madziolina_p
Fanka BB :)
Ja używam olia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Też bardzo podoba mi się Oliwier ale corke jeszcze musze przekonac....Dzień Dobry
Nadrobiłam czytanie, naprodukowałyście chyba ze 20 stron od wczoraj. A ja wczoraj jakoś nie miałam weny do niczego, cały czas myślałam o usg, o moim Małym Synku, który niespełna 3 tyg wcześniej miał być Dziewczynką. Absolutnie nie żałuję, że to chłopiec, ma dwie córki więc będzie równowaga w domu ale mam trochę taki żal do lekarza, bo to naprawdę dobry specjalista z super sprzętem, a jednak się pomylił. W sumie wolałabym nie wiedzieć wcale do wczoraj.
Ale to takie moje przemyślenia. Teraz muszę tylko przekonać mojego M do imienia Oliwier ale ciężko może być.
Co do wagi to ja mam ok kg na plusie, w poprzedniej ciąży miałam na tym etapie chyba z 8 kg ale startowałam z niższej wagi więc wychodzi na to samo.
W sumie w poprzedniej ciąży przytyłam ok 25 kg, nie objadałam się, jadłam w miarę normalnie, waga tak jakoś sama wzrastała. Potem samo spadło mi 15 kg, nad 10 kg musiałam popracować.Wróciłam do wagi sprzed ciąży po roku od urodzenia Małej ale przez kolejne 3 lata jakieś 4 kg mi przybyło :-).
Jeśli chodzi o spanie, to ja zasypiam oglądając film wieczorem ok 23, budzę się po północy na siku i już spać potem nie mogę przez kolejne 2h.
Co do ćwiczeń to ja nie ćwiczę, ze względu na poronienia chodzę z tą ciążą jak z jajkiem, dużo leżę, odpoczywam, staram się nie jeździć w dalekie podróże autem. Co do wózka to ja myślę, że taka dostawka jest dobra dla dziecka powyżej 3 lat, jakbym miała mniejszą różnicę wieku kupiłabym wózek podwójny. Jeśli nie wchodzi do windy to może można go składać i na dole rozłożyć a Maluch w gondoli albo nosidle osobno.
Ja zaraz się zabieram za robienie pasty jajecznej z makrelą a na obiad dziś będą szaszłyki.