reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Rumpelstyk - dzięki za sprawdzone info odnośnie włosów :)
Malinko, przede wszystkim, żeby więcej takich dni nie spędzać w szpitalu, a najlepiej żadnych dni! Zdrówka dla Synka i dla Ciebie, spełnienia marzeń i samych radosnych chwil!!!
Doris, o kurcze. No ja pytałam lekarza, jakby miał coś przeciw to się nie wybiorę, ale on mówił tylko o tym ciśnieniu, że jak nie będzie wysokie to czemu nie.
PannaMigotka, wszystkiego co najlepsze!! Spełnienia marzeń :)
MalinowaMarta - dzięki :) Zobaczymy co gin jeszcze powie, ale ostatnio nie miał nic przeciwko, powiedział tylko, że zobaczymy co z moim ciśnieniem.
Julita, nie mam dziadków, a chłopcy mają tylko jedną babcię. W przedszkolu będzie występ i upominki, a starszy zrobi laurkę jakąś chyba. Słodkości już kupiłam.
Iwonaimaja, zdrówka dla córki, ciekawe czy to świnka. Karpacz to blisko nas :) Jakaś godzinka jazda, my na ferie właśnie Zakopane, nigdy nie byłam, ale to już 5 godzin jazdy, tyle, że autostrada.
Needi - żeby krwiak się wchłonął. Fajnie, ze dziewczynka :)
MamaWiki - a dlaczego gryzące?? :(
Maryńka, Margerita - dzięki. Od kawy mnie odrzuciło, ale może spróbuję, może nie będzie mnie mdlić po niej, jak na początku ciąży...:)

No własnie, latem się raczej nie da, za to teraz na ferie można.

Macie jakiś sprawdzony, prosty przepis na bułeczki drożdżowe??????????? Tak mi się chce, że nawet drożdże już kupiłam, planuję jutro zrobić.

reklama
Jejku Dziewczyny, tak chyba nie może być! Ja po tym dopegycie na ciśnienie mam teraz 97 na 61!!!!!!!!!!!!!!! Gdzie wcześniej zawsze miałam 140-90, przecież w głowie mi się normalnie kręci. Jak podnieś ciśnienie???????? Mama mówi, żebym nie brała i dziś nie wezmę i pomierzę bez leku. Nigdy nie miałam tak niskiego ciśnienia. Zwariuję :( :(

Idę poczytać co u Was...
LILA wiesz ze ja tez mam takie cisnienie praktycznie zawsze po prostu mam niskie cisnienie...97/65

witajcieeee:) wczoraj mnie tu nie bylo bo zle sie czulam i odpoczywalam strasznie mnie bolala glowa no myslalam ze oszaleje-i nic wziac nie mozna bez konsultacji z lekarzem-wiec po prostu odpoczywalam nawet do pracy nie poszlam bo krecilo mi sie w glowie:( dzis juz troszke lepiej sie czuje chodz jak wykonuje jakies szybsze ruchy to mnie pobolewa jeszcze glowa...We Wroclawiu zaczelo sypac znowu zima:) no i fajnie;)

Dziewczyny kupilam sobie ksiazke ta o ktorej Wam mowialm no super..najwazniejsze informacje sa tam ujete -na prawde polecam mamom ktore sa w 1 ciazy warto sobie poczytac -wiadomo nie mozna sie kierowac w 100%tym co jest w ksiazce aleee czy jakas ksiazka kierujemy sie w 100%-pewnie , ze nie..nie mniej jest w niej ujete wszystko jak doszlo do zaplodnienia jak to wyglada jak w kazdym trymestrze wyglada nasze malenstwo co sie w nim rozwija..o jedzeniu o stresie w ciazy..o karmieniu o spaniu o jedzeniu i az do 6 roku zycia:)wiec polecam:)

co do jedzenia- to mam roznie powiem Wam,jednego ndia moge zjesc wszystko mam apetety na wszystko a innego dnia wystarczy ze cos poczuje i koniec nie zjem nic.oczywiscie kawusie pije ale z duza iloscia mleka jogurty pije owocow jem bardzo duzo sera bialego tez soki pomaranczowe, waszywa, miesko wiadomo kurczaczek ziemniaczki mniammmmmmm no nie ukrywam ze i slodkiego tez zjem troszke ale najwieksza ochote mam na zupyyyyy :)

A jak Wam mija dzien?

Lila gryzące bo nad Zakopanem jest straszny smog. Wpisz sobie w google powietrze w Zakopanem i przefiltruj ostatni miesiąc. Dane są nieciekawe, jakość powietrza bardzo zła.
Któraś z dziewczyn tutaj mieszka w Krakowie, miałam spytać czy na codzień oni to odczuwają jakoś?

Dzień Dobry
ja już od 7 na nogach, odwiozłam Małą do przedszkola, zrobiłam zakupy, wstawiłam pranie, zaraz sie biorę za obiad a teraz przyjechała do mnie Mama.
Potem się odezwę

Ja nie odczułam tego zanieczyszczonego powietrza, ale na pewno jest tak jak mówisz. Lila przy Twoich zmianach ciśnienia to faktycznie najlepiej niech wypowie sie lekarz bo w górach tez moze ono skakać Ci bardziej ze względu na różnice wysokości....

