reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

witajcie:) wlasnie wrocilam od fryzjera:) jestem mega zadowolona- dopiero teraz widze roznice ze jednak dobrze ze poszlam do fryzjera:) odrazu inaczej czlowiek wyglada..mialam robione wlosy farba bez amoniaku a refleksy na najdelikatniejszej wodzie- nic mnie nie szczypalo nie bolalo nie przeszkadzalo....

dziewczyny ja nie jestem w stanie nadrobic wszystkich tematow;) podziwiam te ktore odpisuja na wszystko:)

Ciekawe tylko jak u Venice?

a ja dzis po pracy podjade w koncu na ta silownie zapisze sie na zajecia-aktywna mama:)trzeba zaczac sie ruszac;)

HOPE- wszystkiego najlepszego dla CORCIIII!!!!!! Zycze Wam na prawde cudownego dnia!!!!!ale ten czas leci coooooo

reklama
@aniafrania - nie, nic ci nie zwracaja. do tego nigdy nie gwarantuja, ze uda im sie tyle krwi pobrac co w umowie. masz tylko wybor, czy utrzymac czy zutylizowac. przy czym wlasnie krew zanieczyszczona niestety moze sie do niczego nie przydac, mamy jescze czas podpytam, bo mam akurat kilka zrodel, a to takie ktore wiem, ze temat od a do z przerobily.

@julita niech moc bedzie z toba, moze obejrzyj star wars?

fazerkamm ja nie mam prawie żadnych dolegliwości wiec mi nie przeszkadza ale chciała bym moc dzidzie przytulić ;) zobaczyć ją cały czas mowie do brzucha wiem wiem jakaś dziwna jestem hahah

Wcale nnie dziwna, to bardzo dobrze, że mówisz do dzidzi, nawiązujecie w ten sposób więź :yes:

Mnie długo odrzucalo od kawy, ale teraz powoli wraca do łask. Zwłaszcza, że piję słabą a moja herbata to tak jakby woda zabarwina. W sumie można powiedzie, że piję wode o smaku herbaty :p

O, tak jak u mnie, nie piłam kawy, no oże mnie nie odrzucało, ale zupełnie nie miałam na nią ochoty! Za to herbetę luuubię.....

U mnie kawa codziennie jedną rano do tego herbata z cytryną co zauważyłam to to że nie mogę slodzic ostatnio mąż mi zrobił słodką kawe to słabo mi się zrobiło

Ja też nie mogę teraz zbyt słodkiego jeść, kawę i herbatę słodze ociupinkę, jem o wieeele mniej słodyczy ;-) ;) A normalnnie dałabym się za nie pokroić :laugh2:

Ja niestety bardzo mało piję, od razu czuje się strasznie pełna. Kawa powoli wraca do łask, tak samo jak herbata.

Wiecie u nas drugi raz złoty strzał i powiem, że mnie to przeraża bo raczej nie chcę już mieć więcej dzieci a np. pigułek nie chcę...

Ja pije dużo, ciągle mnie suszy! :unsure: No i picie wody jest najzdrowsze, najbardziej nawadnia organizm. Któraś z Was pisała, że piła za dużo - nie da się pić za dużo, można za to pić źle :eek: Trzeba pić często, małymi łyczkami, nie można od razu całej szklanki (no chyba że tak czujemy pragnienie), tylko wtedy woda jest wchłaniana prawidłowo :tak:

Moja bratowa dała szare ściany, białe meble i dodatki pudrowy róż .. jakoś tak no .. smutno. Teraz wszędzie "modne" cottony, tiulowe pompony, szarości, pudrowość. Jakoś nie moja bajka. Moja córcia ma kolorowo, dziecięco ale nie pstrokato.. I moja bratowa patrzy na mnie jak na dziwaczke się bo jest dziecięca firanka, różowa i zielona ściana, maskotki, żadnego pompona.. cóż :-).

No niby ładnie to brzmi, tak modnie :blink: My od września mieszkamy w swoim domu, 4 lta się budował i dziś widzę jakie błędy popełniliśmy - po pierwsze dom jet za duży :oo::eek::crazy: Nie ogarniam z odkurzaniem, szczególnie teraz gdy jestem totalnie unieruchomiona

Venicee czekamy :*

A ja siedzę z farbą u fryzjera :-) kto farbuje w ciąży? Bom zapomniała..

