednak wole ta nasza Polske do zycia

@patuska, nie prawda, ze przy krwiakach trzeba lezec, wszystko zalezy od stanu zdrowia. mi wrecz zaleno spacery i wlasnie bym nie lezala zbytnio.

@sarka2016, moja maz ma dzialanosc, ja mam dzialanosc i plakac mi sie czasem chce jakie koszta ponosimy tylko z tego wzgledu a co dostajemy wzamian.

gratuluje, jak fajnie, ze juz czujesz ruchy! super!!!

jeszcze w sprawie tych 500zl. to jestem zdania, ze panstwo nie da nam nic za darmo, bo nie moze, dlatego, ze nic nie ma, musi najpierw nam te 500zl zabrac by potem je w ten czy inny sposob dac w takiej formie. wole jak panstwo sie nie miesza w moje sprawy i tyle. slusznie uwazam, ze sa inne bardziej realne sposoby wsparcia, chocby vat na produkty dzieciece. bo je sie kupuje dla dziecka.
moje zdanie jest takie, ze nawet jak bedzie taka forma pomocy to nie zmieni ona sytuacji najbiedniejszych. bo byc biednym w Polsce sie oplaca. znam osobiscie kilka przypadkow naprawde hardcorowych naduzyc.
sa w Polsce samotne matki i samotne matki bezrobotne ktore jezdza dobrym autem.

Dziewczyny ja pracuje w Banku i u nas w pracy nam jako pracownikom zabronione jest dyskutować z klientami na temat polityki i religii i mi to pasuje [emoji12] nie lubię tych tematów wiec sie nie wypowiadam. Wróciliśmy późno od dziadków i rozkłada mnie przeziębienie jeszcze bardziej [emoji45] katar okropny. Dostałam od szwagierki amol to wącham i wisi na kaloryferze. Jutro chyba zostanę w łożku by nie było jeszcze gorzej...

reklama
Do góry