reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

kupiłam Sonoline B, chyba Doris o nim pisała, jak przyjdzie to dam znac. bo oczywiscie wyprobuje.

dziewczyny co z tym watkiem zamknietym, bo klinkelam dołacz jakis czas temu i nic tam nie ma?

reklama
@Julka89.slub moze byc stresujacy, kazdy z nas ma inne wyobrazenie tego dnia i niestety te rozbierznosci czesto lasnie dziela a nie lacza. a czy wy postanowiliscie pobrac sie teraz przez dzidzie, czy plan juz byl wczesniej?

@AniaFania, jesli bedzie mial ta sama grupe krwi co Daniel.
@marynka dzieki za wyjasnienie, jakos nie pasowało mi na Polske wlasnie. ja juz sie pogodzilam, ze my zmieniac nie zmienimy. kredyt we frankach mamy, mieszkanie kupowane na gorce. wiec ogolnie masakra.

czekam na kuriera z detektorem tetna plodu, dziewczyny te ktore maja, od ktorego tygodnia cos slychac?

Nie wiedziałam o tej krwi, dopiero zaczęłam się tym interesować i czytać. Ale chyba siądę jutro z Arturem zrobimy cała listę pytań i wątpliwości. I zadzwonię do konsultanta wtedy o wszytko zapytam i może rozwieje wszelkie wątpliwości.

Julka my ślub bralismy w październiku, a mieszkamy razem od prawie 6 lat i również przed weselem było goraco, chyba takie uroki tej uroczystości, tak jak pisala chyba MalinowaMarta warto zalatwiac jak najwięcej spraw na dlugo przed weselem bo i tak przed samym ślubem zawsze coś się przypomni, trzymam kciuki żebyście sie szybciutko dogadali i dalsze przygotowania były spokojne :)

Jolcia smacznej pizzy życzę :D

Nikusiek mi dretwialy bardzo ręcew 1 trymestrze ale ostatnio jakoś jest z tym dużo lepiej

Ja również jestem na etapie kupna mieszkania, dogrywamy teraz sprawy z kredytem, a że zależy nam na doplacie z MDMu to tych formalności jest sporo, czekamy na odpowiedzi juz konktetne z banków i plan jest wprowadzenia sie w marcu, więc jeszcze starczy nam czasu na odświeżenie mieszkania, malowanie itp.. mebelki do pokoju dziecięcego będziemy pewnie kupować już po porodzie aż troszkę nam sie budżet odbuduje, a wiadomo że na początku łóżeczko i tak bedzie w naszej sypialni ;) to widze ze marzec, kwiecień to będziemy wspólnie remontować mieszanka :p

Margeritta a jaki detektor wybrałaś bo ja dzisiaj zamierzam zamówić :D

Włączy nam się syndrom wicia gniazda :)

Hej
Jestem i ja , nadrobiłam czytanie ale kiepsko sie dzis czuję, myślałam, że przeziębienie mi przeszło, właściwie tak ale przyplątał się suchy kaszel od którego mam obolały brzuch. Leże i oglądam tv.
Margeritta, ja mam sonoline B, serduszko słyszałam, 10 tyg i 4 dni. Cięzko było znaleźć ale się udało. Musisz kupić sobie a aptece żel do usg, żeby posmarowac głowicę. Kosztuje ok 5 zł

Zobaczymy co będzie dalej. Slub nie organizowaliśmy ze względu na ciąże tylko wcześniej ustaliliśmy termin, nawet sukienkę miałam inną zamówioną/

@doris opakowanie zelu jest w pakiecie, gdzie ten kurier jest!
zdrowka
@JULKA a jaka macie date? ja bym siadla i porozmawiala. zapytala jak to widzi druga polowka i opowiedziala o swoich przymysleniach i wizjach.
@kitty tak na allegro, jak przyjdzie i bedzie ok to podesle link od kogo
@aniafrania odnosnie dzwonienia, jak sie zdecydujemy to mozemy razem sie zapisac, bo z tego co wiem, jak sie zapisuje grupowo to oni jakies rabaty daja, dopytam kolezanke jak oni to zalatwiali. wiem, ze na targach dzieciecych tez daja ulotki znikowe, ale wlasnie bardziej sie oplacalo ze one w kilka sie zgosily. zawsze bedzie pare zlotych w kieszeni :D
a i jeszcze jedno, nie zawsze sie udaje, bo czasem jest tak, ze probka krwi jest zanieczyszczona i ma jakies batkerie i wtedy niestety twoja decyzja czy zostajesz czy nie, a oni gwarancji nie daja. o tym np. nie mowia juz.

Witajcie

Ale naprodukowałyście :szok:. Gaduły jedne :-D

Nie pamiętam co komu przez to wszystko:rofl2:
Veniceee kciuki nieustannie trzymamy, koniecznie napisz jak będziesz coś wiedziała.

Sarka
przeczytałam jak pisałaś o tych staraniach i cieszę się, ze Wam się udało , po tylu latach. Będę mocno trzymać kciuki. Ten temat jest mi bardzo bliski bo moja siostra stara się o dziecko od kilku ładnych lat, niestety nie stać ich na tych wszystkich lekarzy, zabiegi, więc próbują naturalnie, ja z całego serca im kibicuję.

Ja dzisiaj mam wizytę na 18.20, muszę zaraz wyjść na chwilę z pracy, żeby odebrać wyniki .

Moja kochana córcia dzisiaj kończy dwa lata , tak strasznie szybko ten czas minął :-) :).

Miłego dnia

reklama
@doris opakowanie zelu jest w pakiecie, gdzie ten kurier jest!
zdrowka
@JULKA a jaka macie date? ja bym siadla i porozmawiala. zapytala jak to widzi druga polowka i opowiedziala o swoich przymysleniach i wizjach.
@kitty tak na allegro, jak przyjdzie i bedzie ok to podesle link od kogo
@aniafrania odnosnie dzwonienia, jak sie zdecydujemy to mozemy razem sie zapisac, bo z tego co wiem, jak sie zapisuje grupowo to oni jakies rabaty daja, dopytam kolezanke jak oni to zalatwiali. wiem, ze na targach dzieciecych tez daja ulotki znikowe, ale wlasnie bardziej sie oplacalo ze one w kilka sie zgosily. zawsze bedzie pare zlotych w kieszeni :D
a i jeszcze jedno, nie zawsze sie udaje, bo czasem jest tak, ze probka krwi jest zanieczyszczona i ma jakies batkerie i wtedy niestety twoja decyzja czy zostajesz czy nie, a oni gwarancji nie daja. o tym np. nie mowia juz.

o widzisz ale kolejne pytanie które można zadać. Co wtedy czy na przykład jest możliowość zwrotu części kosztów. mamy jeszcze trochę czasu ale zaczynam na poważnie się tym interesować.Zapytaj koleżanki gdzie jest zarezerwowana bo tych banków jest chyba kilka.

Do góry