Ja :-) Farbowałam już 2 razy. Mam bardzo siwe włosy, pomimo młodego wieku, ale to u mnnie rodzinne, zaczęłam siwieć gdy miałam 17 lat :huh:

Co do remontu to my w listopadzie 2014 r. przeprowadziliśmy się do nowego domu :) jeszcze nie jest do końca urządzony ale wszystko przed nami ;)

Amelka ma pokój fioletowo biały i tony kolorowych zabawek Więc jest tam dość pstrokato ;) Ami będziemy musieli kupić łóżko, bo łóżeczko będzie dla Dzidziusia :) i początkowo Maleńka będzie z nami w sypialni, a później z Amelka :) ale osobno zrobimy im pokój zabaw, a jak podrosna to każda dostanie swój pokoik :)

U moich dziewczynek też jest mega kolorowo, po prostu dla dzieci :blink: Wcale nie modnie, tylko tak, żeby one dobrze sie czuły :tak:

Mój kręgosłup zrobił ćwierć kroku naprzd...... uuufff....... choć nocka średnio przespana :oo: i rano musiałam wczesnie wstać, ale na szczęście idzie ku lepszemu, obym nic nie popsuła :-) :)

Powodzenia dziś na wizytach! Na tym etapie, jak dzidziusie będą dobrze ułożone, to może uda się okreslić płeć?? Ja liczę na to w poniedziałek......tak mi ta ciąża daje w kość, że to na pewno jest chłopak:-p

Dziewczyny widac wszystkie szykują sie bardzo na nowego członka rodziny :) to takie przyjemne, całe to malowanie i wybieranie mebelków :)
Mnie to pewnie bedzie czekało duzo duzo pozniej na czym ubolewam ale moze wtedy zasięgnę inspiracji od was co do kolorów i wystroju :) szukamy teraz z mężem domu do kupienia i zawsze jest jakis minus, a to za daleko od metra, a to bilety do centrum okropnie drogie, a to nie ma ogrodu, a to pol chaty do remontu :( boje sie, ze nic nie znajde albo nie kupie czegos co na koniec okaze sie, ze byłoby najlepszym wyborem :( stresuje mnie to bardzo.

Venice, wszystkie o Tobie pamiętamy. Mocno trzymamy kciuki zeby wszystko było ok. Tule cieplutko.
ja tam nic nie szykuje :p ale to pewnie przez to ze wszystko pratycznie mam... mieszkanie wynajmowane wiec i remontu zadnego nie ma sensu robic :)

Wybaczcie, że tak o sobie, ale strasznie się pokłóciłam dziś ze swoim, tak mocno, ze zastanawiam się nad ślubem. Z resztą zauwazyłam, że ten ślubu wiele psuje, ciągła pogoń za kasą żeby uzbierać i nic więcej się nie liczy. Nie wybacze mu tego jak dziś na mnie krzyczał. Jest mi przykro :( jedzie późniejw trase więc zobaczę go dopiero w sobotę a może i dobrze
Kochana to jest calkiem normalne!!! pamietam jak my slub bralismy tez sie klucilismy ale u nas glownie dlatego ze tescie sie wtracali... nie znam chyba pary ktora sie nie sprzeczala przed slubem.. to chyba jest taki maly sprawdzian dla par ktore chca sie pobrac ;) glowka do gory!

sluchajcie wy juz az tak sie szykujecie???jejku ja jeszcze nic nie mam zaplanowane...kupione...ani dla dziecka ani dla mnie:) mysle ze jeszcze jest czasssss

no to mnie zastanowilyscie z tym szykowaniem dla maluszka..no no ja mam czas..na wiosne pokaza sie fajne wozeczki wie na pewno cos wybiore..3 miesiace przed kupimy lozeczko...materacyk..a ubranka pewnie juz nie wytrzymam i niedlugo jakies chociaz jednooooooooooo kupie;)

Ja badania mialam 07.01.2016 i teraz mam 05.02.2016:)

2nn33e3kniygf89u.png

reklama
Kasiulka, ja jestem 12+3, wątpię, żeby płeć można było określić. Ale 28.01 mam wizytę u swojego giną i może wtedy :)

No tak, ten koniec stycznia jest bardziej prawdopodobny :yes::yes:

agnes - nic się nie martw, masz rację pisząc że masz jeszcze czas :yes: W pierwszej ciąży termin miałam na 11 września, a wyprawkę robiłam ok 20 lipca. Nawiasem mówiąc właśnie we Wrocławiu, mieszkałam tam 3 lata studiów i moje obie siostry tam mieszkają :-) :)

Hope - najlepszego dla Lenki!! :biggrin2::biggrin2:

Do góry