reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Ja niestety bardzo mało piję, od razu czuje się strasznie pełna. Kawa powoli wraca do łask, tak samo jak herbata.

Wiecie u nas drugi raz złoty strzał i powiem, że mnie to przeraża bo raczej nie chcę już mieć więcej dzieci a np. pigułek nie chcę...

Venicee, już wszystko było powiedziane. Ja też uważam, że wyszło ci podwyższone ryzyko z powodu wieku i dlatego lekarz chce Cię widzieć. Trzymam kciuki!

a i co do diety to ja szaleje, wszystko mam z pl od znajomego rolnika mieso, warzywa, owoce babcie hoduja, mroza i zaprawiaja (dzemy, przeciery, soki, rozne domowe syropki), jajka od babci, jak do Wiednia wracamy z walowa to napchani jak na handel :-D:happy2: jestesmy SLOIKAMI :rofl2: palcami nas pokazuja, haha :laugh2::laugh2: malo co w sklepie kupujemy, etykiety czytam jak szalona, mam bzika na tym punkcie! teraz sobie dogadzam i odpuscilam bardzo... za to natknelam sie na info o substancji w kosmetykach SLS/SLES i okazalo sie, ze jest w prawie wszystkim co dotychczas uzywalam, przerzucilam sie np. na solna paste do zebow (ciezko mi nia myc zeby nadal) i bio kosmetyki. wariatka wiem :tak:

kawe pije rzadko jak juz to zbozowa, herbate tylko na grype, albo "do tlustego", wode uwielbiam, w kranie mam z lodowca, pyszna wiec pije litrami

Mam tak samo :zawstydzona/y: Pisalam wczesniej... Tylko, ze my nie mamy znajomego rolnika, za to kupuje wszystko, co sie da, z etykietka "eko"... U nas te produkty sa ogolnie dostepne, wiec co moge, to pogonic m.do dalszego marketu, zeby kupil rozne rzeczy "eko"... Ale jak sama tego nie zrobie, to on tylko polowe przyniesie z listy :confused2:

Wiec maslo, olej, sery, szynke, jajka, wszelkie owoce, marmolade, czasem mieso, pasztet, rumianek, soki.. Nawet napoj a la "fanta" kupuje eko :-D Z kremami mam tak samo, nie stosuje juz niczego, poza kremem do twarzy i pasta do zebow... Uzywam tylko oleju kokosowego... Tez eko :zawstydzona/y:

Przesada, wiem... Kolezanka powiedziala, ze zamknelaby mnie w izolatce ;) :D

Ostatnia edycja:
Mnie długo odrzucalo od kawy, ale teraz powoli wraca do łask. Zwłaszcza, że piję słabą a moja herbata to tak jakby woda zabarwina. W sumie można powiedzie, że piję wode o smaku herbaty :p

Piję słabą kawę z mlekiem bez laktozy i słabiutką herbatę z sokiem z aronii :)

U mnie kawa codziennie jedną rano do tego herbata z cytryną co zauważyłam to to że nie mogę slodzic ostatnio mąż mi zrobił słodką kawe to słabo mi się zrobiło

Kawe pije kilka razy w tygodniu ale tylko inke. Herbaciana jestem bardzo wiec mi trudno. Pije jedna dziennie max dwie ale bardzo słabiutkie. Czasem jak mam ochote w pracy pije słaba czarna ale bez kofeiny. A tak na codzień smakuje sie w redbush/ roibos i jakos daje rade. Ciepła woda. Z cytryna i miodem lub czysta woda tez mi smakują :)

. Kawa powoli wraca do łask, tak samo jak herbata.!

Ooo, no to chociaz tyle. :) Na kawe sie nie zdecyduje, bo jej nie pijam generalnie w ogole, ale i herbate raczej slabo toleruje. a roibos nie lubie.

Ciepla wode z cytryna i miodem wyprobuje.

Dziewczyny a macie np jakieś plany remontowe przed porodem? My chcemy odmalować całe mieszkanie. Potrzebne meble do dziecięcego pokoju też już wybrałam. Nie wiem tylko jaki będzie kolor w tym pokoju... chyba szary... Moje dzieci będą miały wspólny pokój a jak u Was?

Wszystko co miałabym napisać w drażniącym temacie zostalo napisane wiec nie będę znow rozgrzebywac teg tematu.. napisze Ci na priv Zielona_stokrotka ;)

Gwiazda_237 w 1000% Cie rozumiem... tez wierze ze moi rodzice nade mna i moja rodzina czuwaja.. i to jest calkiem normalne ze w takich sytuacjach rodzicow nam brakuje.. ja oprocz siostry ktora jest jakieś 3000km ode mnie to nie mam nikogo...

reklama
MamaWiki32 No u nas jazda z remontem zaraz sie zacznie... Kupiliśmy nowe mieszkanie i od lutego zaczynamy remont. Jako, że to nasze pierwsze dziecko to pokój dziecka pomalujemy tylko chyba na beż i tak zostawimy bo maluch pewnie jakoś do roku i tak bedzie spał w swoim łóżeczku w naszej sypialni. Szary kolor jest spoko byle nie za ciemny.

Do góry