reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Kurde dziewczyny musze iść dziś do dentysty a ma mi robić zeby a kiepsko się czuje i chyba przełoże wizyty jak myślicie głową mi pęka ; (

reklama
Kurczę chyba boli mnie pęcherz po zrobieniu siku mam dziwne uczucie:(...
Jutro zrobię badanie moczu.

Hej. Ja po dzisiejszych rannych badaniach. 5 próbek krwi zostawiłam w laboratorium. AAAa!!! AZ 5
Zaraz potem pobiegłam do sklepu po buraczki, beda do obiadu, co by krwinki doprodukować

Co do autorki Hogg to mi sie akurat książka podobała, jest moze cięzka, ale jest kilka dobrych rad. Grunt to regularność i konsekwencja. Bo to jest wazne w wychowaniu dziecka. Płacz dziecka tez trzeba umieć czytać, jesli to płacz wymuszenia to nie mam skrupułów by zostawić młodego samego. Ale jest też płacz którego sie nie da zignorować, wiec wiadomo nie zawsze, nie wszytsko i nie dokładnie jak w książce, ale mi ona duzo dała.

@Sulka, jabym kupiła, albo przyczepkę do wozka, albo wózek który mi sie zmieści w windzie. A chyba jednak bardziej przyczepkę bym obstawiała. Mała juz bedzie duża, wiec tylko wy musicie ja przestawić.

@malinka1984, buziola dla Maciusia i abyście do domu zdrowi wracali szybciutku

@papagena, joga brzmi cudownie, lubiłam, ale juz tak dawno nie ćwiczyłam, wiec narazie i lenie sie jak moge

@madziolina_p możę dałoby się dogadać, żebyś go na krócej posyłała, lub tylko na kilka dni. Moze by wtedy zaproponowali jakis rabat. Jednak całkowicie bym nie rezygnowała ze złobka.
a tyl4 masz płatne z pracy. Jesli by sie okazało, ze pracujesz na zwolnieniu to moge ci cofnąć całość z ZUS i do końca ciąży zostajesz z niczym.
Ja właśnie rycze bo musiałam zamknąć dzialanosc, właśnie jak sie super rozkręciła, ale nie chce miec problemów z zusem. Bo pracuje na etacie z którego mam płacony zasiłek teraz. Wiec dorabianie jest ryzykowne, niestety, a żyjemy w kraju życzliwych.

maryńka - dziekuję :yes: Właśnie wychowawczyni Majeczki do mnie napisała smsa, że Maja źle się czuje i żeby po nia przyjechać....no rewelka.....
Moje dziewczynki na całe szczęście zabkowanie przechodziły totalnie bezobjawowo. Nigdy nie wiedziałam co to ząbkowanie, to prostu otwierały buzie i "ooo...masz nowe zeby....4 naraz!" :cool2:

I jeszcze miałąm napisać, że te spodnie ciążowe z h&m to dla mnie porażka :wściekła/y::angry::no: Cisną, źle leżą, fuj! Mam dwie pary i z żadnych nie jestem zadowolona. Mam tez stare, po ciąży z Milenką i te są wygodne...luźne.....
Kupiłam sobie getry ciążowe i też są super, ale ja gruba jestem i do ludzi to w takich nie wyskoczę, tylko po domu :baffled::confused2:

Tata mój ma zaraz przywieźć Majeczkę, ja nie mogłam jechać, bo moja młodsza latorośl jeszcze śpi! :sorry2:
. Ja mam z h&m lubie i sa super. Wiec to chyba zalęzy jak sie trafi.

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj siedziałam 2h w tej poradni...lekarz przyjmuje 11-13, przyszłam o 10.55 i byłam 7 :( baby się kłóciły o kolejność, wesolutko było. Mocz mi jakiś średni wyszedł, mam brać witaminę C żeby zakwasić. Niestety nie dał mi skierowania na Usg przed 20tyg. Za to później mam w 21 i w 23... No i dostaliśmy szlaban na "zbliżenia" bo powiedziałam, że zdarzyło mi się 2 razy twardnienie brzucha wieczorem :(

Nie mieliśmy jednak tego badania. Uznali, że przy infekcji to zbyt duże ryzyko (poprzednio jak go uśpili do zabiegu w trakcie infekcji to nie mógł wrócić na własny oddech i 5 dni leżał na OIO-mie pod respiratorem...).

Zmienili nam antybiotyk i ten chyba lepiej działa bo dziś młody już w lepszej formie. Choć rano, jak był na czczo nim to odwołali to myślałam, że z nim oszaleję - caly czas am plakal.

Co do płaczu na wymuszanie, ok teraz jestem w stanie go rozpoznać ale u malutkiego dziecka? Moim zdaniem takie jeszcze nie umie wymuszać i płacze bo to jedyny sposób, jaki zna żeby mamę przywołać.

Poza tym dzieci są tak krótko maleńkie, że ja chcę się nimi nacieszyć. Przecież niedługo już nie będą chciały, żeby je matka przytulala. U nas jakoś to bez stresu przeszło, przy odstawianiu cycusia płakał jeden wieczór, smoczek sam tak zgryzł, że wyrzucił. My jeszcze długo spaliśmy z synkiem a teraz on już z nami nie chce, przyjdzie w nocy na chwilę i pokazuje, że wraca do swojego łóżeczka :)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć
Dziewczyny u mnie dziś pojawiła się opryszczka na ustach. Czy ja coś mogę wziąść??
Mi lekarz powiedział że plasterki compeed mogę nakładać. Ale spytaj swojego.
Jest jednak maśc na opryszczke którą mogą stosować ciężarne- erazaban. Pisze o tym na ulotce

Do góry