reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Nie Madziolina trisomia 21 to zespół Downa ....u mnie ryzyko 1:97....wg lekarza wysokie. Nie wiem czy chcę iśc na aminopukncję,jest ryzyko ,wprawdzie 1%...ale znając moje szczęście jest się czego bać.....

Zielona_stokrotka pisze z kom i z tego co widze nie wyskakują mi komentarze po kolei.. nie moge sie dokopac kto napisala ze chce przyjechac kiedyś do Aten... Ty pisalas? Co do uchodźców to w miejscach gdzie sa turysci zbytnio ich nie ma ale juz w zaulkach gdzie turystow brak to jest ich sporo niestety.... a z Grecji to polecam wyspy! Kazda jest przepiekna i jedyna w swoim rodzaju :)

W Polsce to sie luksik jezdzi.. zgodnie z przepisami w porownaniu do tego co sie tu dzieje :p przepis sa tylko po to zeby wiedzieć kto mial racje jak zdarzyl sie wypadek ;) moj maz mieszka od 7 roku zycia czyli jakieś 25 lat, ja mieszkam 10lat :)

Aha to przepraszam, ale nie wiedziałam. To 1 do 97 to faktycznie ok1%
Ale na usg kość nosowa była i nt w normie? Nie wiem... Ja był chyba poszła na amniopunkcja to bym była spokojniejsza

Na usg wszystko ok przezierność 2,3 ...reszta też....
Po aminopunkcji jest ryzyko straty ciąży...a mnie jakos złe nie omija,więc wiesz Madziolina jakie to ciężkie decyzje...

Wiesz Fazerka ja na nikogo się nie wkurzam czy coś....Ale jako matka 3ga dzieci powiem tak-Każda z nas przeżyła swoje w życiu ,każda ma jakiś bagaż doświadczeń -i ktoś musiałby być mną żeby czuć to co ja ! Więc porównywanie czegokolwiek nie ma sensu....albo jest mocno dyskusyjne-ale po co?
U mnie źle..... wyszło mi wysokie ryzyko trisomii 21 ....mam skierowanie na aminopukcję....Od wczoraj jestem w rozsypce....
Oczywiście Kochana w 100% sie z Toba zgadzam!!! Wierze w to ze Twoja fasolinka jest zdrowiusia!! W koncu jest bardzo silna fasolka tyle razem juz przeszlyscie... wiesz ze ja jestem z Toba od pierwszego tu napisania! Takze co by sie noe dzialo jestem z Toba i bede wspierac jak tylko moge i potrafie!!

*Venicee*
spokojnie nie ma tragedii, 1;97 to nie jest bardzo źle, ja też idę na amniopunkcję u mnie po wszystkich obliczeniach 1;422 ale po samym usg 1;124, na amnio zdecydowałam się sama. Przeleciałam cały internet na temat tych wyników i jest mnóstwo kobiet które miały 1;4 a wyszło wszystko dobrze po amnio. Będzie dobrze zobaczysz tylko trzymajmy się razem, ja też panikuję boję się cholernie amniopunkcji ale tak jak ty mam już 3 dzieci :)

reklama
Wiem Margerrita o tym tescie....ale 2tysiaki ?Powiem tak co zmieni jakiekolwiek badanie -jeśli dziecko chore -co przyzwyczaję się ,a może przygotuję,albo będę spokojniejsza? Nie sądzę że tak byłoby....
wyniki usg podobne jak u najmłodszego synka,tyle że nie miałam z krwi....

Do góry