Needi, zazdroszczę wypisu...

My nadal kiblujemy. Jak młodemu się polepszy to zrobią mu w przyszłym tygodniu tomograf. Jeśli wyjdzie, że naczyniak mocno się rozrósł w klatce piersiowej, konieczna będzie operacja bez czekania na Niemcy.

Witam :-) :)

Malinka wszystkiego najlepszego kochana. Życzę Tobie, żebyś już nigdy takich dni nie musiała spędzać w szpitalu. Cieszę się, że Maciuś lepiej się czuję.Trzymam kciuki, żeby naczyniak się nie rozrósł !! Mocno &&&&.

Panno Migotko
dla Ciebie również spełnienia wszystkich marzeń:-) :)

Needi super, że dziewuszka :-) :). Dwie dziewuszki są spoko:tak:. Miałabyś podobną różnice wieku jak ja między moimi dziewczynkami :tak:. I moja starszaczka kochana też Martysia :-) :)

Ja dzisiaj 17 tydzień zaczynam :-) :). Ruchów jeszcze nie czuję tzn takie smyrnięcia czasem ale to jelita raczej. No i moja dzidzia tydzień mniejsza, więc jeszcze chwila.
Mnie jakieś zatoki wzięły mam katar , ciągle czuję spływania do nosa i gardła ble.
Wczoraj się najadłam na noc pierogsów ruskich podsmażonych ależ mi było ciężko spać, nie lubię tak:confused2:. Moje łakomstwo nie zna granic:zawstydzona/y:. Muszę się ograniczać bo dobrze to się nie skończy:baffled:.

reklama
Jejku Dziewczyny, tak chyba nie może być! Ja po tym dopegycie na ciśnienie mam teraz 97 na 61!!!!!!!!!!!!!!! Gdzie wcześniej zawsze miałam 140-90, przecież w głowie mi się normalnie kręci. Jak podnieś ciśnienie???????? Mama mówi, żebym nie brała i dziś nie wezmę i pomierzę bez leku. Nigdy nie miałam tak niskiego ciśnienia. Zwariuję :( :(

Idę poczytać co u Was...
Moja droga a moje ciśnienie to 90/60 non stop....
Taki ze mnie niskocisnieniowiec.
Ide do domu. Krwiak pod lozyskiem. Oszczedny tryb życia, luteina dopochwowo i nie współżyć przez miesiąc. Ale co dobrego z tego wyszło, znowu widzialam że to dziewczynka i ordynator to potwierdził
Odpoczywam ile się da i gratuluję coreczki:)
Rumpelstyk - dzięki za sprawdzone info odnośnie włosów :)
Malinko, przede wszystkim, żeby więcej takich dni nie spędzać w szpitalu, a najlepiej żadnych dni! Zdrówka dla Synka i dla Ciebie, spełnienia marzeń i samych radosnych chwil!!!
Doris, o kurcze. No ja pytałam lekarza, jakby miał coś przeciw to się nie wybiorę, ale on mówił tylko o tym ciśnieniu, że jak nie będzie wysokie to czemu nie.
PannaMigotka, wszystkiego co najlepsze!! Spełnienia marzeń :)
MalinowaMarta - dzięki :) Zobaczymy co gin jeszcze powie, ale ostatnio nie miał nic przeciwko, powiedział tylko, że zobaczymy co z moim ciśnieniem.
Julita, nie mam dziadków, a chłopcy mają tylko jedną babcię. W przedszkolu będzie występ i upominki, a starszy zrobi laurkę jakąś chyba. Słodkości już kupiłam.
Iwonaimaja, zdrówka dla córki, ciekawe czy to świnka. Karpacz to blisko nas :) Jakaś godzinka jazda, my na ferie właśnie Zakopane, nigdy nie byłam, ale to już 5 godzin jazdy, tyle, że autostrada.
Needi - żeby krwiak się wchłonął. Fajnie, ze dziewczynka :)
MamaWiki - a dlaczego gryzące?? :(
Maryńka, Margerita - dzięki. Od kawy mnie odrzuciło, ale może spróbuję, może nie będzie mnie mdlić po niej, jak na początku ciąży...:)

No własnie, latem się raczej nie da, za to teraz na ferie można.

Macie jakiś sprawdzony, prosty przepis na bułeczki drożdżowe??????????? Tak mi się chce, że nawet drożdże już kupiłam, planuję jutro zrobić.
Zaraz mogę podesłać przepis z którego ja robie:)
Needi, zazdroszczę wypisu...

My nadal kiblujemy. Jak młodemu się polepszy to zrobią mu w przyszłym tygodniu tomograf. Jeśli wyjdzie, że naczyniak mocno się rozrósł w klatce piersiowej, konieczna będzie operacja bez czekania na Niemcy.
Ściskam was mocno i trzymam kciuki.

....
Zdychal
Dziewczyny usnelam o 5 wstałam i 8 wyszukiwać córkę na badanie krwi.
Jestem padnieta.
Jutro idę z Mają do lekarza jak zapalenie minęło to od poniedziałku przedszkole.

Do góry